Wypróbujcie:) Składniki potrzebne do przygotowania pasty z awokado i fety: 1 dojrzałe awokado, 2 łyżki soku z cytryny, pół opakowania sera feta (135g), 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku, 8 liści bazylii, 1/3 łyżeczki białego pieprzu. Sposób przygotowania pasty z awokado: Awokado musi być dojrzałe, czyli palec powinien zagłębiać się w owocu pod wpływem lekkiego ucisku
Gotuj Się Kto Możewzbogacony jest o grzyby, trufle i pecorino, które uwielbiam. Ten wyjątkowy owczy ser ma niepowtarzalny smak. Sycylijczycy z kolei mają swoją wersję lasagne "alla Norma" z dodatkiem tartych bakłażanów, natomiast na Sardynii lasagne przygotowywane jest z dodatkiem chleba carasau. W Rzymie jadłam białe lasagne z brokułami i karczochem! Gdziekolwiek Was nie poniesie , lasagne, które dostaniecie będzie wyjątkowe. Warto wybierać
Z Kuchni Do Kuchnisałatek. Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 2 duże białe cebule pokrojone w cienkie plasterki – 250 g gęstej śmietany kremówki – 1 1/3 szklanki startego sera żółtego , najlepiej ementalera – 250 g sera ricotta – 3 duże jajka – sól i pieprz Przygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło
I LOVE LIFEkuchni. Na kolację, albo obiad do pracy, jak znalazł. Wystarczy wydrążyć, nadziać i wstawić do piekarnika. Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 4 mini dynie hokkaido 250 gram mielonej wołowiny 1 cebula 4 plasterki żółtego sera np. Gouda 4 pomidorki koktajlowe 2 wędzone śliwki smalec, lub klarowane masło do smażenia natka pietruszki kumin majeranek pieprz sól
Quinoa Raz!moich ulubionych warzyw. Dzięki temu spaghetti ma lekko słodki smak i piękny zielony akcent kolorystyczny. Jeśli lubicie możecie dodać do niego kawałek sera pleśniowego. Będzie równie smaczne! Składniki: makaron spaghetti kawałek boczku 2 małe cukinie łyżka śmietnay biały pieprz, sól, czosnek Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę a cukinię ścieramy na drobnych oczkach
Życie ze smakiemSkładniki: 280 g pikantnej kiełbasy chorizo; 1 średnia, biała cebula; 1 średnia, żółta papryka; 1 średnia, zielona papryka; 450 g łatwo topliwego, żółtego sera (najlepiej Monterey Jack , u mnie czerwony cheddar); Szczypta chili w proszku; 1 średni pomidor; 1/4 szklanki drobno posiekanej, świeżej kolendry. Dodatkowo/ do podania: Nachos i/lub; Tortille, najlepiej w wielkości do taco; Sok wyciśnięty z połowy limonki
Gospodyni Miejskalodówce: 2 dni (zachowują do 2 dni swoje optymalne wartości) w otwartej torbie plastikowej lub owinięte w wilgotną ściereczkę. SKŁADNIKI: 1 kg białych szparagów 25 g masła 5 płatów mrożonego ciasta filo 3 jajka 100 g młodego sera koziego (+50) - startego garstka listków świeżej bazylii 125 ml śmietany kremówki dodatkowo: prostokątna forma o wym. ok. 20x40 cm malakser Przygotowanie: Nagrzać
Sztuka gotowania w/g Samirypaczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek 200 g białej czekolady 1 łyżeczka esencji waniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki
Bulliomoże być coś lepszego na obiad? Składniki: • 2 piersi z kurczaka z kostką • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego • 200 g sera Ricotta • 4 sztuki suszonych pomidorów • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • sól, biały pieprz do smaku Warzywa: • 1 cukinia mała • 1 marchewka • 2 ziemniaki • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • sól, cukier, pieprz
To co kochampatelnię wlać łyżkę oliwy i delikatnie grillować talarki. Dodać pod koniec ząbek czosnku pocięty w talarki. Całość wyłożyć do misy, wkruszyć ser feta, dodać prażone orzechy i pociętą natkę. Doprawić solą i pieprzem. Smakuje dobrze z białą rybą
AZgotuj!ziół prowansalskich 1 łyżeczka różowej soli himalajskiej Farsz: ok. 500 g fileta z kurczaka 1/2 żółtej cukinii 1 biała papryka 1/2 cebuli 5 łyżek keczupu 140 g mozzarelli w plastrach 200 g miękkiego sera żółtego 1 łyżka przyprawy kebab - gyros 1 łyżeczka kurkumy 1/4 szklanki wody Kurczaka myjemy, oczyszczamy z żyłek i kroimy
Czary - gary w kuchniobiadu, pomimo, że nie są tak smakowite jak bym tego chciała :) Kiedy będzie sezon na kapustę, można użyć zamiast pekińskiej - młodą białą kapustą. Kalafior i kapustę połączyłam z rozkłóconym jajkiem i jogurtem greckim, natomiast piersi posypałam serem. Chyba nie muszę pisać, że cała zapiekanka jest wyśmienita? Jeżeli lubisz kalafiora i kapustę to więcej niż pewne, że podbije Twoje serce. Ważne
Poezja Smaków - blog kulinarnymleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Śniegowa czapa waniliowa: 300 ml śmietany kremowej 30% 150 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 ml likieru waniliowego Dalkowski 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Biała polewa czekoladowa dr.Oetker Śnieżynki cukrowe dr.Oetker Sposób wykonania: Kruszonka: Wszystkie suche składniki na kruszonkę umieścić w misce, wymieszać, dodać pokrojone
Wanilia i Kardamonmalinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka. Rozlać do papilotek, w każdą powkładać po jednej malince
Cakes By Kejtpaczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek 200 g białej czekolady 1 łyżeczka esencji waniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki
Bullio