ser biały - 9461 przepisów (strona:394/631)

Rukola z gruszką i granatem 212

tylko osób dorosłych ale i dzieci. Składniki: 0,5 opakowania rukoli 0,5 gruszki owoc granatu ser sałatkowy w zalewie Sos 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sarepskiej 0,5 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz biały do smaku Przygotowanie:   Sos: Miód,olej, musztardy sok z cytryny energicznie wymieszać. Doprawić do smaku

Ala piecze i gotuje
Sałatka ze szpinakiem i pieczoną dynią 121

szpinakiem i serem feta. Do tego pyszny własnego wykonania dressing na bazie miodu i octu winnego. Polecam ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka ze szpinakiem i pieczoną dynią składniki: 1/2 dyni piżmowej 2 duże garści szpinaku typu baby 100 g sera feta 1 łyżka siemienia lnianego 1 mała szalotka lub 1/2 większej mały ząbek czosnku 1 łyżka octu z białego wina(...)dodajemy trochę więcej oleju aż do momentu aż smak będzie odpowiedni. Doprawiamy solą i pieprzem. Upieczoną i przestudzoną dynię kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy szpinak i pokruszony ser feta. Polewamy dressingiem, nie cały od razu, należy ocenić ile potrzeba. Posypujemy siemieniem lnianym. Resztę sosu sałatkowego można przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych sałatek.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 83

Uniwersalna słodko – kwaśna konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Komponuje się z serami wszelkiego rodzaju, z mięsem oraz ze słodkimi wypiekami i deserami. Marmoladka którą miło wspominam z wycieczką do Zakopanego, gdzie służyła jako dodatek do serwowanych na ciepło oscypków z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 5 od 1 osoby Autor(...)Gotowanie 20 min. Kalorie 180 kcal Konfitura z owoców czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny. Słodko – kwaśna marmoladka do serów, mięs i deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g świeżej żurawiny 100 g czerwonej porzeczki 130 g białego cukru 100 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do przygotowania konfitury możesz użyć owoców mrożonych. Owocki czerwonej porzeczki i żurawiny przepłukaj

ProstePesto.pl
Tarta z porem i szynką - na idealnie kruchym cieście 245

jasnej  100g zimnego masła 2 żółtka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie biała część dużego pora 150 g dobrej gotowanej szynki 150g śmietany 12% lub 18% 2 jajka 4 gałązki tymianku cytrynowego (lub zwykłego) 1/2 pęczka szczypiorku 100g sera z niebieską pleśnią 50g tartej mozarelli sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę wraz z solą i proszkiem

DefinicjaSmaku
525. Bananowo-kokosowy serniczek. 127

bananowo-kokosowy serniczek z sosem z białej czekolady Najlepszy sposób na ostudzenie czegoś w zimę? Wystawić to za okno xd :3 Składniki: 200g twarożku  100g

More food, love and dreams
Chrupiące koszyczki z jabłkowym nadzieniem 145

płaty makaronu Lubella lasagne 3 kwaśne jabłka 3 łyżki cukru brązowego 100 g migdałów 150 g serka mascarpone 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru cynamon tarta biała czekolada Wykonanie: Zagotować wodę w dużym garnku. Do gotującej się wody wrzucić makaron. Zgasić płomień. Po 5-6 minutach wyjąć płaty lasagne. Ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. W rondelku smażyć(...)blasze do muffinek umieścić płaty makaronu formując koszyczki. Piec w 170 stopniach 10-12 minut. Wyjąć, ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym. Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Zielone spaghetti 163

SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 1 duża śmietana 18% (330g) 270g sera feta lub sera sałatkowego słonego 450 g szpinaku mrożonego lub świeżego posiekanego 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 opakowanie makaronu spaghetti do smaku: sól, pieprz biały, szczypta oregano WYKONANIE Danie przygotowuje się prędko,  więc warto wcześniej zagotować sobie już wodę na makaron

Passions hobbies life
KASZOTTO MEKSYKAŃSKIE Z KURCZAKIEM 151

szklanki (0,5l) bulionu - 2/3 łyżeczki suszonego oregano - 1/2 szklanki białego wytrawnego wina - 2 łyżki oleju kokosowego bezzapachowego lub masła klarowanego - kawałek ostrej papryczki (u mnie chilli z młynka, do smaku) - wędzona, suszona papryka do smaku - sól i świeżo mielony pieprz Dodatkowo: * awokado / świeże listki kolendry / śmietana / starty ser Na dużej patelni rozgrzać olej i/lub masło klarowane, wrzucić pokrojoną(...)białe wino i chwilę gotujemy, Następnie dodajemy bulion oraz wędzoną paprykę i gotujemy pod przykryciem ok.10 minut. Do garnka dodajemy pomidory, fasolę razem z zalewą oraz kukurydzę, mieszamy do zagotowania. Gotujemy bez przykrycia ok.15 minut, co jakiś czas mieszając. Aż kasza pęczak zmięknie i powstanie gęsty sos. Podajemy z awokado, posypane obficie świeżą kolendrą... mniam... Można także posypać tartym serem

Smaczne Zdrowe
Makaron z boczkiem a’la carbonara 138

jajka 4 łyżki śmietany 18% łyżeczka posiekanego lub suszonego oregano pół łyżeczki czosnku granulowanego pieprz sól Do podania: tarty ser np. parmezan lub pecorino (ilość zależy od Was) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Z boczku odcinamy skórę i białe „oczka” i kroimy go w kostkę. Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej boczek przez kilka minut. Boczek doprawiamy solą(...)przez chwilę cały czas mieszając. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy aby sos ładnie połączył się z makaronem. Spaghetti podajemy od razu, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron z boczkiem a’la carbonara pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Cholesterol-co należy o nim wiedzieć 130

uprawy pochodzą z Azji mniejszej, Europu południowej i zachodniej. Gorczyca zawiera od 28% do 35% tłuszczu , którego ilości zależą od rodzaju (sarepska, czarna, biała). Nasiona gorczycy wykorzystywane są do produkcji oleju, w gastronomii wykorzystywany jest do produkcji musztardy zaś w farmacji w leczeniu niestrawności.   Rzepak -nasiona rzepaku zawierają(...)szparagami, pomidorami i serem korycińskim Składniki: ½ pęczka zielonych szparagów 2 duże pomidory malinowe 150g sera korycińskiego garść listków bazylii 2-3 łyżki ulubionych pestek np. dynia i słonecznik Sos: 1-2 ząbki czosnku 60ml oliwy z oliwek 3 łyżki białego octu winnego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz czarny Przygotowanie:   Szparagi skrócić o twarde końcówki

kuron.com.pl
Tort malinowy bez pieczenia 274

Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, zostawiamy na kilka minut do wystudzenia. Łączymy ze sobą sery i miksujemy z przesianym przez sito cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę z mlekiem, ponownie miksujemy. Mniejszą część masy wykładamy na ciemne ciasto, wysypujemy maliny i przykrywamy resztą białej masy. Różowa masa: 25 dag serka mascarpone 20 dag malin 3-4 łyżek gorącego mleka 1 łyżeczka

Apetyczna babeczka
Indyk po francusku - rolada 157

Składniki: 300 g ciasta francuskiego (gotowe ciasto w rolce), 300 g mielonego mięsa z indyka, 1 biała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki zielonych oliwek, 1 kopiasta łyżeczka musztardy francuskiej, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 jajko, 60 g sera camembert. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 220°C. Czosnek, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy

Moniki Smakołyki
Barszcz biały czy żurek? 221

kiełbasy. Barszczem nazywano też zupę przyrządzaną z rośliny – barszczu zwyczajnego. Istnieje również przepis, w którym barszcz biały gotuje się analogicznie do żurku, jednak zamiast zakwasu z mąki stosuje się serwatkę z zsiadłego mleka – pozostałą po odcedzeniu sera. W niektórych regionach kraju np. na Kielecczyźnie dodatkowo jako zakwas stosuje się wodę z kiszonych ogórków(...)dodatkiem suszonych grzybów. Albo też gotowana z kiełbasą, wędzonym boczkiem wieprzowym, żeberkami, ogonem wieprzowym; również na wywarze pozostałym po ugotowaniu szynki lub białej kiełbasy.Składniki-wędzona kiełbasa wiejska-boczek wieprzowy wędzony-zakwas na żur-3 główki czosnku-cebula-otręby pszenne Młyn Kopytowa-Mąka żytnia razowa typ 2000 Młyn Kopytowa-Mąka pszenna

Z Kuchni Do Kuchni
Domowe paluszki serowe na słono z cebulką i na ostro z chili 160

pieczenia 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 3 łyżki miękkiego masła lub majonezu 50-60 g startego sera żółtego (ponad pół szklanki 250 ml) szczypta soli 4 łyżki cebulki posmażonej na rumiano na maśle (ja miałam po około pół małej czerwonej i białej) 1 łyżeczka cukru 0,5 łyżeczki ostrej papryki mielonej 2-3 szczypty chili pieprz cayenne

Anioszek w kuchni
Sałatka ze szparagów z pomarańczą 111

wyciąć filety, czyli wykroić cząstki bez błonek - dokładnie nożem ściąć skórkę z pomarańczy, ścinając całą białą błonkę (albedo),a następnie wycinać z pomiędzy błonek cząstki pomarańczy. Ułożyć na talerzu pokrojone szparagi i cząstki pomarańczy, skropić sokiem z limonki, oprószyć solą. Na wierzchu ułożyć ser kozi. Można posypać płatkami migdałów. zastawa

królestwo garów