ser biały - 9461 przepisów (strona:400/631)

Sernik śmietankowo-malinowy 161

żółtka 3 łyżki cukru Warstwa serowa: 1 kg mielonego twarożku z wiaderka 3/4 szklanki cukru 5 białek 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30% 1/2 tabliczki białej czekolady olejek śmietankowy 2 łyżki masła Warstwa malinowa: 30 dag malin świeżych lub mrożonych 200 ml wody 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 galaretki malinowe Sposób przygotowania(...)oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej. Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W oddzielnym naczyniu zmiksować ser z żółtkami, cukrem, olejkiem śmietankowym, dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę oraz miękkie masło, wlać śmietankę oraz wsypać budyń zmiksować krótko-tylko do połączenia.Na koniec dodać ubite białka

Wanilia i Kardamon
Sandomierz - Czas Dobrego Sera - IV Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka 164

było spróbować i kupić wiele gatunków serów, zarówno z mleka owczego, koziego i krowiego. Wystawców było kilkudziesięciu, w tym z Polski i zagranicy. Wszystkiego było od koloru do wyboru - sery świeże i dojrzewające, miękkie i twarde, itd. Prezentowane były też wina, chleby i lokalne wyroby. Podczas festiwalu jedną z przygotowanych atrakcji były pokazy gotowania przez znanych szefów kuchni - bardzo się(...)Kaszubska Koza BioPiekarz - Bogdan Smolorz BioPiekarz - Bogdan Smolorz Pokaz gotowania - Dariusz Wójcik oraz Krzysztof Gawlik Piersi perliczki marynowane w białym winie, z musem ze śmietany i marmolady z płatków różny, z grillowanymi gruszkami z zalewy marynowanymi w wiśniówce, podane z serem lazur

Plate of Joy
Tarta z figami i serem 139

się trochę pokombinować ze składnikami;) Ciasto: 170 g mąki pszennej pełnoziarnistej 70 g białej mąki pszennej 200 ml jogurtu naturalnego łyżka oleju 1 jajko M 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zioła prowansalskie 1 łyżeczka soli  Nadzienie: 3 jajka 80 ml jogurtu naturalnego 40 g sera camembert 200 g fety kilka świeżych fig łyżka miodu/syropu z agawy + 1 łyżka oleju

Powiedz dietom nie
Sałatka z kapusty pekińskiej z serem feta i awokado - na grilla i nie tylko 549

awokado około 20 szt. oliwek czarnych lub zielonych 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 kostka sera feta na sos: 6 łyżek jogurtu naturalnego kremowego 6 łyżek serka homogenizowanego naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny do smaku sól, pieprz biały lub czarny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Sałatka z kapusty pekińskiej Przygotowanie: Umyte liście

Uwaga Babcia Gotuje
Meksykańska zupa z pomidorami, serem i nachosami 132

łatwo możecie zastąpić w razie potrzeby) i oczywiście nachosy :) Meksykańska zupa z pomidorami, serem i nachosami wykorzystuje także świetny smak pieczonego kurczaka (najlepiej takiego z rożna). Składniki: 1 puszka (400g) pomidorów 1 puszka (400g) czerwonej fasoli 1 puszka (400g) kukurydzy konserwowej 4 ząbki czosnku 1 duża biała cebula 250g pieczonego kurczaka, najlepiej z rożna 1l bulionu drobiowego lub warzywnego

Pociąg Do Kuchni
Gnocchi w serowym sosie, ze szpinakiem i pieczarkami – zapiekane 191

Przegląd lodówki – szpinak, pieczarki, ser… Nie, nie bardzo mam czas i ochotę akurat dzisiaj robić pizzę, chociaż to byłby świetny zestaw na pizzowe nadzienie i biały sos. Gnocchi! Na bazie gotowca obiad robi się szybko. A ziemniaczane gnocchi są bardziej wszechstronne niż nasze swojskie kopytka – i bardziej finezyjne. To w końcu włoski design! Szybko i pysznie. Bez mięsa(...)gotowania, ugotują się w sosie), suszoną bazylię i suszone oregano. Szalotki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę. Liście szpinaku przebieramy i wyrzucamy zepsute. Miękki ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, mozzarellę rwiemy w palcach na małe kawałki. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, bez termoobiegu. Grzyby oczyszczamy wilgotnym papierowym ręcznikiem – nie lubią moczenia. Kroimy pieczarki

Karo in the Kitchen
Kokosowy sernik na zimno z marakują 147

zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym.  Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui (400 g) 4 listki żelatyny Przygotowanie: 1. Opakowanie ciastek zbożowych(...)kostkę. 5. Listki żelatyny moczymy w wodzie, by zmiękły. Odciskamy z nadmiaru wody i podgrzewamy chwilę w mikrofali, aż się rozpuści (należy uważać, by się nie zagotowało). 6. Ser miksujemy w malakserze lub ręcznie, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, pokrojonego kokosa. Jeśli używamy sera waniliowego, na pewno był on już słodzony, zatem nie potrzebujemy dosładzać. 7. Kremówkę ubijamy osobno i łączymy

Karczma Honorietty
Zupa serowo-porowa na rosole 125

cebulę, dusimy do miękkości na średnim płomieniu często mieszając, żeby się nie przypaliła, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki pora (część biała i delikatna zielona), dusimy do miękkości, często mieszając. Kiedy cebula i por będą miękkie wlewamy rosół , dodajemy ser topiony, mieszamy, gotujemy na mniejszym płomieniu 10 minut, aż ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy. Na ogół sól nie jest już

Bułka z Chlebem
Małe kanapeczki 70

małe kanapeczki na jeden kęs. Małe kanapeczki można podać na zwykłym pieczywie tostowym białym lub ciemnym. Moje kanapeczki są przygotowane na pieczywie ciemnym. Przygotowałam trzy pasty z białego twarogu. Jeżeli mamy twaróg imperial to nie trzeba przepuszczać przez praskę, natomiast zwykły twaróg radziła bym zmielić. Ser wymieszać z solą pieprzem i niewielką ilością śmietany lub mleka ( łatwiej będzie nam dekorować

Pomysłowa kuchnia
Kotleciki z kapusty 123

potrzebne składniki 1//3 białej kapusty ugotowanej już 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej 3 jajka .,50 g sera żółtego startego na tarce słodka papryka łyżeczka olej do smażenia przyprawy wszystkie składniki dajemy do jednej miski i wyrabiamy na jednolita masa ,kładziemy łyżką na gorący olej

Moje Wyroby
Warzywne risotto 84

wszystkim smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 1 marchewka kawałek pora (biała część) kilka różyczek brokułu i kalafiora 1/3 szklanki białego wina 3 szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz 2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 50 tartego żółtego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Pora oczyścić

Danka Pichci
Chorwackie penne po marynarsku 116

charakterystyczne. Składniki (4 porcje) -300 g makaronu penne -100 g anchois -2 łyżki marynowanych kaparów -2 ząbki czosnku -200 ml białego wina -mały pęczek natki pietruszki -mała gałązka świeżego rozmarynu -2 łyżki oliwy z oliwek -50 g tartego sera -sól, pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzać oliwę. Czosnek posiekać, anchois pokroić w mniejsze kawałki. Wyłożyć na patelnię. Przesmażyć kilka minut

Zielona Kuchnia
ZUPA FASOLOWA Z MAKARONEM 94

golonki wieprzowej bez skóry 20 listków bazylii szczypta ostrej papryki 200 g makaronu nitki Arc Pol 100 g sera gouda 500 ml pomidorów w puszce 1 op włoszczyzny 4 łyżki oliwy 1 papryka czerwona 200 g białej fasoli 2 cebule  2 ząbki czosnku sól pieprz Fasolę namoczyć przez noc w wodzie. Następnego dnia przez 10 minut gotuję białą fasolę

Kuchnia w oparach