łyżki sosu sojowego ciemnego, ok. 500 g przecieru pomidorowego, 1 duża marchew, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, 1 duża biała cebula, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 łyżeczka przyprawy do pizzy, świeży tymianek, ser twardy np. grana padano, sól do smaku. Przygotowanie: Marynata: Sos sojowy mieszamy z przecierem pomidorowym, dodajemy pieprz do smaku. Polędwiczkę myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem
Moniki SmakołykiWafelki drobno siekamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Studzimy. W misce miksujemy twaróg mielony z cukrem pudrem. Dodajemy mleczko kokosowe z białą czekoladą, nie przerywając miksowania. Do wystudzonej żelatyny dodajemy 2-3 łyżki zmiksowanego sera, mieszamy i całość wlewamy porcjami do masy serowej, cały czas miksując. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe oraz pokruszone wafelki kokosowe i całość mieszamy
Kuchnia MagdaLenylepsza będzie taka do hamburgerów. SKŁADNIKI: 35 dag. łopatki do zmielenia 20 dag. boczku wędzonego 1/2 papryki czerwonej 1 cebula kawałek pora (biała część) 3 ząbki czosnku czerwona cebula mieszana kolorowa sałata kilka pomidorków koktajlowych ser topiony hochland sos(majonez,ketchup, sól i pieprz) oliwa z oliwek sól,pieprz WYKONANIE: boczek i cebulę kroimy w małą kostkę, na patelnię wlewamy
Kuchnia Beatyselera, 1 kg gruszek, 1 ziemniak obiadowy, kawałek ( 1 cm x 3 cm) skórki cytryny – sama żółta część, gałązka tymianku, 150 ml białego wytrawnego wina, sól, gałka muszkatołowa, dodatki: duża garść orzechów włoskich, 100 g sera z pleśnią niebieską, natka pietruszki, kilka kromek bagietki, masło, Selera obrać, pokroić, włożyć do garnka. Zalać 800 ml wody i gotować pod przykryciem
królestwo garówkruche i smakują wybornie. Składniki: Kotlet schabowy 4 szt. Pieczarki 15 dag Papryka kolorowa 20 dag Sól i pieprz do smaku Cebula biała ½ szt. Papryka słodka mielona do smaku 1 łyżeczka Szynka parmeńska 4 plasterki Ser żółty 4 plasterki Masło 1-2 łyżki Tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbić bardzo cienko, oprószyć pieprzem i solą i odstawić na godzinę
Tradycyjna Kuchniawyrazistym w smaku cheddarem. Oczywiście zupkę serową podałam tradycyjnie z grzankami. składniki: 1,5 l bulionu 1 duża cebula 400 g pora (biała i jasnozielona część) 400 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 200 g sera cheddar 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30 % sól,pieprz pęczek szczypiorku Ser cheddar zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Cebulę
Monia miesza i gotujeposiekanych jajkach układamy połówki pomidorków koktajlowych, na nie pierścionki cebuli - skrapiamy sosem z anchois (1/3) - następnie układamy poszarpane liście sałaty, rozrzucamy kostki sera feta, posypujemy całość posiekaną zieleniną i skrapiamy pozostałym sosem. Sałatkę podajemy z białym, chrupiącym pieczywem. Smacznego :) zdjęcie dzięki użytkownikowi Serge Bertasius Photography z freedigitalphotos.net
Moja Książka Kucharskarisotto pietruszkowym z paloną młodą marchewką Każde danie było pięknie podane, ciekawe i bardzo nam smakowało. Na przystawkę: – Delikatny krem z białych szparagów z grzanką truflową – Komosa ryżowa z marynowaną rzodkiewką i płatkami dojrzewającego sera regionalnego ze Ślubowa Obie przystawki były pyszne i ładnie podane. Cóż mogę więcej powiedzieć, polecam! Podsumowując: Bardzo smaczne, ciekawe dania, ładnie podane. Przyjemna
Mała Cukierenkaużycia noża. Wyszył idealne i odczarowałam sałatki z "żółtą posypką". Z podanej porcji przygotujecie porcję dla czterech osób. Składniki: 100g kosmosy ryżowej białej 170g tuńczyka w sosie własnym (jedna puszka) 170g kukurydzy (mała puszka) 100g sera żółtego 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki kiszone czerwona papryka 2 łyżki majonezu do białek2 łyżki majonezu do sera sól, pieprz Komosę gotujemy
Gotowanie i blogowaniepierwsze jak i drugie śniadanie 😉 Składniki: 2 szklanki mąki Szymańskiej ekologicznej 4 jajka 1/2 szklanki Polskiego Oleju Rzepakowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20 szt. czarnych oliwek 100 g sera żółtego 1 łyżeczka przyprawy do pizzy sól, pieprz Wykonanie: W misce mieszamy mąkę ekologiczną z sodą oczyszczoną. Wbijamy po jednym jajku i mieszamy
Kuchnia MagdaLenysłoika paprykowego sosu salsa, ostrego z dyskontu na L 400g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowo-wołowego mała czerwona cebula (może być biała) 3 ząbki czosnku szczypta ziaren kolendry mała czerwona papryka dużo startego żółtego sera śmietana natka pietruszki sól, pieprz Na początek drobne wytłumaczenie. Na liście składników zobaczyć możesz sugestię dotyczącą sklepu. To nie żadna reklama, ale spośród sosów
manslogblogpikantnego ketchupu 2 łyżki musztardy sarepskiej 2-3 ząbki czosnku Dodatki: ½ puszki kukurydzy 15 dag chudego bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi
Wanilia i KardamonCiasto kruche 200 g mąki pszennej 85 g zimnego masła 50 ml zimnej wody sól Farsz 250 g cienkiej, białej kiełbasy 200 g śmietany 18 % 2 jajka 2 cebule czerwone 50 g sera żółtego 30 g sera pleśniowego blue gałka muszkatołowa 1 łyżeczka cukru brązowego 2-3 łyżki kremu balsamicznego 1 łyżka masła 2 ziarenka ziela angielskiego liść laurowy szczypiorek
Wędrówki po kuchnijednym zamachem mamy od razu dodatek mięsa. Składniki: 1 tuszka kurczaka sól, słodka papryka do natarcia 1 por biała część 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 papryka żółta 15 dag żółtego sera tymianek świeży trybula świeża 15 dag kaszy owsianej sól,pieprz, słodka papryka- do doprawienia kaszy olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka myjemy, osuszamy, na noc nacieramy
Z Majeczką w kuchniTeraz będę częściej ten makaron wykorzystywać w mojej kuchni.POLECAM przepis i makaron. 30 dag.makaronu fettuccine z dodatkiem atramentu z kałamarnicy 30 dag.filetów białej ryby 4 łyżki masła 1łyżka oleju 1/2 szkl.mąki 2 szkl.startego żółtego sera żółtego przyprawa do ryby - fisz masala lub Waszą ulubiona *********************************************************** Usmażyć najpierw rybę.Przeprawić ulubioną przyprawa do ryby - u mnie indyjska przyprawa do ryby
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki