ser biały - 9461 przepisów (strona:367/631)

Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 226

krewetki, mieszanka owoców morza Jajka (na miękko, twardo, jajecznica, jajko sadzone, w koszulce, pieczone) Odżywka białkowa Ok. 5 razy w tygodniu: Twaróg chudy Ser feta/żółty Jogurt naturalny Mleko bez laktozy/roślinne Węglowodany: Kasza: gryczana (biała, prażona), jaglana, jęczmienna, owsiana Ryż: jaśminowy, dziki, kolorowy, czarny, brązowy Mąka: o rkiszowa, kukurydziana, pełnoziarnista, razowa, ryżowa, gryczana, owsiana, kokosowa, migdałowa itd. Bardzo rzadko(...)podpłomyki bez cukru z masłem migdałowym  2 1.  Gryczane gofry kakaowe 2. Dwa kawałki serniczka  🍰 3. Kasza gryczana z tuńczykiem 4.  Koteczki z serem i orzechami 5. Wafle z warzywami i jajkiem 6.  Kasza jaglana z wpc  🍚 3 1.  Kokosowa owsianka z karmelizowaną gruszką 2.   Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą

Czarnawisienka
Śledzik pod pierzynką - wersja II (Sałatka warstwowa ze śledziem) 275

prawda jest szybsza, ale również pyyyszna! (1 duża miska)  350-400 filetów śledziowych solonych a'la Matjas (u mnie SEKO ) 130g żółtego sera 1 puszka kukurydzy (polecam Bonduelle ) 2 gotowane/ pieczone buraki 1 por (mały; biała część) Sos: 100 ml śmietany 5-6 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku pieprz Dodatkowo: sól Przygotować sos. Śmietanę wymieszać z majonezem(...)śledzie, sos, buraczki (delikatnie posolić), kukurydzę oraz pora. Warstwy powtórzyć według powyższego schematu.  Na samej górze powinien znajdować się por, którego należy polać sosem i obficie posypać żółtym serem - uprzednio startym na drobnych oczkach tarki.   Gotową sałatkę przykryć folią spożywczą (żeby ser nie wysychał) i włożyć do lodówki, aby składniki "przegryzły się". (*) Śledzie można wymoczyć w wodzie, bądź

Di gotuje
BARSZCZ BIAŁY: prosty przepis, na zakwasie 79

Prosty przepis na barszcz biały. Barszcz biały na zakwasie - prosty przepis. Barszcz biały to tradycyjna polska zupa wielkanocna, pełna smaku i wykonana z prostych składników.      Prosty przepis na smaczny barszcz biały gotowany na kiełbasie i zakwasie pszennym.  Tradycyjny biały barszcz z kiełbasą i ziemniakami to po prostu doskonała, bogata i sycąca zupa, jednocześnie jasna i delikatna(...)biały można ugotować na wędzonym boczku lub żeberkach, a także z grzybami. Barszcz biały na zakwasie. Barszcz biały - całoroczny klasyk, szczególnie uwielbiany w chłodniejsze miesiące.      Kiedy prognoza pogody ogłosi ponury okres deszczowych dni z rzędu, myślę wtedy: ach dobrze! Pogoda w sam raz na biały barszcz.  Barszcz biały a żurek.       Barszcz biały jest

Moja Książka Kucharska
Makaron spaghetti w buraczanym pesto 108

tego zdrowe i kolorowe. 500 g makaronu spaghetti 3 buraki 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki tartego sera grana padano 1/2 limonki lub cytryny Oliwa z oliwek Sól, pieprz Dodatkowo: opcjonalnie – wędzony biały twaróg garść orzechów włoskich opcjonalnie ugotowany żółty burak Wyszorowane buraki gotujemy do miękkości. Wyjmujemy z wody, Odstawiamy do przestudzenia. Przestudzone buraki obieramy

Smaki Na Talerzu
Warzywa zapiekane pod parmezanowym beszamelem z dodatkiem chorizo 194

paprykowej kiełbaski chorizo, wyszło genialne! SKŁADNIKI 1 brokuł 1 kalafior pęczek szparagów 6 ząbków czosnku 2-3 nieduże kiełbaski chorizo ulubiony żółty ser (opcjonalnie) sos beszamelowy: dwie łyżki masła dwie łyżki mąki szklanka mleka gałka muszkatołowa parmezan biały pieprz sól  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Warzywa dokładnie umyć. Kalafior i brokuł podzielić na niewielkie różyczki. Ze szparagów pozbyć się zdrewniałych części(...)ogień. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, parmezanem oraz gałką muszkatołową. Sos powinien być dobrze doprawiony ponieważ warzywa mają bardzo delikatny smak. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Chorizo pokroić w cienkie plasterki i poutykać między warzywami. Ząbki czosnku lekko zgnieść i również ułożyć pomiędzy warzywami. Całość zalać sosem beszamelowym. Na wierzchu ułożyć żółty ser. Zapiekać około

DefinicjaSmaku
Risotto z pietruszką i orzechami piniowymi 132

brązowy  BRITTA pietruszka  PROECO orzechy piniowe  SYMBIO oliwa z oliwek  bazylia świeża sól i pieprz do smaku słony miękki ser, u mnie Tylżycki – pod wpływem ciepła fajnie się rozpuszcza masło pół kieliszka białego wytrawnego wina Do blendera wrzucić 50 g orzeszków piniowych, kilka łyżek oliwy z oliwek i pół słoiczka koncentratu pietruszki. Zblendować na gładko, odstawić(...)patelnię wsypać ryż. Dodać masło- około 3 łyżeczek- i przesmażyć ryż. Po 2 minutach podlać białym winem i odczekać ,aż odparuje.Dolać trochę bulionu i mieszać powoli. W risotto chodzi o powolne redukowanie bulionu i dolewanie bulionu. Ryż powoli się dogotowuje i w ten sposób ma bardzo przyjemną konsysytencję. I przez to smak. Kiedy ryż wchłonie bulion, podlać ponownie. Ryż

Z Kuchni Do Kuchni
Schab z wolnowaru przekladany serem i boczkiem z sosem pieczarkowym 139

prostu przesiadłam się z “malucha” do “mercedesa” wśród wolnowarów. Mój wysłużony wolnowar zmienia właściciela, a na moim blacie zagościło nowe, eleganckie, białe cudo. W niedzielę był pierwszy test. Przygotowałam w nim pysznych schab zapiekany z serem i boczkiem. Do tego kremowy sos pieczarkowy i powstał obiad z jak najlepszej restauracji. A o nowym wolnowarze Crockpot DuraCeramic przeczytacie poniżej. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zielone szparagi na maśle i białym winie. 109

ciężkich sosów, tartej bułki itp. 2 pęczki zielonych szparagów 3-4 łyżki masła ok 5-8 cl białego wytrawnego wina 1-2 ząbki czosnku 1 pomidor lub kilka koktajlowych sól  1 łyżeczka cukru pieprz kilka płatków parmezanu lub innego twardego sera Szparagi obrać w dolnej części i odciąć końcówki lub odłamać zdrewniałe końcówki. W wysokim garnku zagotować wodę(...)nadanie aromatu ). Na masło przełożyć szparagi. Chwilę podsmażać i podlać białym winem.  Powstanie smaczna emulsja maślano winna. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Jeszcze chwilę podsmażać, aż pomidor zmięknie. W sumie nie powinno to zająć więcej niż4-5 minut. Szparagi maja być chrupiące. Wyłożyć na talerze.  Posypać płatkami sera. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można podać z bagietką

Jemy Pijemy
Hot dog po francusku 435

przetartych z cebulką, czosnkiem, solą, pieprzem, oregano – jak sos do pizzy – zblendowanym lub można użyć gotowego sosu pomidorowego biały sezam 1 jako Ciasto francuskie kroimy na prostokąciki. Smarujemy je sosem pomidorowym i układamy trochę startego żółtego sera, nakładamy parówkę. Przykrywamy druga częścią kwadracika z ciasta francuskiego z nacięciami. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem. Zapiekamy w 180 stopniach

MojaQchnia.pl
Kremowy sernik marmurek z frużeliną 169

wisienkami które są w środku. Odkąd kupiłam ten ser, pokochałam go. Lepszego nie znajdziecie  do sernika. Bez zbędnych polepszaczy, wypełniaczy.   spód sernika: 350 g herbatników kakaowych 100 g masła sernik: 60 dkg wiśni wydrylowanych 1 kg sera twarogowego z mascarpone President 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 4 jajka wielkość(...)ziemniaczaną rozpuszczam w małej ilości wody i wlewam do gotujących wiśni i jak zgęstnieją zdejmuję z ognia i zostawiam do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do miski przekładam ser, dodaję śmietanę kremówkę , jajka, puder, budyń i mieszam mikserem ale krótko. Wlewam ciepłą czekoladę strumieniem i cały czas miksuję. Połowę musu wiśniowego dodaję do sera  i mieszam. Na spód

wesoła kuchnia
SALATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ I POMIDOROW 175

polsko-francuska dla poczatkujacych" autorstwa Aliny Stradeckiej. skladniki: 500 g fasolki szparagowej, moze byc mrozona 4 pomidory duza cebula 100 g sera beaufort sos: 3 lyzki majonezu 2 lyzki oliwy 1 lyzka octu winnego sol, bialy pieprz wykonanie: Fasolke gotujemy w osolonej wodzie, tak by pozostala jedrna. Odcedzic, ostudzic i pokroic na kawalki. Umyte i osuszone pomidory pokroic w osemki(...)ulozyc na talerzu lub wymieszac. Sos: Przyrzadzamy go z majonezu, oliwy, octu, soli i pieprzu. Skladniki razem mieszamy by powstala gladka emulsja. Sosem polewamy salatke i obficie posypujemy startym serem. Mozna udekorowac natka pietruszki. Smacznego

Przysmaki Karolki
Risotto z grzybami leśnymi 175

włoskiej kuchni. Składniki na 2-3 porcje: 200g ryżu arborio 1 cebula 1 ząbek czosnku 200g grzybów leśnych świeżych lub mrożonych 80ml białego wytrawnego wina 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek startego twardego sera np. dziugas, grana padano, parmezan 1 pęczek natki pietruszki 500-600ml bulionu drobiowego lub warzywnego Sól Pieprz Przygotowanie: Cebulę i czosnek

Fabryka pomysłów
Sałatka „puszkowa” z kurczakiem, porem, papryką i serem 3241

mniejsze wędzone piersi kurczaka puszka ananasa puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki 1 por 1 papryka czerwona około 100 g żółtego sera 2-3 duże łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Oczyszczonego pora kroimy na plasterki (białą część). Przelewamy na sicie wrzącą wodą. Odstawiamy do osączenia. Następnie przekładamy do miski. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa po odsączeniu kroimy na mniejsze części

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania