składniki * 4-6 plastrów schabu * 2 małe jajka * 50 ml śmietany kremówki ale może też być zwykła 18% * sól, pieprz * 1/4 łyżeczki vegety * mąka pszenna Sposób wykonania W pojemniku wymieszać, aż do dokładnego połączenia się śmietanę i jajka, przyprawić pieprzem i solą do smaku. Schab włożyć do powstałej masy, tak aby było całe nią pokryte, pojemnik przykryć i odstawić(...)lodówki na 24 godziny. Następnego dnia plastry schabu wyjęte z masy obtoczyć dokładnie w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie
Mix smakuskładniki * 1 i 1/2 kg schabu * 1 średnia marchewka * 1 średnia pietruszka * kawałek selera * 1/2 brokuła * 1 nieduża papryka czerwona * 1/2 papryczki pepperoni (niekoniecznie) * przyprawa do pieczeni wieprzowej * pieprz grubo mielony, mieszanka kolorowych, pieprzy, suszona natka pietruszki marynata * 4 łyżki oleju * 5 łyżki sosu sojowego * 3 łyżki miodu * 1,5 łyżki majeranku lub oregano * 1 łyżka octu winnego * 3 ząbki(...)mięso, umieszczone w odpowiednim naczyniu, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Następnie mięso wyjąć z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować olejem i obsypać przyprawami. Schab ułożyć w brytfannie, wlać 1/2 szklanki wody i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piec w temp. 180 stopni, ok.90 minut. W między czasie przygotować warzywa, pokroić
Mix smakumięs i dania z nich. Jedni preferują dania z wołowiny, inni z drobiu, a jeszcze inni z jagnięciny, wieprzowiny… i nie tylko. Tym razem na warsztat poszedł u mnie schab. Aby urozmaicić jadłospis warto czasem wprowadzić coś nowego, np. zraziki mielone schabowo migdałowe. Składniki: - 800g schabu - 200g mielonych migdałów - 3 jajka - 2 ząbki czosnku - 125g wędzonego boczku(...)cebula - małe korniszony - sól morska - świeżo zmielony pieprz - 2-3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - papryka łagodna w proszku - olej kokosowy - mąka pszenna do panierowania Schab mielimy z boczkiem i czosnkiem. Dodajemy mielone migdały, sól, pieprz, jajka. Dokładnie wyrabiamy masę. Przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 15 minut. W międzyczasie umytą i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy
mojewypiekiinietylkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Schab pieczony z śliwą w środku to świetny pomysł na obiad z dodatkiem ulubionego sosu lub jako wędlina na kanapki dla całej rodziny. Idealne danie na świąteczny stół lub imprezę. Pieczony schab jest bardzo smaczny, delikatny i kruchy, a dodatek w postaci suszonej śliwki idealnie podkreśla(...)smak mięsa. Zachęcam do upieczenia i spróbowania w swojej kuchni Post Schab z śliwką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujebardzo smaczne i zaskakujące przy jedzeniu. Będą to dwa rodzaje roladek, dwa różne smaki. MOCZYMY JEDNĄ GARŚĆ GRZYBÓW SUSZONYCH W PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY. Do wykonania roladek potrzebujesz: - schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów . - jedna marchewka, pół małego selera - pół papryki czerwonej - musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE - szynka parmeńska-15 PLASTRÓW(...)sera żółtego wędzonego - wykałaczki - olej do smażenia Schab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się je jak ich nie ma. Odkrojonych skrawków nie wyrzucamy . Kroimy na 1 cm plastry, po czym każdy osobno klepiemy tłuczkiem do mięsa na 0,5 cm grubość. Aby nie pryskało mięso po kuchni, nakryj je kawałkiem folii spożywczej
Pasje JolkiSame zioła bez sztucznych dodatków, idealnie skomponowane. Teraz nie robię nic innego tylko czaruję wyjmując z szynkowara co rusz nowe wędliny. Składniki: ok 700 g cienkiego schabu suszone morele suszona żurawina sól ok 1 łyżki przyprawa sułtańska Wykonanie: Schab docinamy tak, aby zmieścił się nam w szynkowarze. Długim i ostrym nożem nacinamy przez środek mięso(...)wyłożonym np ściereczką z wrzącą wodą i gotujemy pod przykryciem ok 70 min. Gotowe wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia wkładamy do lodówki i po kilku godzinach cieszymy się pysznym schabem z owocami. Gorąco polecam
Malinowe PocałunkiTradycyjne kotlety ze schabu karkowego smażone w panierce. Składniki: pół kilograma schabu karkowego wieprzowego olej do smażenia panierka: 3 surowe jajka, mąka, bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, kurkuma Z pół kilograma schabu wychodzi ok 8 kotletów. Umyte mięso kroimy i każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Jeśli kotlety mają mieć chrupiąca skórkę odpowiednio je panierujemy: każdy kotlet posypujemy szczyptą soli i pieprzu
prawdziwe jedzeniesporo różnych zaległych przepisów..z szynkowaru również..ale brak wolnego czasu nadal doskwiera...Taką podobną mielonkę już wcześniej robiłam...ale tym razem do środka dodałam roladki ze schabu z ogórkiem kiszonym...Ilość mięsa,przyprawy..wedle gustu..i pojemności szynkowaru.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny [ niekoniecznie] przyprawa Mefisto peklosól około 50 ml wody(...)plastry schabu kawałek ogórka kwaszonego Plastry schabu rozbic jak na kotlety schabowe..posypać przyprawą , ułożyć paseczki ogórka i zwinąć roladki.Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Część mięsa przełożyć do szynkowaru , położyć zwinięte roladki , znów część mięsa, roladki i wyłożyć resztę mięsa mielonego. Zamknąć szynkowar .Odstawić do lodówki na 2-3 dni.Szynkowar wstawić
Moje domowe kucharzenieIdealny obiad pełen smaku i tradycji, doskonały na rodzinne spotkanie. Oto przepis na klasyczny polski obiad: kotlety schabowe z kapustą zasmażaną i tłuczonymi ziemniakami. Kotlety schabowe Składniki: 4 plastry schabu (każdy ok. 1 cm grubości) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej 1/2 szklanki mąki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Przygotowanie mięsa : Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem(...)mięsa. Dopraw solą i pieprzem z obu stron. Panierowanie : Przygotuj trzy talerze – jeden z mąką, drugi z roztrzepanym jajkiem, trzeci z bułką tartą. Każdy plaster schabu obtocz kolejno w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażenie : Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące. Wyjmij
Moja Książka Kucharskacałość chwilę piec bez pokrywki. Możecie też zagęścić sos mąką, jeżeli macie ochotę, ja tego nie robiłam. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie własnym Karkówka duszona w sosie cebulowym Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek Artykuł Karkówka pieczona z papryką i pieczarkami pochodzi
Kardamonovymozzarellą Chrupiące, panierowane kotlety faszerowane aromatycznymi pieczarkami i serem. Pomysł na pyszny i niecodzienny obiad, który w dodatku jest naprawdę nieskomplikowany w wykonaniu. Polecam! Składniki: 4 plastry schabu 1 cebula 200g pieczarek 1 łyżka masła 4 grubsze kawałki żółtego sera mozzarella lub 1 kulka białej mozzarelli z zalewy sól, pieprz 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki(...)szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy plasterki pieczarek, mieszamy. Smażymy do momentu, aż cały płyn odparuje, a pieczarki zrumienią się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą *** *** Mięso przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem *** *** Na jednej stronie kotleta układamy łyżkę podsmażonych pieczarek *** *** Na pieczarkach układamy plaster żółtego sera lub plaster odsączonej z zalewy
Blog z Apetytempisałam Wam we wstępie, tym razem nie zagęszczałam sosu mąką, tylko odpowiednio go odparowałam. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie cebulowym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek Artykuł Karkówka duszona w sosie własnym pochodzi z serwisu
KardamonovyFilmik, jak przygotować taką polędwiczkę znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/reel/C27obujogxD/ Suszone wędliny na blogu Na moim blogu znajdziesz również inne przepisy na suszone wędliny: Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Ziołowy schab z pończochy Schab karkowy z pończochy Więcej inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil
Kulinarne przygody GatityJeśli nie macie pomysłu na obiad, polecam zrobić schab w sosie własnym z cebulą. Danie niezwykle smaczne, aromatyczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Artykuł Schab w sosie własnym z cebulą pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaSchab pieczony w rękawie i aromatycznej mieszance przypraw to doskonała propozycja zarówno na obiad, jak i dodatek w wersji kanapkowej. Pychota! Bardzo pyszny schab pieczony z wykorzystaniem rękawa, który świetnie sprawdzi się zarówno w wersji obiadowej podany z powstałym sosem własnym i dodatkami, takimi jak: kluski śląskie, kopytka czy modra kapusta, ale także zaserwowany jako ... Artykuł Schab pieczony w rękawie
Pogotujmy.pl