schab - 5519 przepisów (strona:104/368)

Schab pieczony w musztardzie 67

Schab marynowany w musztardzie to prosty sposób na pyszny,  aromatyczny obiad. T o jeden z tych przepisów, który świetnie sprawdzi  się zarówno na rodzinną uroczystość jak i na niedzielnym obiad.  A po wystudzeniu jako domowa wędlina.  Składniki: 1,2 kg schabu 3 łyżki musztardy 3 łyżki olej 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka słodkiej(...)wędzonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym. W miseczce mieszam musztardę z olejem, majerankiem, kminkiem, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie nacieram schab przygotowaną marynatą i odstawiam do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie mięso przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 °C, piekę przez

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekane kotlety schabowe po francusku 55

dzień :). Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ja podałam je z opiekanymi ziemniakami i tradycyjną surówką z kapusty pekińskiej. Pychotka!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 plasterków schabu 2 średnie cebule dwie garści tartego sera żółtego ok 60 gram 2 łyżki majonezu 1,5 łyżeczki musztardy francuskiej lub sarebskiej odrobina oleju/oliwy przyprawy: sól oraz pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: obraną cebulę(...)kroimy w półplasterki, przekładamy do miski/talerza. Posypujemy solą i mieszamy rozdzielając poszczególne plastry. Odstawaimy na chwilę aby lekko zmiękła. plastry schabu rozbijamy z obu stron tłuczkiem tak jak na tradycyjne kotlety. Każdy plaster z obu stron posypujemy solą oraz pieprzem. do miseczki przekładamy majonez i mieszamy go wraz z musztardą, do naczynia żaroodpornego lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia

Blog kulinarny S9.PL
Schabowe pod cebulką 77

jeszcze nie jedliście. Połącznie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli i aromatycznego boczku. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam. Składniki: ·        ½ kg schabu

Kulinarna Chwila
Kotlety szwajcarskie z serem i szynką. Klasyka, którą uwielbiamy. Przepis na cordon bleu 42

kuchni też często wracamy do niego wracamy, bo choć “Szwajcar” to prawdziwa bomba kaloryczna, jest też niezwykle smaczny. Przepis na cordon bleu – kotlety szwajcarskie Składniki: Plastry schabu wieprzowego o grubości około 2 cm, plastry dobrej szynki wieprzowej, plastry sera żółtego w typie szwajcarskim, sól, pieprz, do panierowania mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej do smażenia. Jak zrobić(...)kotlet najpierw obtocz w mące, następnie zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz bułce tartej. Smaż z obu stron na ciemnozłoty kolor. Rada: oryginalny przepis na cordon bleu każe użyć schabu cielęcego, mięso to w Polsce jest dość trudno dostępne, dlatego użyliśmy schabu wieprzowego. Artykuł Kotlety szwajcarskie z serem i szynką. Klasyka, którą uwielbiamy. Przepis na cordon bleu pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Schab w sosie pieczeniowym z pieczarkami 57

Schab w sosie pieczeniowym z pieczarkami Świetny pomysł na obiad. Schab pieczony w sosie własnym, mięciutkie, delikatne mięso w aromatycznym sosie. Danie podany z pieczarkami, wszystko przyrządzisz prosto i co najważniejsze smacznie. 8 porcji 60 minut   Składniki: ·        1 kg schabu ·        2 cebule

Kulinarna Chwila
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 66

Schab z pieczarkami w sosie musztardowym Mięso delikatne, soczyste ze schabu w aromatycznym musztardowym sosie z pieczarkami, to moja propozycja na niedzielny obiad, również można podać na najróżniejsze uroczystości rodzinne. Proste, łatwe do przygotowania, podajemy z ziemniakami. 6 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu

Kulinarna Chwila
Schab ze szparagami i szpinakiem w kremowym sosie serowo-koperkowym 70

pieprzem stanowi jego naturalność oraz prostota. W procesie produkcji używa się jedynie niepasteryzowanego mleka, podpuszczki, soli oraz pieprzu kolorowego. Bardzo polecam!   Składniki na 5-6 porcji: 1 kg schabu bez kości ½ kg szparagów zielonych 15 dag świeżego szpinaku 1 cebula mały kawałek pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 15 dag  sera korycińskiego swojskiego z pieprzem kolorowym(...)szklanka słodkiej śmietanki 18% Pęczek świeżego koperku Sól i pieprz do smaku   Sposób przygotowania: Świeży schab pokroić na grubsze plasterki. Obraną cebulę i czosnek posiekać. W szerokim rondlu lub na dużej wysokiej patelni rozgrzać masło, obsmażyć schab na większym ogniu z obu stron.  Gdy już będzie podsmażony wrzucić posiekaną cebulę z czosnkiem, po chwili dodać pokrojony por. Rondel

Wanilia i Kardamon
Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny 76

Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny Potrawka z delikatnego mięsa ze schabu w bardzo aromatycznym sosie, podana z ryżem Polskie Młyny. Ryż to cenne i bogate źródło składników odżywczych, delikatnym jaśminowym aromatem, doskonały jest do potraw tradycyjnych jak zarazem egzotycznych. Składniki na marynatę mięsa(...)schabu ·                   6 łyżek sosu sojowego jasnego ·                   Pieprz ·                   Sól

Kulinarna Chwila
Schab w sosie cebulowym 55

Ostatnio zastanawiałam się co zrobić ze schabu. Kotlety schabowe się znudziły, schab po węgiersku tez już był wielokrotnie robiony i wtedy przypomniało mi się, że kiedyś jadłam schab w sosie z dużą ilością cebuli. I taki też postanowiłam zrobić obiad. Dodałam do sosu wino, śmietanę, przyprawy i wyszedł pyszny obiad, a kluski uzupełniły całość. Rewelacja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki schabowe z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 54

ziemniaków. Prosty, domowy obiad – jestem ciekawa czy właśnie takie tradycyjne polskie dania najczęściej goszczą u Was w kuchni. Roladki schabowe z pieczarkami i kiszonym ogórkiem: 1 kg schabu wieprzowego 2 ogórki kiszone 2 cebule ok. 300 g pieczarek 2 łyżki mąki pszennej + do obtoczenia 2 łyżki musztardy francuskiej 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego przyprawy: słodka papryka, tymianek(...)zioła prowansalskie, granulowany czosnek sól morska świeżo mielony pieprz natka pietruszki do posypania Schab kroimy na około 1,5 cm plastry (mi wyszło 8 sztuk). Rozbijamy je cienko tłuczkiem pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (u mnie słodka papryka, tymianek, granulowany czosnek). Jedną cebulę i pieczarki kroimy w małą kostkę. Cebulę

Poezja smaku
Schab z nutką chińską 74

Schab z nutką chińską Łatwy prosty a zarazem smaczny sposób na danie dla ludzi zapracowanych. Mięso ze schabu z warzywami w sosie, można podać z ryżem lub makaronem. 5 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na marynatę: ·        2 łyżki oleju sezamowego ·        1 łyżka sosu sojowego ciemnego(...)łyżeczka czosnku ·        ½ łyżeczki imbiru ·        sól Składniki dodatkowe: ·        ½ kg schabu ·        1 papryka czerwona ·        1 papryka zielona ·        Cebula ·        1 opakowanie

Kulinarna Chwila
Schab pieczony w folii 89

Składniki: 1 kg schabu Marynata: 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 i 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki pieprzy 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Składniki marynaty miksujemy  w blenderze. Umyte mięso układamy na półmisku, polewamy marynatą i dokładnie nacieramy ze wszystkich stron. Schab przekładamy na srebrną folię spożywczą. Dokładnie(...)wałek i wkładamy do lodówki na 12 godzin. Mięso w folii układam w naczyniu żaroodpornym i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 170°C.  Pieczemy przez 90 minut. Jeśli schab pieczemy do kanapek, odwijamy go z folii dopiero po wystudzeniu (będzie bardziej soczysty

Qchnia po prostu
Pieczony schab z Biedronki 79

złapałam żadnej biedronki giganta i nie oskubałam jej ze schabu, schab kupiłam w popularnej sieci i upiekłam go zgodnie z przepisem, który znalazłam w gazetce świątecznej, którą sieć sklepów wydaje.W żadnym wypadku nie jest to reklama sklepu, ale przyznaję, że robię tam czasami zakupy. Ostatnio w sklepie zauważyłam wcześniej wspomnianą gazetkę, lubię czerpać inspiracje [...] Artykuł Pieczony schab z Biedronki pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Schab z pończochy 84

Dzień dobry.  Po domowym baleronie kolej na schab. Robi się go podobnie, z trochę innymi przyprawami. Pończocha  ( nowa oczywiście) pozostała. Po prostu  w pończosze wędlina jest zabezpieczona przed wszelkimi owadami, może sobie spokojnie dojrzewać. Bardzo lubię wszelaką "surowiznę" a ten schab jest pyszny.  Potrzebujemy:  1 kg schabu bez kości 2 łyżki soli (dałam himalajską

Co w garnkach piszczy