schab z cebulą - 1563 przepisów (strona:43/105)

Schab w ziołach z brukselką 260

bulionową rozpuszczamy w szklance gorącej wody.       Schab  kroimy w cienkie paski. Solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z majerankiem     i bazylią.  Obtaczamy paski mięsa.Smażymy na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, aż się zarumieni.Odlewamy tłuszcz z patelni.Dodajemy bulion, marchewkę z cebulą i brukselkę. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy przez chwilę pod przykryciem

Moje Kuchenne Rewelacje
Schabowe sakiewki z pieczarkami 201

gotowanie za głosowanie”, tym razem będzie to domowy fast food. Mam nadzieję, że ponownie ulegniecie moim propozycjom. Składniki na 2 porcje: 2 plastry schabu Sól Pieprz ½ kostki rosołowej lub ulubione przyprawy 10 dag pieczarek Pół cebuli olej Przygotowanie: Kostkę rosołową rozkruszyć z odrobiną oleju na "paćkę" (ewentualnie olej wymieszać z ulubionymi ziołami) Schab rozbić jak na kotlety. Posolić (w przypadku

Fabryka pomysłów
Bitki wieprzowe 203

dawno temu znalazłam w Internecie i zmodyfikowałam pod siebie, dlatego tym razem nie podam Wam dokładnego źródła pochodzenia. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg schabu Liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1 duża cebula Mąką Sól Pieprz Bulion lub kostki rosołowe lub do mięsa wieprzowego czy do bitek – na rynku jest teraz dość szeroki ich wybór(...)olej Przygotowanie: 1.       Schab pociąć na kotlety, rozbić je dość cienko, posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w mące. 2.       Mięso smażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. 3.       Zeszklić cebulę. Dodać do mięsa

Fabryka pomysłów
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM, SEREM I MARCHEWKĄ 177

liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach 1 cebula, pokrojona w talarki 1 łyżka mąki                                                                PRZYGOTOWANIE :   Schab rozbijamy na kotlety, oprószamy z każdej strony przyprawami. Szpinak kroimy(...)pieprzem. Marchewki obieramy i gotujemy w wodzie na półmiękko. Na plastry schabu rozkładamy porcję szpinaku, na to mała porcja twarogu i pół marchewki. Zwijamy roladki które spinamy wykałaczkami. Podpiekamy je na oleju z każdej strony aż się zarumienią, wlewamy bulion, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz, cebulę i  dusimy do miękkości, Pod koniec sos doprawiamy do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą 160

suszonymi pomidorami. W tym wydaniu jest soczysty i bardzo smaczny. Polecam zarówno na codzienny jak i niedzielny obiad. Skladniki: 5 grubych plastrów schabu bez kości 25 dag liści świeżego szpinaku 2-3 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła 20 dag twardego sera  mozzarella 8  suszonych pomidorów z zalewy Sól i pieprz(...)jajka do panierowania Mąka pszenna do panierowania Bułka tarta do obtoczenia Olej rzepakowy lub sojowy do smażenia Sposób przygotowania: Schab rozbić delikatnie na cienkie płaty, posypać z jednej strony delikatnie solą i pieprzem. Szpinak opłukać,  osuszyć . Cebulę i czosnek  obrać posiekać w kostkę. Na głębszej  patelni rozgrzać klarowane masło, wrzucić cebulkę czosnkiem  i zeszklić, po chwili

Wanilia i Kardamon
Schab sztygarski z kiełbasą w środku 182

ciekawym wkładem w środku :) Tradycyjna potrawa kuchni śląskiej, choć szczerze mówiąc przepis poznałam od koleżanki, która mieszka w Bieszczadach. Składniki: 1 ½ kg schabu 25 dag kiełbasy śląskiej 20 dag smalcu 1 ząbek czosnku 1 duża cebula biała 2 łyżki koncentratu pomidorowego papryka słodka mielona papryka ostra mielona kminek mielony 1 szklanka wywaru mięsnego Wykonanie: Mięso umyć. Wyciąć otwór w schabie(...)pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Do powstałego sosu z pieczenia dodać przysmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, zagotować. Podprawić niewielką ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Przyprawić solą do smaku. Pamiętacie jeszcze inne faszerowańce? Schab z oscypkiem w środku Zraz z parówką w środku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
Schab w sosie grzybowym! :) 290

Składniki: -schab (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -2 garści suszonych grzybów -1 cebula -1 kostka rosołowa -1,5 łyżki majeranku -olej -1 łyżeczka mąki Sposób przygotowania: Schab myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. a następnie obsmażamy go na odrobinie oleju z jednej i drugiej strony. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej przegotowanej wody

Magia jedzenia.
RIGATONI Z MIĘSEM I PESTKAMI DYNI 325

garnka wszystko co miałam i powstał szybki i smaczny obiad! Taki polsko – włoski mix z odrobiną fantazji… SKŁADNIKI – makaron rigatoni – 250 g karkówka lub schab – 15 dkg pieczarki – 6 sztuk cebula – 1 sztuka pesto pistacjowe lub inne według uznania – 2 łyżki pestki z dyni – 4 łyżki oliwa z oliwy sól, pieprz grana padano lub żółty ser – trochę

kuchniabellissima.wordpress.com
Schab gotowany w sosie z warzywami 1380

Składniki: * lekko rozbite kotlety ze schabu 5 sztuk * marchewka * kawałek pietruszki * 2 ząbki czosnku * cebula * 5-6 pieczarek * 500 ml wody * łyżka masła * sól * pieprz * łyżeczka słodkiej papryki * łyżeczka majeranku * natka pietruszki (garstka) * ziele angielskie 2 * do zagęszczenia : 1 łyżkę mąki rozmieszać w połowie szklanki mleka Przygotowanie: Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Pieczarki(...)plasterki. Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek. kolejno dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody. Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony. Następnie dodaje marchewkę i pietruszkę. Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem

Kulinarne przygody
Kieszonki schabowe ze świeżymi śliwkami i wędzonym boczkiem 248

nadać mu kruchości i soczystości dobrze jest "wspomóc" go dodatkami. Dzisiaj takimi dodatkami były śliwki i wędzony boczek.Składniki:świeży surowy schab,surowy wędzony boczek,świeże śliwki,sól, pieprz, majeranek,cebula,czosnek,tłuszcz do obsmażenia,słodka śmietana do doprawienia sosu.Boczek pokroić w średniej grubości plastry - nie mogą być większe niż nasz kawałek schabu.Śliwki(...)Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pociąć na dość grube plastry. Od węższego brzegu naciąć przez środek ostrym nożem kieszonkę.Do kieszonki włożyć plaster boczku i polówki śliwek. W moich zmieściły się dwie połówki :)Tak nadziane kotlety oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i obsmażyć obtoczone w mące kotlety. Cebulę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku 213

Składniki: 600 g schabu QAFP,10 cienkich plastrów wędzonego boczku QAFP,1 szklanka puree z pieczonej dyni,1 szklanka drobno pokrojonej czerwonej papryki,1 szklanka drobno pokrojonej dyni Hokkaido,1 szklanka liści jarmużu porwanych na małe kawałki (tylko miękkie części bez twardych nerwów),Bulion (ok. 700 ml),1 cebula posiekana w kostkę,3 ząbki czosnku pocięte(...)wymieszać, smażyć kolejne 3 sekundy.Schab włożyć do przypraw, smażyć 5-8 minut, dodać cebulę i czosnek, smażyć jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Całość zalać bulionem, dodać puree z pieczonej dyni, doprawić solą, pieprzem Cayenne i gałką muszkatołową. Dusić na wolnym ogniu do miękkości schabu (ok. 5 minut). Jeśli sos dyniowy będzie zbyt gęsty można dodać więcej bulionu, jeśli

SzczyptaSmaQ
Bitki schabowe w sosie porowym 293

Klasycznie w cebuli, dzisiaj u mnie w porach :) Składniki 2 plastry schabu 1 średni por 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki śmietany sól, pieprz 2 łyżki mąki masło klarowane   … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie porowym

czarrna od kuchni
WYTWORNA SALATKA Z PIECZONYM SCHABEM I CZERESNIAMI 160

smakiem do sałatek. Polecam przepis!   --------------------------------------- Liczba porcji : 8 --------------------------------------- SKŁADNIKI: 1 szklanka pieczonego schabu (pokrojonego w kostkę) 300g wydrylowanych czereśni (mogą być  z kompotu) 1,5 szklanki ugotowanego na sypko, dobrego, ryżu 100g groszku z puszki 200g kukurydzy z puszki 1 ogórek 1 czerwona cebula 2 łodygi selera naciowego 2 garście umytej i osuszone roszponki 1 łyżka posiekanego koperku(...)kroimy w cienkie półplasterki, obraną cebulę drobno siekamy. Krok 3. W dużej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki sałatki tj.: pokrojony w kostkę schab pieczony, wydrylowane czereśnie,roszponkę, osączone z zalewy groszek oraz kukurydzę, ogórek, cebulę, seler, ugotowany ryż, wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Krok 4. Sałatkę polewamy sosem, posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy na udekorowanym półmisku.   Smacznego :) Przepis

Moja Książka Kucharska
Roladki schabowe z boczkiem 363

prosta w wykonaniu i spokojnie można ją przygotować dla odmiany zamiast klasycznych kotletów schabowych. Poniżej sprawdzony przepis Roladki schabowe z boczkiem Składniki 8szt.: 1kg schabu 250g boczku wędzonego Musztarda 3-4szt ogórków kiszonych 1 cebula 120g sera żółtego Sól Pieprz Roladki schabowe z boczkiem Przygotowanie: Ser żółty i ogórki kroimy w słupki, a cebulę w kostkę, boczek kroimy(...)mięsa, następnie oprószamy solą i pieprzem. Z jednego kilograma wychodzi około 8szt roladek. Każdy płat rozbitego schabu z jednej strony smarujemy musztardą. W zupełności wystarczy płaska łyżeczka musztardy na każdą sztukę. Na każdym płacie układamy kolejno słupki sera żółtego, ogórka kiszonego i cebulę, całość zawijamy w roladkę, okręcamy plastrami boczku i spinamy wykałaczkami Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy

Księga-Smaku
Pień schabowy z grzybami 213

schabowy z grzybami Pyszne pieńki schabowe na różne okazje oraz Święta Bożego Narodzenia Przepis zaczerpnięty z ruskiej strony. Składniki: na 2 osoby  schab b/k - 300 g  Omlet grzybowy:  pieczarki - 250 g  cebula - 1 szt.  jajka - 2 szt. natka pietruszki - 1 pęczek  mąka - 2 łyżki  vegeta  sól i pieprz  tłuszcz do smażenia(...)pieczarki i przyprawy, dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, ostudzić.  Jajka wybić do miski, dodać natkę pietruszki i cebulę z pieczarkami, wymieszać z mąką, solą i pieprzem.  Na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć dwa nie duże omlety.  Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.  Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.  Obtoczyć najpierw

Kuchnia Danusi