schab z cebulą - 1563 przepisów (strona:45/105)

Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) z Pieczarkami 334

szklanki wody olej przyprawy: słodka papryka ostra papryka czosnek w proszku pieprz tymianek ma j eranek sól   ok. 600 g pieczarek 2 duże cebule ok. 2 łyżki masła  Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) z Pieczarkami - Sposób przygotowania: Umyte i osuszone mięso kroimy w niedużą kostkę. W naczyniu mieszamy ok. 4 łyżki oleju z ok. 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, czosnku(...)godzinę, a najlepiej całą noc. Schab podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty, a wręcz brązowy kolor.  Czosnek bardzo drobno siekamy , dodajemy do mięsa i całość zalewamy wrzącą wodą . Wrzucamy liście laurowe, ziela angielskie, pieprz oraz szczyptę soli. Całość gotujemy na niedużym ogniu przez ok. 1,5 godziny.  W między czasie kroimy cebule i podsmażamy na maśle

Słodka Strona
Schab z serem 164

taki kotlet trafił na stół. Zachęcam, dość szybkie i proste danie w przygotowaniu. Składniki 4 rozbite cienko kotlety schabowe 250 g świeżych pieczarek 1 cebula 2-3 ząbki czosnku … Czytaj dalej Schab z serem

gotuj ze mną
SMAZONY SCHABOWY BEZ PANIERKI 367

przyprawy oraz pokrojony czosnek, mieszamy . Schab wkadamy do marynaty i chowamy do lodowki na ok 2 godzin. Na rozgrzanej suchej patelni ukladamy schaby i smazymy na srednim ogniu. DUSZONA MARCHEWKA Skladniki: -5 sporych marchwi -1 duza cebula -5-6 kopiatych lyzeczek koncentratu pomidorowego -ziele angielskie, lisc laurowy, sol, pieprz, papryka slodka, papryka ostra -1 lyzka oliwy Sposob przygotowania: Marchewki myjemy(...)smazymy cebule. Gdy cebula bedzie pol twarda, dodajemy marchew, lisc laurowy, ziele ang. Dolewamy okolo szklanki wody i dusimy pod przykryciem na malym ogniu do miekkosci, mieszajac od czasu do czasu. Uzupelnic w razie potrzeby ilosc wody. Gdy marchew bedzie miekka dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku sola, pieprzem, papryka slodka i ostra . Schab i marchewke mozna podac

PychaDania
Schab smażony na kwaśno 193

octowej a nią nie jest. W mojej rodzinie było podobnie. Zresztą sami spróbujcie, nie zawsze to jak wygląda tym jest. Składniki: 700 gram schabu bez kości Sól Pieprz Mąka do obtoczenia Olej do usmażenia 2 cebule Liść laurowy Ziele angielskie Zalewa 1 ½ l wody Ok. 200 ml octu 1 łyżeczka vegety ¼ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1 – 2  łyżeczki(...)cukru Wykonanie: Schab koimy na cienkie Kotlety. Plastry kroimy jeszcze na połowę. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. W misce układamy usmażone kotleciki, cebulę, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego, ponownie kotleciki i tak na zmianę do wyczerpanie składników. Gotujemy zalewę ( na patelni której smażyliśmy

Smaki Ewy
Schab świąteczny- "Zielony Smok" ;) 332

mogę Wam przedstawić świetny przepis na soczyste mięsko z zieloną pierzynką ;-) Składniki: około 1 kg schabu 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego rozmarynu łyżeczka soli świeżo mielony pieprz 2-3 łyżki musztardy francuskiej pęczek pietruszki 5-6 sztuk dużych pieczarek nieduża cebula żółtko pieprz,sól 250 ml ciemnego piwa Mięso myjemy i oczyszczamy. Robimy 3 nacięcia wzdłuż osi długiej. Nacieramy(...)Cebulę i pieczarki siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Natkę siekamy drobno. Do cebuli i pieczarek dodajemy natkę i żółtko, mieszamy. Schab umieszczamy w naczyniu żaroodpornym Farsz nakładamy do nacięć schabu i na jego wierzch. Obok schabu wlewamy piwo. Pieczemy pod przykryciem 40 minut w temperaturze 180 stopni

Czerwona Porzeczka
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 211

niedzielę i na co dzień... Mam rozwiązanie, które powinno zaspokoić nawet wybrednych smakoszy i   wyzwania kulinarne każdej pani domu     Składniki : 600 g schabu wieprzowego bez kości 250 g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku (brak na zdjęciu) 2 jajka bułka tarta ½ łyżeczki oregano ½   łyżeczki tymianku ¼ łyżeczki rozmarynu sól i pieprz serek topiony (włożyłam do zamrażarki) olej(...)smażenia (brak na zdjęciu)   Wykonanie: Schab po opłukaniu osuszyłam papierowym ręcznikiem i ukroiłam z niego 4 kotlety. Każdy włożyłam do woreczka foliowego. To pozwoliło mi zabezpieczyć przed rozpryskiwaniem podczas rozbijania tłuczkiem.   Rozbite tłuczkiem kotlety doprawiłam solą i oprószyłam pieprzem z obu stron. Przełożyłam   na talerz, przykryłam folią i wstawiłam na 30 minut do lodówki.   Przygotowałam panierkę

Kuchnia u Krysi
Schab po cygańsku 262

Składniki schab b/k - 800 g papryka czerwona - 1 szt papryka żółta - 1 szt cebula - 2 szt sos Kielecki cygański - 1 słoiczek ( 200 g )   SPOŁEM sól i pieprz koperek mąka tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Schab pokroić na 8 kotletów, lekko rozbić, posypać solą i pieprzem. Panierować kotlety w mące, smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano. Przełożyć kotlety

Kuchnia Danusi
BIGOS Z KASZĄ GRYCZANĄ 255

Dzisiaj zapoznam Was z moją wersją i to też na 2 sposoby z tych samych składników 😊 Składniki na 2 porcje: -300 g kapusty kiszonej -1 cebula -250 g mięsa (u mnie chudy schab czyli odkrojony tłuszczyk) możecie dać np:kiełbaskę drobiową -łyżka  koncentratu pomidorowego -łyżka masła klarowanego -100 g  kaszy gryczanej -  liść laurowy Przygotowanie: 1.Kaszę gryczaną

Zdrowie i pysznie na talerzu
Schab po bałkańsku 3190

schabu wieprzowego bez kości 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 1 żółta papryka 4 ogórki kiszone 1 puszka pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz słodka papryka 1 łyżeczka czubata mąki Schab pokroić w cienkie paski, oprószyć  solą, pieprzem i mąką i wymieszać. W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć mięso na lekko rumiany kolor(...)patelni rozgrzać łyżkę masła i zeszklić lekko cebulę, a następnie dodać posiekany czosnek i pieczarki pokrojone w półplasterki.Chwilę smażyć po czym dodać do mięsa. Wlać puszkę pomidorów, dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić pod przykryciem około 15 minut. Ogórki pokroić w cienkie paski i dodać do mięsa. Doprawić solą , pieprzem  i papryką. W razie potrzeby wlać

O kuchni z uczuciem
Gulasz ala leczo 251

Składniki: 1/2 kg schabu 1 cukinia 1 kg pomidorów 3-4 papryki 1/2 kg pieczarek 2 cebule sól, pieprz papryka słodka i ostra czubrica czerwona zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić w … Czytaj dalej Gulasz ala leczo

czarrna od kuchni
Wieprzowe kotlety z pieczarkami 224

lodówce były też pieczarki, więc powstał szybki schab z pieczarkamiskładniki600 g schabu bez kości250 g pieczarek2 cebulesól, pieprzpapryka w płatkacholiwa z oliweknatka pietruszki do podaniaprzygotowanieMięso umyć, oczyścić z ewentualnych błon. Pokroić na cienkie plastry (u mnie wyszło ich 8), posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, obsmażyć kotlety(...)samej patelni chwilę podsmażać pieczarki. Na dnie naczynia do pieczenia położyć część pieczarek, posypać cebulą, na tym ułożyć mięso, posypać je papryką, na wierzchu pozostałe pieczarki z cebulą. Jeżeli w misce w której leżało mięso został sok - dolać go do naczynia. Dolać 1/3 szklanki bulionu lub czerwonego wina, na wierzchu położyć łyżeczkę masła, przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 340

propozycja nie tylko na niedzielny obiad , ale na każdy dzień tygodnia. Nie zajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje wyśmienicie. Polecam:) SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI schab sól, pieprz FARSZ 1 duża papryka 2 średnie cebule 0,5 kg pieczarek sól, pieprz PANIERKA 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem dość cienko, najlepiej(...)Przyprawić solą i pieprzem. Warzywa do farszu pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać nieco oleju i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i paprykę i na sporym ogniu podsmażyć do odparowania płynu. Doprawić dość intensywnie solą i pieprzem. Na rozbity plaster schabu położyć porcję farszu i zwinąć ciasno w roladkę. Panierować w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć

Pieguskowa Kuchnia
Roladki schabowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami 195

Wyjątkowo pyszne i apetycznie wyglądające danie ze schabem w roli głównej. Cieniutko rozbite płaty schabu nafaszerowane szpinakiem z pomidorkami koktajlowymi, uduszone w sosie własnym z dodatkiem cebuli to pyszny obiad dla całej rodziny, a także zaproszonych na uroczysty obiad gości. Proste, efektowne danie, szybkie do przygotowania. Można przygotować więcej roladek i odgrzać następnego dnia. Składniki na 2 porcje: 4 kawałki(...)schabu grubości około 1 cm około 200 g mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku gałka muszkatałowa sól, pieprz 4 suszone pomidorki z oliwy 1 cebula 2 łyżki masła ghee 1 łyżka mąki około 1 szklanki bulionu warzywnego zielenina do przybrania/zielona natka pietruszki Wykonanie: szpinak rozmrozić na sitku, odcisnąć nadmiar wody. Cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w małą kostkę i zeszklić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki wieprzowe z grzybami 242

każde podniebienie. Mozzarella przykrywa pieczarki, pod którymi znajdują się miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe. Najlepiej podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: 5 plastrów schabu na kotlety 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 40 dag pieczarek 1 cebula 1 serek topiony Bazylia Sól, pieprz, chili 20 dag mozzarelli Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy i kroimy na połówki oraz cebulę obieramy i kroimy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne