schab w sosie - 2316 przepisów (strona:27/155)

Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret 134

Składniki: cukinia marchewka schab wieprzowy Sos winegret: pomarańcza ocet winny miód musztarda delikatesowa sól i pieprz olej lub oliwa Przygotowanie: Cukinię umyć. Marchewkę obrać i również umyć. Przy pomocy szatkownicy do warzyw lub nożyka do ich obierania kroimy je na wstążki. Nastawiamy wodę w garnku by się zagotowała. Gdy będzie wrzeć, to ją solimy. Jednocześnie przygotowujemy dla równowagi zimną wodę(...)musztardy i łyżeczkę miodu, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu. Sos dobrze łączyć w zakręcanym słoiczku, bo kilka wstrząśnięć nim i gotowe. Polewamy sosem nasze warzywa bezpośrednio przed spożyciem. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni, a schab wieprzowy to inna historia. Ten był pieczony w rękawie i obsypany tylko papryką. A zatem kolacja gotowa, czy też lunch. Smacznego

Karczma Honorietty
Schab pieczony 59

mięso nie jest suche. Dzięki długiemu leżakowaniu w marynacie ziołowej, schab jest niezwykle aromatyczny i oczywiście przepyszny. Doskonały do zjedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jak upiec schab, żeby był idealny? Poznaj przepis na idealną pieczeń ze schabu wieprzowego. SCHAB PIECZONY – PRZEPIS Składniki 1 kg schabu bez kości 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego(...)piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos: Wywar z mięsa przelać do rondelka i podgrzać. Będzie on stanowił bazę do naszego sosu. Łyżkę mąki pszennej wymieszać z 60 ml zimnej wody. Wlać do rondelka z wywarem i cały czas mieszając, podgrzewać aż sos odpowiednio zgęstnieje. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pokrojony w plastry schab polać przygotowanym sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 184

skradły moje serce. W tym roku na moim stole wielkanocnym na pewno nie zabraknie schabu nadziewanego tuńczykiem. Tak właściwie to coś pomiędzy schabem po warszawsku i vitello tonnato bez cielęciny. Do tego z sosem tatarskim, który uwielbiam. Robi się dosłownie chwilkę a będzie idealną przystawką na Wielkanocnym stole. Wygląda efektownie i nikt nie domyśli się jak szybko udało się(...)kaparów ze słoika – dokładnie odsączonych z zalewy i kilka do dekoracji cebula – drobno pokrojona pęczek natki pietruszki drobno pokrojonej (zostawiamy trochę do dekoracji) Przepis na schab nadziewany tuńczykiem z sosem tatarskim Tuńczyka blendujemy z majonezem i pieprzem. Na durszlaku lub przez gazę dokładnie odciskamy ogórki i kapary. Mieszamy je z tuńczykiem, cebulą i natką. Schab kroimy w plastry

Ugotowane pozamiatane
Schab na parze z makaronem Somen 226

japońskiego makaronu pszennego Somen, który ma bardzo krótki czas przygotowania. Doskonale nadaje się również do zup, sałatek czy na zimno z dressingiem i warzywami. Składniki :  2 plastry schabu 1 łyżka sosu sojowego  50g makaronu Somen 2 pieczarki  pomidor bez skórki  natka pietruszki karbowanej    Przyprawy :  pieprz czarny pieprz cytrynowy imbir Schab myjemy, osuszamy, kroimy(...)kawałki i polewamy sosem sojowym. Przyprawiamy pieprzem czarnym, cytrynowym i imbirem. Odstawiamy mięso na godzinę. Po tym czasie układamy kawałki schabu na folii aluminiowej, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Dokładamy je na folii na 10 minut przed końcem parowania mięsa. Makaron Somen przekładamy

Parowar Faceta
Roladki schabowe z pieczarkami w sosie 101

różnego rodzaju roladki z różnymi farszami. Roladki schabowe z pieczarkami w sosie to bardzo klasyczne i proste rozwiązanie. Genialna propozycja na obiad. Roladki schabowe z pieczarkami w sosie Składniki: 5 plastrów schabu 500 g pieczarek ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki + trochę do panierowania 3 łyżki śmietany 18% pieprz sól Pieczarki czyścimy i dzielimy(...)minut. Gotowe odcedzamy i rozdrabniamy (lub mielimy w maszynce do mięsa). Następnie wrzucamy na patelnię, dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Smażymy, aż cały płyn odparuje. Schab cienko rozbijamy jak na kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem. Później nakładamy farsz, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami lub sznurkiem. Każdą obtaczamy w mące. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy

PatiGotuje
Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym 153

Malutkie kąski ze schabu z dodatkiem sosu porowo-pieczarkowego, czyli pomysł na tradycyjnego schabowego w nowej wersji. 500 g schabu wieprzowego Sól, Pieprz 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej Sos porowo-pieczarkowy: 1 duży por (biała część) 10 pieczarek 1 szklanka bulionu wołowego 4 łyżki śmietany 18% Sól, Pieprz Schab dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w 1 cm plastry

VioletoweKucharzenie
Kościerski schab kanapkowy , pieczony, soczysty.. 111

kawałek mięcha , więc stwierdziłam , że zrobię coś z kuchni azjatyckiej ..może ramen z dodatkiem schabu … Niestety dzieciaki nie zatwierdziły , więc plan wziął w łeb , a schab który już się moczył w sosie sojowym.. cóż musiał znaleźć inne zastosowanie i to szybko . Tak więc dostał miejsce w piekarniku i w niskiej temperaturze zamienił się w wyśmienitą wędlinę kanapkową(...)beretem..Ach te koleje losu .. jak u tego schabu , zakładamy jedno , a wychodzi drugie , które jest całkowicie inne , ale nie koniecznie gorsze Składniki : 1,5 kg schabu , chudego bez tłuszczu 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki słodkiej , mielonej papryki 1 łyżka mielonych nasion kolendry 1 łyżka mielonego imbiru 1 łyżka brązowego cukru sól , chilli do smaku

Ogrodnik w podróży
Schab w sosie serowo-pomidorowym 175

Propozycja na obiad? To z pewnością przepyszny schab w sosie serowo-pomidorowym. Powiem Wam, że na początku trochę obawiałam się połączenia serka śmietankowego topionego z pomidorami. Ale wyszło na prawdę dobre! Moja wersja z ziemniakami! Koniecznie spróbujcie ! Składniki: 5 plastrów schabu pomidory w kawałkach z czosnkiem Primo Gusto 1/3 topionego sera kremowego śmietankowego Hochland 1 cebula 2 łyżki masła(...)czosnku i ser. Cały czas mieszając doprowadzamy do roztopienia się sera. A następnie wkładamy obsmażony schab i zalewamy pomidorami w kawałkach z czosnkiem. Przykrywamy i dusimy przez ok. 30-40 minut co jakiś czas mieszając, by nie przypalić od dna. Po ugotowaniu doprawiamy sos do smaku. Podajemy z ziemniakami. Smacznego! Dajcie znać, czy lubicie takie połączenia? A może już robiliście

Gotuj z Mąką
Domowa vegeta - naturalna bez chemii 383

mieszankę do innych dań. Polecam  Zapraszam również na moje inne przepisy : Sosy do mięs i warzyw Pasta na kanapki z pieczonej dyni i fety Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym Zapiekanka z kalafiora i mięsa mielonego oraz wiele innych przepisów które znajdziecie na samej górze strony w zakładce ->przepisy

Swojskie jedzonko
Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad 134

Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w pysznym sosie to wykwintne i wyborne danie, które można podać nie tylko na niedzielny obiad. Roladki przygotowałam z udźców indyka i wyszły bardzo smaczne, ale świetnie też sprawdzi się karkówka wieprzowa pokrojona w plastry. Danie podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.   Składniki na roladki drobiowe ze szpinakiem: 1,2 kg mięsa(...)Całość dusimy już bez przykrycia około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje. Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad   Zobacz inne przepisy na roladki do obiadu: Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym Cebulowe roladki schabowe Roladki ze schabu w sosie śmietanowym Roladki z karkówki – rozpływają się w ustach

e-PrzepisyKulinarne
Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką 338

Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką to moja propozycja na niedzielny obiad. Jeżeli znudzą Wam się tradycyjne kotlety schabowe lub też schab w sosie własnym , te roladki będą w sam raz. Aby roladki się nie rozpadały musimy wybrać ładny schab, bez przerostów. Podczas przygotowania każdy kawałek mięsa rozbijałam tłuczkiem, smarowałam musztardą, nakładałam doprawiony szpinak, ser oraz paprykę i zawijałam

Kuchnia Bazylii
Karkówka duszona w sosie cebulowym 70

zainspiruję, spokojnie zdążycie zrobić jeszcze zakupy. Wpadnijcie jutro, jak macie ochotę. Będzie mi miło. I ja wiem, że to nie jest odpowiedni czas na przepisy typu: karkówka duszona w sosie cebulowym. Obecne temperatury nie są sprzyjające (jak dla mnie, niczemu). Ja też zdecydowanie bardziej lubię zjeść coś świeżego, chłodnego, letniego. Ten przepis jednak już tak długo czeka na publikację(...)około godziny (mięso musi się rozpadać). Jeżeli płyn za bardzo wyparował, możecie dodać go trochę więcej. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Karkówka duszona w sosie cebulowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
ROLADKI SCHABOWE Z PIECZARKAMI I SEREM DUSZONE W SOSIE WŁASNYM 195

które uwielbiam, a do tego pyszny, aromatyczny sos . Takie danie doskonale pasuje podane z ziemniakami, kluskami śląskimi, kopytkami czy ulubioną kaszą. Roladki schabowe to odmiana od tradycyjnych kotletów schabowych, smaczne danie na niedzielny lub świąteczny  obiad .  Roladki schabowe z pieczarkami i serem duszone w sosie własnym - składniki: * 8 plasterków schabu * 300 g pieczarek * 100 g startego na tarce(...)ziarenka ziela angielskiego * garść suszonych grzybów * woda do zalania mięsa * olej do smażenia * 1 łyżka masła * mąka do panierki roladek * 1 łyżka mąki+ pół szklanki wody do zagęszczenia sosu Wykonanie: Plastry schabu rozklepać bardzo cienko za pomocą tłuczka (na mięso kładę woreczek, aby nie "rozrywać" mięsa). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki drobno pokroić

Zrób to smacznie
Pulpety z indyka w sosie koperkowym 73

Pieczone pulpety z indyka w pachnącym sosie koperkowym, to pełne smaku danie, któremu nie sposób się oprzeć. Połączenie suszonych ziół z mozzarellą oraz czosnkiem nadaje tym pulpecikom wyjątkowego charakteru, zapewniając jednocześnie równowagę smaków. Pulpety z mielonego mięsa indyka są wyjątkowo delikatne, a poza tym są zdrowszą alternatywą klopsików wieprzowych lub wołowych. Jeśli szukasz wiec inspiracji na to: Co zrobić(...)polać zapieczone pulpety sosem koperkowym i podać na stół. Z czym podawać pulpety z indyka? Doskonale smakują z ryżem. kaszą gryczaną niepaloną oraz makaronem. Nam smakują podane klasycznie z ziemniakami i surówką. Przepis na pulpety z indyka w sosie koperkowym polecamy wszystkim, którzy szukają pomysłu na proste i sprawdzone danie. Zobacz również przepis na pyszny schab w sosie pieczarkowym . Wieprzowina

Kuchnia Na Wypasie