Kościerski schab kanapkowy , pieczony, soczysty.. Kościerski schab kanapkowy , powstał jak to u nas w kuchni bywa droga przypadku . Jak to dokładnie było Kupiłam schab, był w dobrej cenie , jakaś tam promocja weekendowa , która sklepy rekompensują sobie niedziele bez handlu , żeby przyciągnąć rzesze klientów w soboty Całkiem przyzwoity kawałek mięcha , więc stwierdziłam , że zrobię coś z kuchni azjatyckiej ..może ramen z dodatkiem schabu … Niestety dzieciaki nie zatwierdziły , więc plan wziął w łeb , ... czytaj dalej...
Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...