schab w sosie - 2316 przepisów (strona:23/155)

Kotlety schabowe w sosie pieczarkowym 143

Szybkie i smaczne mięso do obiadu. Kotlet schabowy, ale nie koniecznie tradycyjny panierowany i smażony. Schab w sosie z pieczarkami jest bardzo smaczny i pasuje z kluskami, ziemniakami, kaszami itd. Składniki: 6 plastrów schabu 300 g pieczarek 2 cebule pieprz vegeta lub sól 2 łyżki śmietany 30% olej około 2 łyżki 1 łyżka masła maggi Mięso umyć, oczyścić i natrzeć(...)schabu i zalać gorącą wodą tak aby zakryło mięso. Dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawić sos solą i pieprzem. Dolać śmietankę i zagotować. Można podawać z ziemniakami, kopytkami, kaszą itd. Uwaga! Schab można lekko rozbić, ale nie jest to konieczne. Smacznego

talerz przyjemności
schab pieczony z wędzonymi śliwkami 130

niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć schab z piekarnika i podać ją na gorąco, podlewając porcje sosem z pieczenia, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić śliwkowy sos. Sos śliwkowy ( składniki nie ujęte w przepisie) W garnku roztapiamy 50 g masła, wrzucamy na masło 50 g suszonych śliwek, smażymy(...)słodkiej śmietany( najlepiej 30%). Całość zagotowujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem ( wcześniej próbujemy czy jet taka potrzeba, przecież sos z pod pieczeni jest już przyprawiany) i gotowe. Sosem polewamy porcję upieczonego schabu

Miód i pieprz
Kluski z sałaty i buraka 153

sałaty, który po otwarciu torebki zalegał w lodówce i koncentrat z buraka dla koloru klusek. Przygotowałam więc kluski z sałaty i buraka i podałam je z pikantnymi plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki udekorowałam całość kiełkami botwiny. Wyglądem te kluski trochę przypominają kopytka , czy leniwe pierogi, ale na wrzątek były wrzucane łyżeczką, mają dlatego nierówne kształty(...)wrzącą, osoloną wodę. Gdy wszystkie kluski z sałaty i buraka wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, podajemy z plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki.. Polecam te kluski gdyż są pyszne. The post Kluski z sałaty i buraka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bitki schabowe w sosie pieczarkowo-musztardowym 132

Bitki to po prostu bite kolety. Tradycyjnie robi się je z wołowiny, możemy przygotować je również z wieprzowiny. Ja przedstawiam przepis bitki ze schabu, polane pysznym, aromatycznym sosem. Szybki i efektowny obiad:).  Bitki: 500g schabu  sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia Sos: 1/2 kg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki musztardy  1/2 szklanki wody(...)rozgrzanym oleju do odparowania wody z pieczarek. Wtedy wlewamy wodę wymieszaną z mąką, musztardą i śmietaną. Gotujemy przez około 5 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  2. Schab kroimy w plastry, ubijamy tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.  3. Bitki polewamy sosem

Szefowa kuchni
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 155

radosne dni. Bardzo lubię mięsa zatopione w sosach, które pysznie smakują, ale tez dzięki nim danie jest soczyste, nie schnie i można je przygotować troszkę wcześniej. Schab w sosie pieczarkowym należy do jednych z ulubionych mięs mojej rodziny Składniki: 10 plastrów schabu 30 dag pieczarek kilka gałązek natki pietruszki 300 ml śmietany 30% sól,pieprz 4 ziarna ziela(...)oleju. Na oleju zrumieniamy tez dość  grubo pokrojone plastry pieczarek. Do gotowych pieczarek dolewamy bulion, wkładamy schab, dodajemy ziele ang, listek,pieprz w ziarenkach. Dusimy razem ok 15 minut. Po tym czasie dolewamy śmietanę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę dusimy, żeby sos mógł zgęstnieć

Z Majeczką w kuchni
Schab ze śliwką... 205

obiadu, na przystawkę, na zimno i na ciepło. Potrzebujemy schab, śliwki suszone, smalec, przyprawy, naczynie i piekarnik. Duży kawałek schabu około 2 kg, obrabiamy nożem odcinając zbędne kawałki ~0,5 kg. Odcięte kawałki mięsa wykorzystamy do przygotowania np. wieprzowiny w sosie.   Przez środek mięsa przebijamy długi nóż, żeby przygotować miejsce na nadzienie. Następnie nadziewamy suszone śliwki(...)przykryciem, potem jeszcze 10-15 min. bez pokrywki. Ja nie dopiekałem, bo nie chciałem akurat przypieczonego z wierzchu schabu. Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu, tylko czekamy 15-20 minut i osuszamy  na papierowym  ręczniku kuchennym. Sos z naczynia zlewamy i możemy go potem wykorzystać do obiadu. Jak serwujemy od razu na obiad, to po prostu kroimy bardzo

chleba naszego
Schab na szybko z warzywami w sosie pomidorowym 125

piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec 65-70 minut. W trakcie zapiekania, przemieszać od czasu do czasu, aby górna warstwa się nie spaliła. Smacznego!!! Schab-na-szybko-z-warzywami-w-sosie-pomidorowym Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Schab w sosie jak strogonow 104

Zrobiłam ten obiad dla mojego wnuka. Zajadał się z wielkim apetytem. Danie jest bardzo smaczne. Ja dla siebie dodałam na koniec trochę płatków chili, żeby podkręcić

Kuchnia Pokoleń
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym 139

Sezon na szparagi dobiega końca, postanowiliśmy przygotować szparagi w szynce z sosem chrzanowym. Pyszna i lekka kolacja do przygotowania w kilka minut. Sprawdź, wszystkie potrzebne składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SOCZYSTY SCHAB W SOSIE POROWYM 105

Pyszny schab w sosie porowym Składniki: około 1 kg schabu 1 średni por 1 średnia cebula 200 ml śmietany 30% sól pieprz ziele angielskie, pieprz w ziarnkach i liść laurowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Schab oczyścić, pokroić w ok. 3 cm paski. Przygotować 1,5 litra wody. Dodać 1 małą łyżeczkę soli, 2 liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu i ziela

Żarłoczek
Schab pieczony w mleku, soczysty i pyszny 271

Ten wpis będzie wyglądał trochę inaczej, ponieważ nie będzie całkowicie zakończony. zachęcam wszystkich do przygotowania schabu razem ze mną, no może z jednym dniem poślizgu Ten

Kuchnia Pokoleń
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6411

Pierś z kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki z kurczaka z serem camembert i żurawiną 8.  Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 9. Schab pod zieloną pierzynką 10. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych pomidorów 11. Rolada schabowa w sosie miodowo-musztardowym 12. Świąteczna pieczeń schabowa 13. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych(...)grzybów 14. Schab gotowany w mleku   Sałatki 1. Żółta sałatka 2. Sałatka z tortellini, suszonymi pomidorami i serem camembert 3. Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem konserwowym 4. Sałatka ryżowa po węgiersku 5. Tuńczyk w muszelce 6. Sałatka Ananas 7. Szybka sałatka makaronowa w tuńczykiem           Słodkości 1. Popękane ciasteczka

Czerwona Porzeczka
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 146

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny obiad! Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a serek mascarpone oraz śmietanka dodają lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość komponuje się znakomicie. Świetnie smakuje(...)śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 szklanka bulionu 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy delikatesowej 2-3 łyżki wina białego wytrawnego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Każdy plasterek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 146

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. Pyszny obiad! Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a serek mascarpone oraz śmietanka dodają lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość komponuje się znakomicie. Świetnie smakuje(...)śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 szklanka bulionu 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy delikatesowej 2-3 łyżki wina białego wytrawnego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Każdy plasterek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz

Kuchnia MagdaLeny