schab w sosie - 2316 przepisów (strona:17/155)

Schab zapiekany ze szpinakiem 250

całość się zapiekła.  Tak jak już wspomniałam mięso podałam z brokułami na parze i ryżem.   Przepisy ze schabem na moim blogu : Schab pieczony z nadzieniem Schab z sosem orzechowym Schab z pończochy – domowa wędlina Schab pieczony z powidłami śliwkowymi Schab pieczony z czosnkiem w dużej ilości Schab zapiekany ze szpinakiem

Kuchnia na wzgórzu
Schabowy po amerykańsku 139

schabowego..tym razem schabowy po amerykańsku...ale czemu po amerykańsku trudno powiedzieć..przepis znaleziony  tutaj.  U mnie oczywiście było więcej niż 2 plastry.. 2 pl astry schabu sos sojowy jajko  olej bułka tarta sól, pieprz 1 płaska łyżeczka vegety 1 łyże czka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka bazylia tymianek 3 łyżeczki oleju mąka

Moje domowe kucharzenie
Mięsa 196

pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką

Ala piecze i gotuje
Schab w sosie jabłkowo-cebulowym 121

Obiad w zaskakującej odsłonie i smaku, mianowicie plastry schabu zapiekane z gęstym sosem jabłkowo-cebulowym. Niecodzienna alternatywa dla schabowego na niedzielny, świąteczny czy imprezowy obiad. Duszone jabłka z cebulą i majerankiem stanowią ciekawy dodatek do mięsa, szczególnie dla osób lubiących takie połączenia. Konserwatyści pewnie nie będą zachwyceni. My lubimy takie smaki! Składniki(...)wierzchu posypać mąką, dokładnie przemieszać i wlać po trochu cydr z marynowania schabu, czekając aż poprzednia porcja odparuje. – Sos nakładać na podsmażone plastry schabu tworząc czapeczkę. Sos jabłkowo-cebulowy powinien mieć gęstą konsystencję, tak aby nie rozpływał się na mięsie. Na wierzchu położyć po kilka bardzo cienko pokrojonych półplasterków jabłka

To co kocham
Schab w warzywach 115

Schab lekko rozbić, jeśli ma tłuszczyk na bokach to ponacinać. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i położyć kawałki schabu. Smażyć aż schab lekko się przyrumieni. Zdjąć schab z patelni, dodać masło. Wrzucić cebulkę i smażyć chwilkę. Paprykę oczyścić z błonek i nasionek, pokroić w wąskie paseczki. Cukinię przekroić na pół wzdłuż, usunąć nasiona. Pokroić cukinię w półplasterki(...)lekko zmiękną. Mięso włożyć na patelnię, wlać wodę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu aż mięso zmięknie. Gdyby płyn wyparował z patelni, podlać trochę wodą. Sos zagęścić mąką wymieszaną w małej ilości wody. Tak rozmieszaną mąkę powoli wlać do gotującego się sosu. Wymieszać i gotowe. Podawać z ziemniakami, makaronem ryżem lub kopytkami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Schab na mleku (danie z szybkowaru) 282

przyprawić mięso, lekko zarumienić i całość ugotować w szybkowarze. Przygotowany sos jest na prawdę pyszny- lekko słodki i z aromatem cebuli, czosnku oraz zielonej pietruszki. Jeżeli lubicie tradycyjny schab w sosie własnym to zachęcam Was do przygotowania mojego innego przepisu z wykorzystaniem mięsa schabowego .  Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka mleka(...)wraz z 50 ml śmietany; przygotowaną masę wlać do gotującego się sosu i wszystko ze sobą połączyć). Gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Przygotowany schab pokroić w plasterki i podawać go z dużą ilością sosu. Zamarynować mięso Zarumienić  Zalać mlekiem wymieszanym z wodą Tak powinien wyglądać ugotowany schab (już pocięty w zgrabne kawałki

Ugotować
Schab pieczony z warzywami 123

dwie z każdej strony. Cebule i pora kroimy w cienkie talarki. Marchewkę obieramy ze skórki i najlepiej nożykiem do obierania ścieramy na paski wiórek. Do naczynia żaroodpornego wkładamy schab. Wlewamy resztki sosu z przypraw. Obkładamy porem cebulą  i marchewką. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, a następnie po 20 min. zmniejszamy do 180 stopni. Schab pieczemy(...)godziny. Można  w trakcie pieczenia  polać mięso sosem, który się wytworzy po wpływem temperatury. Schab po upieczeniu kroimy  na plastry i podajemy z upieczonymi warzywami. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Schab z czubricą w sosie śmietanowym 152

moim ulubionym kawałkiem wieprzowiny. Z niego można wyczarować pyszne gotowane, pieczone, duszone czy też smażone kąski - każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Dzisiaj prosta ale także smaczna wariacja schabu w śmietanowym sosie. Odpowiedni kawałek na rodzinny obiad.  Schab z czubricą w sosie śmietanowym SKŁADNIKI : 4 plastry schabu bez kości czubrica do smaku 1 łyżka masła 1 cebula

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pyszny kotlet schabowy 128

Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab duszony w sosie węgierskim 83

Schab w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym to prosta i doskonała propozycja na pyszny obiad, który sprawdzi się na co dzień, jak również i od święta. Mięso wychodzi miękkie, kruche oraz idealnie doprawione. Całość ma wyrazisty smak i świetnie komponuje się z ulubioną kaszą, ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami. Polecam! (około 6 porcji) 1 kg schabu wieprzowego 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)należy obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Mięso umieścić w garnku, a na tłuszczu z patelni zeszklić uprzednio posiekaną cebulę. Cebulę przełożyć do schabu, dodać sos sojowy, listki laurowe, ziele angielskie, obie papryki oraz czosnek. Całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem przez około 1,5 godziny - do miękkości mięsa. Na końcu sos połączyć

Di gotuje
Schab w sosie pieczarkowym (danie z szybkowaru) 329

Dzisiaj zapraszam Was na kolejny przepis z użyciem szybkowaru - schab w sosie pieczarkowym. Danie idealne na niedzielny obiad. Jeżeli macie schab, a znudziły się Wam tradycyjne schabowe to wypróbujcie poniższy przepis. Jeżeli nie macie pieczarek to możecie spróbować przygotować schab z warzywami  lub w sosie własnym.  Składniki: co najmniej 0,5 kg schabu 100 g pieczarek, np. brunatnych(...)zeszkli się, dodać pokrojone pieczarki. Całość chwilę smażyć. Doprawić solą oraz pieprzem. Gdy pieczarki lekko się skurczą to do garnka wlać 1,5 szklanki wody. Następnie ułożyć przesmażone kawałki schabu. Jeżeli mięso nie jest przykryte wodą to można dolać odrobinę wody.   Następnie zamknąć pokrywę od szybkowara. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się dusić w wysokim ciśnieniu

Ugotować