schab w sosie - 2316 przepisów (strona:18/155)

Schab duszony w sosie własnym. Aromatyczny, kruchy, pyszny... 112

często co zrobić żeby mięso w sosie było i kruche i miękkie. I żeby było smaczne. Postanowiłam zrobić takie właśnie danie mięsne, żeby sprostać wszystkim wymogom. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do smaku. Zapewniam, że mięso jest i miękkie i kruche (nie potrzeba nawet noża) i smaczne. Przekonajcie się. Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 2 cebule 2 - 3 ząbki czosnku(...)pomocą blendera.     Można też sos przecedzić przez gęste sito   Teraz tylko wystarczy „dosmaczyć” wg własnego uznania, Do sosu włożyłam odłożone mięso i... mój schab duszony w sosie jest gotowy. Taki schab można podać na dowolny sposób. Z makaronem, kluskami śląskimi, a nawet z kaszą, np. gryczaną. Do tego pyszna surówka, albo.... buraczki z papryką (mniam, mniam

Kuchnia u Krysi
Niedzielny obiad, schab pieczony w mleku 312

obsmażyć szalotki, marchewki i seler, wlać mleko. Gotować chwilkę, tak długo żeby leciutko zredukować ilość płynu. Dokładnie wymieszać, żeby wszystko z patelni było w sosie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wylać wszystko na schab. Obsypać suszoną natką pietruszki. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 1,20 minut. Sos nie wygląda najpiękniej więc trzeba

Kuchnia Pokoleń
Schab w sosie własnym 171

Schab w sosie własnym to świetny pomysł na niedzielny obiad.  Pyszne, miękkie kawałki mięsa w aromatycznym sosie.  Poniższe danie idealnie pasuje do młodych ziemniaków. Składniki na 4 porcje: 6 mniejszych kawałków schabu (już w plasterkach) 1 cebula sól, pieprz papryka ostra mąka do zagęszczenia sosu olej Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić i przyprawić (solą, pieprzem, ostrą(...)papryką). Do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć (dosyć mocno) przygotowane kawałki schabu. Pamiętajcie, im mocniej przesmażycie mięso tym sos będzie ciemniejszy. Gdy mięso będzie przesmażone do garnka wlać wodę (około 2 szklanek) i dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki. Przygotowane mięso dusić co najmniej 1,5 godziny* na małym ogniu.  Pod sam koniec duszenia posmakować sos i ewentualnie doprawić

Ugotować
Schab w sosie cebulowo-musztardowym 111

motto przewodnie mojego kucharzenia. Schab jest składnikiem z którego można wykombinować nieskończoną ilość dań i dlatego tak lubię z nim ,,współpracować". Oto kolejny przepis na niekoniecznie niedzielny obiad. SCHAB W SOSIE CEBULOWO MUSZTARDOWYM łatwe ok 40 minut dla 3-4 osób Składniki * 4 plastry schabu (takie na schabowego) pokrojone w kostkę * 2 cebule * 1 łyżka sosu sojowego * 3/4 szklanki wody

sierotka maRysia w kuchni
Schab pieczony w kapuście włoskiej 128

przykryciem   około 2-3 minuty.     Piekarnik włączyłam na 180 °C. Liście kapusty rozłożyłam na desce. Położyłam na nich podsmażony schab. Liśćmi obwinęłam cały schab i przełożyłam do naczynia do zapiekania. Sos z patelni przecedziłam i wlałam do naczynia ze schabem. Wstawiłam do piekarnika na około 30 minut.   W tym czasie przygotowałam sos wg tego przepisu(...)Schab pokroiłam w plastry. Schab jest bardzo delikatny. Dzięki temu, że został upieczony w kapuście stał się wilgotny i soczysty. Polecam tak upieczony schab i ten smaczny sos, który podnosi smak całej potrawy. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Pieczony Schab z Sosem Chrzanowym z Imbirem 203

leżakowaniu w lodówce. Jedną z przyczyn było, to że piekłam je po prostu późnym wieczorem, a dodatkowo chciałam, aby mięso porządnie odpoczęło :) Na drugi dzień  pokroiłam schab na centymetrowe plastry. Sos powstały podczas pieczeni(...)lodówce przybrał formę luźnej galarety, więc wyłożyłam go na rozgrzaną patelnię i rozpuściłam, dodałam 2 płaskie łyżki chrzanu z imbirem, wymieszałam, i odrobinę zredukowałam płyny. Na koniec do sosu włożyłam plastry schabu, przykryłam patelnię i poddusiłam kilka minut w połowie czasu przekręciłam plastry na drugą stronę. Schab tak jak widać podałam z ziemniakami i marynowanymi kurkami. Dla mnie pysznie! SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Schab w sosie własnym 257

Składniki – porcja dla dwóch osób: 4 plastry schabu, 1 cebula, 2 szklanki bulionu, 3 marchewki, olej do smażenia, 1 łyżka mąki, 1/4 szklanki zimnej wody, przyprawy: lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, sól, pieprz. Krok 1 Cebulę kroimy w pół talarki, marchew kroimy w plastry. Krok 2 Na patelni podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew i smażymy jeszcze(...)całe mięso było zanurzone. Doprawiamy zielem anielskim, liściem laurowym i dusimy około 50 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy sos lubczykiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Krok 6 Wyciągamy schab z sosu. Dokładnie mieszamy mąkę z zimną wodą i dodajemy ją do sosu, całość mieszamy. Smacznego   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

Coś bym zjadła
Roladki w sosie ziołowym. PRZEPIS 53

Nasza nowa propozycja na obiad z wykorzystaniem schabu wieprzowego. Spróbujcie pysznych roladek w sosie ziołowym. Przepis na roladki w sosie ziołowym Składniki: 800 gramów schabu wieprzowego, 1 kulka mozzarelli, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., mąka pszenna do obtoczenia, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki ziół prowansalskich lub innej ulubionej mieszanki, olej, czosnek granulowany, sól, pieprz. potrzebne będą(...)też wykałaczki. Jak zrobić roladki w sosie ziołowym? Schab pokrój w plastry o grubości około 1,5 cm, rozbij cienko jak na kotlety schabowe. Każdy kawałek oprósz solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Połóż kawałek mozzarelli, zwiń ciasno, robiąc zakładkę, obtocz w mące, zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej trochę oleju, wyłóż roladki, zrumień, obróć, w puste miejsca wsyp posiekane cebulę

Kulinarna Polska
Schab po azjatycku 80

graphicId=2660&newTab=true&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Przepis na schab po azjatycku Składniki na schab po azjatycku 500 g schabu 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu hoisin skórka otarta z połówki pomarańczy sok z połówki pomarańczy 1,5 łyżki przyprawy pięciu smaków 0,5 łyżeczki wędzonej papryki 3 łyżki oleju(...)rzepakowego Jak zrobić schab po azjatycku W miseczce wymieszaj sos sojowy, sos hoisin, skórkę i sok z pomarańczy, paprykę oraz przyprawę pięciu smaków. Dodaj do nich olej, a następnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się dokładnie połączyły. Jeśli jest taka potrzeba, oczyść schab z przerostów i tłuszczu. Następnie przełóż schab do miski z marynatą, dokładnie go w niej obtocz, a następnie

okolicepalnika.pl
Schab w sosie barbecue 482

łyżek cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 100ml sosu sojowego odrobina pieprzu 2 łyżeczki ostrej musztardy 200ml łagodnego keczupu 1. Plastry schabu dość cienko rozbijamy. Każdy plaster przekrawamy na pół. Cebulę kroimy w cienkie plastry. 2. Do garnka lub na patelnię wsypujemy cukier. Podgrzewamy do momentu(...)słodką, paprykę ostrą, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Gotujemy do momentu aż uzyskamy konsystencję gęstego syropu. Zdejmujemy sos z ognia, dodajemy keczup, musztardę, mieszamy. Studzimy. 3. W misce umieszczamy schab, cebulę i sos. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy tak by każdy kawałek schabu i cebuli pokryty był sosem. 4. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Szefowa kuchni
Pieczeń a'la Orloff 170

pieczarek 1 cebula 40 g sera żółtego sól, pieprz Sos beszamelowy 3 łyżki masła 3 łyżki mąki około szklanka mleka szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Przygotowanie: Schab doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, papryką, ziołami oraz nacieramy czosnkiem. Smażymy z każdej strony na niewielkiej ilości rozgrzanej oleju. Wysmażone mięso odkładamy aby wystygło. Przygotowujemy sosy. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie talarki. Cebulę(...)pieprzu. Pieczarki i cebulę zalewamy przygotowanym sosem beszamelowym, całość mieszamy. Dodajemy starty ser, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C (z termoobiegiem). Ostygnięty schab głęboko nacinamy (jakbyśmy chcieli pokroić w plastry), smarujemy go w środku sosem beszamelowym, a w nacięcia wkładamy plasterki sera. Uwaga! Wykorzystujemy jedynie połowę przygotowanej ilości sosu. Plasterki boczku składamy na pół i wkładamy w nacięcia pomiędzy serem

Mania Gotowania
Schab w sosie cebulowym 71

którzy chcą odpocząć od panierowanych mięs, polecam duszony schab w sosie cebulowym. Robi się go bezproblemowo, a smakuje bardzo dobrze. 4-5 plastrów schabu 2-3 łyżki mąki krupczatki 3 nieduże cebule 1,5 szkl. bulionu 2-3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 1-2 łyżki sosu sojowego szczypta kurkumy mielona papryka wędzona sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej drobno natki

Smaki Na Talerzu
Kurczak z warzywami w rękawie – obiad, który robi się sam 149

pieczone z ziemniakami w rękawie Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad Pieczona łopatka w marynacie cytrynowej Soczyste udka z kurczaka pieczone w sosie Rolada ze schabu i sos cebulowy Artykuł Kurczak z warzywami w rękawie – obiad, który robi się sam pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Roladki schabowe w sosie 194

Proponujemy delikatne roladki ze schabu w sosie.     Składniki: - plastry schabu - warzywa na bulion: seler, por, marchew, pietruszka, czosnek - natka pietruszki - słodka śmietana - mąka kukurydziana lub ryżowa - sól, pieprz, harissa Schab rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy. Posypujemy natką pietruszki, zwijamy i spinamy wykałaczką. Gotujemy bulion warzywny,  odławiamy warzywa, marchewkę kroimy w kostkę,  dodajemy do bulionu, zagęszczamy mąką

Maminek kulinarny