schab kilka smaków - 452 przepisów (strona:18/31)

Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 194

marchewki zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać troszkę oleju, podsmażyć warzywa a następnie dolać troszkę wrzątku i poddusić aż będą prawie miękkie. Posolić do smaku. 3. Zamarynowany schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, aby pokryły dokładnie cało dno (kawałki mięsa nie powinny leżeć jeden na drugim, lepiej je powciskać obok siebie bo przy pieczeniu i tak troszkę(...)kosteczkę (lub ser żółty zetrzeć na tartce). Gdy mięso będzie już miękkie należy posypać nią wierzch i włożyć z powrotem do piekarnika, wyłączyć grzanie i zostawić tak na kilka minut żeby ser się roztopił a mięso "odpoczęło". Inne przepisy na pyszne mięsa pieczone w podobny sposób: Schab po cygańsku Schab pieczony w plastrach pod pierzynką warzywno-serową Karkówka pieczona

Kto ugości moich gości?
Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie 240

Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie Rozgrzewające danie na zimowe wieczory!  Gwarantowana satysfakcja i ocieplenie :) Składniki: 4 świeże kotlety schabowe 1 kg

Wino Francja Kuchnia
Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie 173

Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie Rozgrzewające danie na zimowe wieczory!  Gwarantowana satysfakcja i ocieplenie :) Składniki: 4 świeże kotlety schabowe 1 kg

Wino Francja Kuchnia
Schab w białym winie na patelni w 10 minut 147

tylko kilka minut.Do tego zestawu użyłam cienko pokrojone plastry schabu, oraz jako dodatek ryż basimati, który również potrzebuje tylko 10 minut na ugotowanie. Białe wino dodane do schabu sprawi, że mięso bedzie mięciutkie i powstanie smaczny sosik. Polecam ten włoski przepis, jest po prostu super. Schab w białym winie na patelni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 1/2 kg schabu bez kosci(...)PRZYGOTOWANIA Schab pokroić w cienkie plastry, około pół centymetra ( nie rozklepywać ) Obtoczyć każdy plaster w mące Na dużej patelni rozgrzać olej z oliwek (6 łyżek lub wiecej ) podrumienić szybko mięso z obydwu stron. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli mamy dużo kawałków, podrumienione kawałki odkładać na talerzyk aż do zużycia całego mięsa. Wszystkie kawałki umieścić razem na patelni, dosolić do smaku

zielonacukinka
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 167

zimno i podsmażoną cebulką. Takie smaki kojarzą mi się wyłącznie ze świętami, z dzieciństwem, z zaspami śniegu, przez które szło się na pasterkę. Groch musi być dobrze ugotowany, wręcz rozgotowany, by zrobiło się z niego pyszne puree. Ze szczyptą majeranku, w tym roku będzie na stole na 100 %. Przepis znajdziecie  TUTAJ 2. Schab ze śliwką Pieczone mięso jest obowiązkowe(...)samo, śliwka nadaje fajnego smaczku i po prostu od razu pachnie świętami. A schab obowiązkowo parzony w szynkowarze. Ja zakochałam się w tym urządzeniu, wędliny domowe wychodzą naprawdę świetne, lepsze niż gotowane czy pieczone. Jeśli nie posiadacie szynkowara to spokojnie możecie upiec schab w piekarniku, schab ze śliwką to takie danie, które zawsze się udaje! Przepis jest TUTAJ 3. Sałatka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Mielonka z indyka i papryki z szynkowaru 199

Uwielbiam domowe wędliny i wyroby mięsne przyrządzane w szynkowarze. Za smak prawdziwego mięsa, za konsystencję przyrządzonych wędlin, a przede wszystkim za zdrowie. Nie ma nic lepszego niż mięsko przyrządzone bez chemii, z ulubionymi przyprawami. Do tej pory w szynkowarze robiłam filet z indyka , schab z majerankiem i schab ze śliwką , dziś pokusiłam się o mielonkę z indyka z dodatkiem papryki(...)zmielić w maszynce do mięsa (paprykę można pociąć na długie i cienkie paski, wtedy w mielonce będą większe kawałki papryki - ja zmieliłam). Do mięsa wsypać przyprawy i zimną wodę. Kilka minut wyrabiać ręką, aż masa będzie jednolita. Zamiast zwykłej soli można dodać soli peklowej (mięso będzie miało różowy kolor). W razie potrzeby dodać więcej przypraw. Doprawione mięso włożyć do szynkowara

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Schab z ananasem 235

wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik  lub  klik ) sól pieprz łyżka klarowanego masła łyżka oleju z pestek winogron 4 plastry ananasa z puszki ( promocja klik  lub  klik ) zalewa z ananasa kilka rodzynek – u mnie duże odmiany Thomson łyżeczka mąki bezglutenowej – mieszanka uniwersalna 0,5-1 szklanka(...)wraz z rodzynkami dodać do sosu. Patelnię przykryć i dusić na małym ogniu przez około 25 minut. Kotlety wyjąć, a sos zagęścić mąką rozmieszaną z mlekiem kokosowym, doprawić do smaku solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Z powrotem włożyć kotlety i jeszcze przez chwilkę podgrzać  je z sosem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem

Kuchenne zapiski Edyty
Wieprzowina po żołniersku 453

Składniki : 3-4 kotlety ze schabu bez kości 4 plastry boczku wędzonego koncentrat pomidorowy sól, pieprz, liść laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego majeranek tłuszcz do smażenia 2 cebule, mąka Przygotowanie: Mięso rozbić na cienkie plastry, posolić i posypać pieprzem mielonym Plastry boczku usmażyć krótko, wystudzić Na kotlety położyć boczek i zwinąć, spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące, obsmażyć(...)szczyptę majeranku, dodać łyżkę lub dwie koncentratu - wymieszać i dodać do garnuszka z wodą w którym gotowało się mięso, doprowadzić do wrzenia tak by sos się zagęścił, doprawić do smaku solą, ewentualnie cukrem i pieprzem. Mięso wyłożyć na talerz, polać sosem. pomysł zaczerpnęłam z kolorowej broszurki wyd.Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie

Proste Potrawy
Schab gotowany w mleku 210

podania na obiad oraz jako wędlina na kanapkę. Wystarczy tylko kilka składników i pyszne domowe mięsko gotowe :) Zachęcam! Składniki:   1-1,5 kg schabu 1 litr mleka 4 ząbki czosnku pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1,5 łyżki rozmarynu sól, pieprz olej 2 łyżki mąki łyżeczka musztardy  Schab najlepiej przygotować dzień wcześniej. Nacieramy go solą, pieprzem i przeciśniętymi przez praskę(...)dnia schab obsmażamy ze wszystkich stron na oleju. W dużym garnku mieszamy mleko z przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 ząbki z marynowania i dwa nowe), rozmarynem i gałką muszkatołową. Dodajemy pół łyżeczki soli i sporą szczyptę pieprzu. Do mleka wkładamy mięso. Gotujemy 1,5-2 godziny, często mieszając, bo schab lubi przywierać. Co jakiś czas zmieniamy stronę schabu. Po ugotowaniu

Czerwona Porzeczka
Zupa szczawiowa zagęszczana jajkiem 199

Na naszych stolach często możemy zobaczyć zupy. Muszę przyznać, że gama wyboru zup w Polsce jest bardzo duża. Już w maju możemy zaopatrzyć się w świeży

Smaki Ewy
Schab gotowany soczysty 294

łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej kilka ziaren czarnego pieprzu 6 ząbków czosnku zioła suszone typu: majeranek, tymianek, cząber ( razem 2 łyżki) 2-3 kulki ziela angielskiego 4 liście laurowe WYKONANIE Schab płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Nacieramy dwiema łyżeczkami soli i odrobiną suszonych ziół. Pozostałe zostawiamy do gotowania. Tak przyprawiony schab zostawiamy na dobę   w chłodnym miejscu. Na drugi(...)czosnek. Wszystko mieszamy. Wkładamy schab. Od chwili zagotowania gotujemy pod przykryciem ok. 10 min. Następnie wyłączamy gaz i zostawiamy mięso w wywarze na dobę. po tym czasie znowu doprowadzamy do wrzenia i ponownie gotujemy ok. 10 min. Wyłączamy gaz i mięso w wodzie pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Trochę to wszystko trwa, ale warto, bo smak idealny. SMACZNEGO Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
Schab zapiekany pod pierzynką warzywno-serową 314

tylko czas pieczenia do rodzaju mięsa 1. Schab leciutko rozbić, doprawić według uznania (u mnie Delikat do mięs Knorr). Odstawić do lodówki. 2. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka a paprykę w paseczki ok 3 cm. Marchew zetrzeć na tartce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa zeszklić, poddusić oraz posolić do smaku. Uwaga: tak przygotowane mięso i warzywa można schować(...)szynka, piersi z kurczaka - ok 30 min, piersi z indyka - ok 45 min. 6. Ser zetrzeć na tartce. Posypać potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka minut, aż wszystko się "uspokoi" a mięso "wchłonie soki".   Mięsko smakuje trochę jak uduszone, bo z warzyw, keczupu i majonezu tworzy się sosik, w którym mięsko cały czas jest

Kto ugości moich gości?
Schab po francusku z serkiem mascarpone i musztardą 248

Kolejna pyszna odsłona schabu - tym razem w delikatnym i kremowym, aczkolwiek wyrazistym w smaku sosie z serka mascarpone i musztardy. Aż żałuję, że wcześniej nie robiłam w ten sposób mięsa bo jest prosto i na prawdę pysznie! SKŁADNIKI:   6-7 plastrów schabu 1/2 szkl bulionu 250g mascarpone   4 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 4 łyżki ostrej musztardy(...)minut do miękkości mięsa, pilnując by mięso od spodu się nie przypaliło (w razie potrzeby można podlewać wodą). 3. Dodać sok z cytryny, wymieszać, dusić jeszcze kilka minut

Kto ugości moich gości?
Roladki ze schabu z mozzarellą, boczkiem i cebulką 294

Po prawdzie na obiad miały być zwyczajne panierowane kotlety, jednak już podczas ich rozbijania widać było, że mięso jest świeżutkie, kruchutkie i aż się prosi by

Smaki Na Talerzu
Pieczony schab 201

składniki* 1 kg ładnego schabumarynata* 4 łyżki oleju* 5-6 rozgniecionych ziaren jałowca* 1 łyżeczka soli* 1 łyżka sosu piri piri* po 1 łyżeczce tymianku i

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania