schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:37/90)

Barszcz ukraiński 120

buraków 250 g kapusty świeżej 500 g ziemniaków 3 ząbki czosnku 40 g pietruszki (korzeń) 130 g marchwi 1 cebula czerwona 2.5 l bulionu warzywnego 350 g schabu wieprzowego 100 ml śmietany 18% 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 6 łyżek oleju 1 łyżka cukru 20 ml octu 1 łyżka papryki słodkiej 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela(...)paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. 2. Do garnka wlewamy 2 litry bulionu i gotujemy dodając ziele angielskie i ziarna pieprzu. Następnie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy 35 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy . 3 Buraki kroimy w paski i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy cukier, przecier pomidorowy i ocet

karolgotuje
Barszcz ukraiński 92

buraków 250 g kapusty świeżej 500 g ziemniaków 3 ząbki czosnku 40 g pietruszki (korzeń) 130 g marchwi 1 cebula czerwona 2.5 l bulionu warzywnego 350 g schabu wieprzowego 100 ml śmietany 18% 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 6 łyżek oleju 1 łyżka cukru 20 ml octu 1 łyżka papryki słodkiej 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela(...)paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. 2. Do garnka wlewamy 2 litry bulionu i gotujemy dodając ziele angielskie i ziarna pieprzu. Następnie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy 35 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy . 3 Buraki kroimy w paski i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy cukier, przecier pomidorowy i ocet

karolgotuje
Warsztaty kulinarne Sokołów Włoskie Boże Narodzenie 164

Polędwica wołowa Sokołów 100 g Schab wieprzowy Sokołów 100 g Szynka sarmacka Sokołów 100 g Parmezan 200 g Masło 20 g 1 duże jajko Gałka muszkatołowa sól, pieprz, oliwa Przygotowanie wywaru: Do bardzo dużego garnka wkładamy wszystkie składniki grubo pokrojone i obrane, wlewamy wodę  i zagotowujemy. Jeżeli wytworzy się pianka, zdejmujemy ją chochlą. Gotujemy długo, na wolnym ogniu. Przygotowanie(...)tortellini: Najpierw przygotowujemy ciasto do makaronu - mieszamy mąkę z jajkami i zagniatamy, aż będzie gładkie. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Do farszu kroimy wszystkie mięsa (oprócz wędlin) w kostkę, smażymy na patelni z masłem, aż wypuści wszystkie soki. Czekamy, aż ostygnie i blendujemy razem z wędlinami, parmezanem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozwałkowujemy makaron

Życie zaczyna się w kuchni
Tortellini in brodo oraz Torrone blanco 131

Polędwica wołowa Sokołów 100 g Schab wieprzowy Sokołów 100 g Szynka sarmacka Sokołów 100 g Parmezan 200 g Masło 20 g 1 duże jajko Gałka muszkatołowa sól, pieprz, oliwa Przygotowanie wywaru: Do bardzo dużego garnka wkładamy wszystkie składniki grubo pokrojone i obrane, wlewamy wodę i zagotowujemy. Jeżeli wytworzy się pianka, zdejmujemy ją chochlą. Gotujemy długo, na wolnym ogniu. Przygotowanie tortellini(...)Najpierw przygotowujemy ciasto do makaronu - mieszamy mąkę z jajkami i zagniatamy, aż będzie gładkie. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Do farszu kroimy wszystkie mięsa (oprócz wędlin) w kostkę, smażymy na patelni z masłem, aż wypuści wszystkie soki. Czekamy, aż ostygnie i blendujemy razem z wędlinami, parmezanem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozwałkowujemy makaron

Obiad gotowy
Rolada wieprzowa z grzybami 144

zrobić z zamrożonym farszem grzybowym po uszkach wigilijnych? Rolada wieprzowa z grzybami SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu farsz grzybowy (grzyby, cebula pietruszka) kasza pęczak sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, lubczyk Umyte kotlety wieprzowe rozbić na cienkie płaty. Posolić popieprzyć i ułożyć je w taki sposób by utworzyły prostokątna płaszczyznę.  Nałożyć farsz i zrolować. Ja takie rolady dla bezpieczeństwa(...)zawsze owijam nitką. Obsmażyć z każdej strony do osiągnięcia rumianego koloru. Zalać wodą i dodać ulubione przyprawy. Dusić pod przykryciem minimum 40 minut,aż mięsko będzie miękkie. Roladę kroimy na 1-1,5 cm plastry. Pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cale danie polewamy sosikiem. Pysznie wyszło

MarciochaKucharzy
Tradycyjne kotlety de volaille z masłem 198

nadaje się masło klarowane lub smalec gęsi. Kotlety smażę z obu stron na rumiano. Następnie dla pewności, że są gotowe w środku, piekę jeszcze w piekarniku przez około 8 minut w temperaturze 190 stopni C w z opcją grzania góra-dół. Wskazówki. Do kotletów Devolay najlepiej nadają się średniej wielkości piersi z kurczaka o wadze około 150g. Większe sztuki trudno(...)masło 🙂 Oprócz tradycyjnego nadzienia z masła możesz także wykorzystać: ser pieczarki szpinak Zamiast klasycznej piersi z kurczaka możesz także przygotować kotlety Devolay ze schabu. Artykuł Tradycyjne kotlety de volaille z masłem pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Karkówka duszona 104

schabu karkowego dopraw solą i pieprzem, na następnie rozbij tłuczkiem. Do głębokiego talerza wsyp mąkę i obtocz plastry mięsa w mące. Przygotuj głęboką patelnię lub szeroki i niski garnek. Rozgrzej w nim olej i obsmaż mięso aż się lekko zezłoci z każdej strony. W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, dodaj do usmażonego mięsa i smaż ok 2-3 minut(...)Dodaj ziarna gorczycy i paprykę i krótko podsmaż. Do mięsa dodaj bulion i dopraw nieco solą i pieprzem. Gotuj karkówkę przez niespełna 2 h od czasu do czasu uzupełniając sos wodą i mieszając całość aby nic nie przywarło. Pod koniec gotowania dopraw jeśli jest taka potrzeba. Mięso powinno być miękkie i delikatne, najlepiej podawać je z puree ziemniaczanym i ulubioną

nietylkopasta.pl
Schab gotowany 256

delikatne i kruche, a w dodatku bez problemu kroi się na cienkie plasterki. Przepis polecam do zrobienia, bo warto. Przepis zaczerpnięty z tego  bloga. Składniki: 1,2 kg schabu 2 i 1/2 litra wody 130 g soli 1 łyżka cukru 1 łyżka pieprzu 2 łyżki majonezu szczypta chili 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 6 ząbek czosnku(...)wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Tak przygotowaną zalewę ostudzić. Mięso umyć i umieścić - najlepiej wieczorem w garnku z zimną zalewą. Podgrzewać na średnim ogniu do zagotowania i gotować równo 12 minut. Po tym czasie zostawić do całkowitego wystudzenia. Rano gdy zalewa jest zimna ponownie mięso gotujemy 12 minut i pozostawiamy do ostudzenia. Zimne mięso wyjmujemy z zalewy i możemy

Ewusiowe Smaki
Schab w smażony w głębokim oleju 445

Składniki: 1 kg schabu 1 litr oleju kostka smalcu odrobina soli, ziół wg upodobania Wykonanie: Mięso nacieramy ziołami, odstawiamy do lodówki na 2-3 doby, codziennie

kgwjanczewo
Bretońskie kopertki 155

Bretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka do panierki ·        Mąka do obtoczenia ·        jajko ·        1/3 opakowania fasolki Jaś ·        Przecier pomidorowy mały(...)następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2.    Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3.    Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę. 4.    Wlewamy przecier pomidorowy. 5.    Doprawiamy chili. 6.    Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty

Kulinarna Chwila
Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką 238

dolewamy mleko. Gotujemy do momentu zgęstnienia, nie zapominając o mieszaniu, dosypujemy starty na drobnych oczkach ser, wbijamy żółtko. Solimy. mięso oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i równomiernie z obu stron podsmażamy schab. Zdejmujemy kotlety. Następnie na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z odrobiną soli Tak przygotowane składniki przekładamy do żaroodpornej formy- schab, na niego(...)pieczarki i zalewamy beszamelem. Posypujemy Gran Padano wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160'C najlepiej przy włączonej opcji grill na około 10 minut lub do momentu aż się zarumieni, najlepiej pod folią aluminiową lub pokrywką, którą zdejmujemy na chwilę przed podaniem. serwujemy z mizerią lub tartymi buraczkami:) Smacznego

Luźna Kuchnia
Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 164

siak, prezentujemy kolejny wpis, czwarty już, w którym testujemy nowe esencje Knorr przeznaczone dla osób gotujących od podstaw. Zresztą o wszystkim tym pisaliśmy w trzech poprzednich wpisach. Zapraszamy do zapoznania się z nimi: - Żeberka w sosie cebulowo-keczupowym - Pierś indycza faszerowana daktylami - Pieczony schab z kością Tym razem właśnie wzięliśmy na warsztat esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. I znowu się(...)wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy około 10 minut. Podajemy z sosem przygotowanym następująco: W garnku lub na patelni, rozgrzewamy olej i podsmażamy włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Smażymy tak długo aż zacznie brązowieć. Dodajemy wtedy łyżeczkę cukru i smażymy do całkowitej karmelizacji. Zalewamy wszystko czerwonym winem i gotujemy przez 10 minut aż wino odparuje. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę

Marder&Marder Manufacture
Roladki ze szparagami i jajkiem 123

Roladki ze szparagami i jajkiem Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym. Składniki: ·        1 kg

Kulinarna Chwila