zwróciła uwagi. Banalnie prosty, z minimalną ilością składników, bardzo szybki do przygotowania. Schabowe po rusku. Składniki: - schab bez kości (ilość według potrzeb) - 1 - 2 cebule (z braku białej dałam czerwoną) - 2 – 3 ząbki czosnku - ok. 2 łyżek gęstego majonezu (domowy) - kilka plastrów żółtego sera - olej kokosowy - przyprawy, najlepiej ulubione (dałam sól himalajską, pieprz, paprykę i przyprawę do steków) Opłukane(...)czosnkiem przeciśniętym przez praskę, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Wyjmujemy na godzinę przed pieczeniem. Cebulę kroimy w kostkę i mieszamy z majonezem. Rozkładamy na plastrach schabu (nie przykrywamy całej powierzchni kotleta), przykrywamy serem i oprószamy papryką. Wstawiamy do zimnego piekarnika, nastawiamy na 200°C i pieczemy 45 minut bez przykrycia (jeżeli ser zacznie się za bardzo
mojewypiekiinietylkoWołowinę przygotowuje się dokładnie tak samo jak popularny „ schab z pończochy” (czy naprawdę niektórzy wieszają mięso w pończosze? Ja mięso zawijam w gazę bawełnianą!). Niektórzy najpierw
królestwo garówpotrawy! Dietetycznie, bo bez smażenia i dodatku tłuszczu. Składniki: kapusta włoska 1 szt. mięso mielone 1kg (u mnie był schab wieprzowy) ryż 2-3 torebki 200-300 g cebula 1 szt. czosnek, świeżo zmielony pieprz, sól himalajska domowy koncentrat pomidorowy świeża zielenina Kapustę obrać z wierzchnich liści, wyciąć głąb, opłukać. Parzyć w dużym garnku, zdejmując po jednym liściu
IzaGotujeSkładniki: 1 opakowanie makaron po seczuańsku Royal Brand, 20 dag schab bez kości, 1 łyżka masło klarowane, 1 łyżeczka przyprawa grill o smaku piwa Royal Brand
W Mojej Kuchni Lubiędomowe, polskie obiady: bardzo sycący żurek, zapiekaną paprykę przepisu kuchni Lidla, bitki wołowe z domowymi kopytkami, grzybówkę na suszonych grzybach, duszone kurki cebulą i natką pietruszki. Przygotowywałam też obiady, które praktycznie robią się same; ziemniaki zapiekane z brukselką i rozmarynem z ogródka Piotra z schabem zapiekanym w śmietance i zupie cebulowej oraz kurczaka pieczonego z ziemniaczkami i nieobranym czosnkiem
Brzuszki ŁakomczuszkiWielkanoc zbliża się milowymi krokami i pomyślałam, że może przyda wam się ten przepis na pyszny i aromatyczny, schab panierowany herbatą Earl Grey. Pieczeń to zawsze
Jem więc Jestemskładniki: 1000 g schabu 250 – 300 g suszonych moreli 2 cebule 5 ząbków czosnku 60 ml oleju sól, pieprz opcjonalnie: sproszkowana papryka składniki na sos
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 300 g schabu, bez kości ok. 4 łyżki śmietany, kwaśnej (lub więcej) ok. 200 g sera żółtego mąka, bułka tarta 2 jajka zioła prowansalskie sól
Domowy Smak JedzeniaWitam Was kochani:-) Lubicie wędliny? Jeśli tak, to polecam zrobić domową wędlinę, która jest bez dodatku konserwantów, barwników i aromatów. Domową wędlinę możemy zrobić na różne sposoby: gotowaną, suszoną lub pieczoną. Dzisiaj przepis na pieczoną wędlinę, którą zrobiłam ze schabu. Do przepisu będzie Ci potrzebny czosnek, musztarda oraz kilka przypraw. Życzę miłego pichcenia:-) Składniki: schab 900 g, czosnek
kulinarne odsłony patiokazję, pięknie się prezentują podane z posiekanymi orzechami. Polecam! Roladki z gruszką i serem Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów schabu, cienko rozbitych 1-2 gruszki świeże lub z kompotu opakowanie sera camembert przyprawy: sól, pieprz szklanka bulionu warzywnego, domowego łyżka mąki do zagęszczenia sosu Na marynatę: 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka octu
Smak mojej kuchniNiedziela, więc czas na coś specjalnego, kolejna wędlina do chleba, tym razem pieczona. Uwielbiam domowe smaki i polecam z czystym sumieniem, choć powiem szczerze, ze jednak wolę szynkę. Składniki: 1,30 kg wąskiego schabu wieprzowego 3/4 łyżeczki soli 3 łyżki suszonego majeranku 3 łyżki suszonego lubczyku 3 łyżki suszonego oregano 2 gałązki świeżego rozmarynu 1 /2 łyżeczki pieprzu
Gosia gotujekilograma olej przyprawy: sól, pieprz, majeranek czosnek 3-5 ząbków Mięso marynujemy jeśli chcemy uzyskać lepszy kolor i mocniejszy smak schabu. Marynatę przygotowujemy na dzień lub dwa wcześniej. Umyte mięso posypujemy solą, pieprzem, majerankiem i pokrojonym czosnkiem. Jeśli mamy domowy ocet jabłkowy to polewamy mięso 3 łyżkami octu. Odstawiamy zafoliowane lub w zamkniętym pudełku do lodówki na conajmniej
prawdziwe jedzenieSUROWIEC I ROZDRABNIANIE -0,5 kg karkówka -w kostkę 2 cm -0,5 kg schab - w kostkę 2 cm -0,5 kg ścinki ze schabu
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Wędlina podsuszana, którą każdy może przygotować w domu :) Nie potrzebujemy wędzarni :) wystarczą chęci i trochę czasu... Schab 1,5 kg- 2 kg, sól kamienna
chleba naszegoSUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.