Nie ma nic przyjemniejszego jak jedzenie na łonie natury, a wraz z nastaniem lata okazji ku temu na pewno nie zabraknie. Moja propozycja na piknik to
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaodsączyć. Cebulę czerwoną i ser feta pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: Wymieszać majonez, jogurt, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Słonecznikiem posypać górę sałatki. Smacznego
W kuchni u Monikiświeżą bazylią i oregano. Sałatka jest prosta, pyszna i szybka. I okrutnie zielona. Wersja bez makaronu będzie idealna dla tych z Was , którzy są na diecie bez węglowodanów. I pierwsza i druga opcja jest pyszna. SKŁADNIKI mała młoda cukinia, ok. 350g 3-4 garści młodego szpinaku 100g ugotowanych tortellini /sera bałkańskiego (ewentualnie feta) 8 pomidorów suszonych kilka kaparów
Karo in the KitchenProsta, świeża sałata z niewielką ilością składników, ale bogatym smakiem. Idealnie pasuje do mięsa z grilla. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 niewielka czerwona cebula 200
Trzeci talerzSałatka z truskawkami i szparagami to zdecydowanie mój smak .Do tego kilka dodatkowych składników ,które lubicie i danie gotowe .Prosto i smacznie. Składniki: szparagi ,gotujemy 2,3 minuty i przekładamy do zimnej wody na kilka chwil pomidorki koktajlowe ,kroimy na pół i smażymy 3 minuty sałata truskawki ser feta sól ,pieprz ,oliwa z oliwek Sałatę łączymy z truskawkami . Szparagi
Ladylaura.Sałatka, która powstała po wieczornym treningu, w niecałe dwie minuty :) Zawiera dużo, dużo, dużo białka i jest lekkostrawna. Pamiętajmy, aby włączać ryby do naszego jadłospisu. Tuńczyk jest bardzo dobrym źródłem witaminy D i B12 oraz kwasu tłuszczowego omega-3. Składniki : pół puszki tuńczyka czerwona papryka konserwowa plaster sera feta oregano lub ulubiona przyprawa 1 łyżka oliwy
Chocolate Muffin BlogZapraszam Was dzisiaj na prawdziwą serową ucztę. Jest serek Capri, mozzarella, feta, grana padano, parmezan, pecorino, oscypek i sery pleśniowe... Zobaczcie z czym warto łączyć ulubione sery, jestem przekonana, że każdy znajdzie coś dla siebie!Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarelląDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaDynia(...)rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywemSpaghetti ze szpinakiem i grana padanoŚwiderki z salami,cukinią i grana padanoTarta z cukinią, brokułami i sezamemZielone babeczki z pecorinoBrokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków
Moja smaczna kuchniafetą Grzanki z cukinią i fetą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Kiszona cukinia Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami Kotlety z cukinii Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Makaron z cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pizza z cukinią i pieczarkami Sałatka z soczewicy i cukinii
Moja smaczna kuchniajedne z tych sałatek, które do pracy lubię zabierać najbardziej. Sezonowe warzywa, ulubiona kasza, odrobina sera i multum przypraw. Nie wiem czy jest ktoś komu mogłaby ona nie zasmakować. Smaczniejszego połączenia nie znam! Składniki (na 2 - 3 porcje): 1/2 suchej szklanki bulgur 1/2 pęczka szparag zielonych 1/2 pęczka botwiny 50 gram sera feta 2 łyżki uprażonych
Mango PapajaBardzo lubię sałatki na bazie mixów sałat. Co i raz robię i za każdym razem wychodzi trochę inna, bo albo dodam coś nowego, albo dam inne proporcje i już smak zmieniony. tym razem z dodatkiem mięsa. Składniki: Mix sałat z botwinką, karkówka, dowolne przyprawy do karkówki, oliwki (ja dałam z cytryną), feta,ogórek świeży, olej rzepakowy tłoczony na zimno
Państwo Wojtczuk gotująmakarony i sałatki ;) Ostatnimi mój wymysł, bo awokado trzeba zużyć, bo obiad.. zaskoczył mnie tym jak smaczny wyszedł spaghetti w "sosie" z awokado, ze szpinakiem i pomidorkami, pieczony kurczak Makaron noodle w miodzie i sosie sojowym, z pieczarkami i marchewką kasza kuskus, z pieczoną marchewką (z ziołami i oliwą) oraz fetą podana na liściach szpinaku(...)brokuł, pomidorki koktajlowe, pieczony kurczak, feta, czosnkowy sos jogurtowo-śmietanowy roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego roszponka, zielony ogórek, wędzony łosoś, jajko, sos jogurtowo-chrzanowy
More food, love and dreamsinspirowane japońskim bento". Sałatka z kuk kusu perłowego z brokułem 200 g kus kusu perłowego lub drobniutkiego makaronu 300 g brokuła podzielonego na różyczki pół małej czerwonej cebulki, drobno posiekanej 10 suszonych pomidorów, pokrojone na kawałki 6 łyżek płatków migdałowych, uprażonych na złoto 6 łyżek pestek granatu czubata łyżka posiekanej natki pietruszki ser feta sos: 5 łyżek
Dzieje kuchennej Wiewiórywarzyw i pistacji. Taka sałatka może być śniadaniem w pracy lub lekkim obiadem. Na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 1 łyżeczka liścia lubczyku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego Dodatkowo: 1 czerwona papryka 4 pomidory 1 ogórek 4 łyżki pistacji 150 g sera feta 10 czarnych oliwek
VioletoweKucharzeniewszelkiego rodzaju sałatek. SKŁADNIKI / 8-9 sztuk CIASTO 340 g mąki pszennej 250 ml ciepłej, ale nie gorącej wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1 torebka suchych drożdży (7 g) 2 łyżki oliwy NADZIENIE 200 g białej mozzarelli 200 g żółtej mozzarelli lub innego twardego żółtego sera 50 g fety WYKONANIE CIASTO : Drożdże rozpuszczamy
cool and mintyczęści przygotowuję przetwory ( sałatki do słoików, konfitury ), a część wykorzystuję do ciast, zapiekanek i placków! Zainspirowana konkursem MPM z cukinii przygotowałam przepyszne jak się później okazało gofry . Chrupiące, delikatne i niezwykle aromatyczne. Z dodatkiem cebulki, czosnku i żółtego sera. Świetnym pomysłem okazało się podanie ich z warzywną salsą pomidorowo-ogórkową i moją ukochaną fetą. Strzał w 10! Polecam! Spróbujcie(...)ząbki * jajko – 1 szt * mąka pszenna – 3-4 łyżki * ser żółty np. gouda – ok. 100 g * sól, pieprz DODATKOWO: * ogórki * pomidory * roszponka * czerwona cebula * ser feta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinię ścieramy na grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną cebulkę i czosnek oraz starty ser – wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Pieczemy
Ostra na Słodko