listkami pietruszki. Idealnie pasować będzie sałatka z pomidorów z cebulą lub szczypiorem. Z tej ilości składników wyjdą Wam 4 średnie porcje lub obiad dla pary 2+1 albo dla trójki dorosłych głodomorów. SKŁADNIKI 200g kaszy pęczak 250g pieczarek 150g dobrej, mocno przyprawionej i nie bardzo tłustej podwędzanej kiełbasy 150g cebuli 100ml piwa 500ml bulionu warzywnego lub drobiowego, może być
Karo in the KitchenSezon na pak choi trwa w najlepsze, więc dziś kolejny tegoroczny przepis na zastosowanie tej chińskiej kapusty. Tym razem na surowo w sałatce z dodatkami sezonowymi
Weekendy w domu i ogrodzieZe Sri Lanki przywieźliśmy niewiele przepisów, ale być tam i nie jeść roti, to byłoby conajmniej dziwne. Objadaliśmy się roti przygotowywanymi na wszelkie możliwe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBardzo smaczna i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem białej rzodkwi i innych składników. Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -pół białej
Maminek kulinarnyLubicie kuskus? Często kuskus podaję do mięsa Wieprzowina w musztardowej marynacie , Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym , Szynka pieczona z żurawiną . Z kaszy kuskus robiłam nawet kluski
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzybka, prosta i sycąca sałatka. Rewelacyjna pod każdym względem. Jest lekka i orzeźwiająca zarazem. Elegancko wygląda na talerzu. Dobrze smakuje nawet kilka godzin po przygotowaniu. Będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla lub jako piknikowa przekąska. Mięta robi swoje, odświeża całość niesamowicie. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 szklanki (80 g) kaszy kuskus 1/2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 puszki
cool and mintymożemy je dodawać do sałatek jak również do zup i innych dań. Zapraszam Was zatem na wiosenną zupę z rukoli! Przygotowanie : 15 min Gotowanie : 10 min. Porcja dla 4 osób Składniki: ● 125 g rukoli ● 1 cukinia ● 50 cl mleka owsianego ● 4 łyżki płatków owsianych ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 cebula ● 40 cl bulionu warzywnego bio ● sok z ½ cytryny
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaFormuj kotleciki z warzywnej masy i smaż z obu stron na ciemno złoty. Do tego: 1. Wymieszaj jogurt grecki ze srirachą lub innym ostrym sosem według uznania. 2. Liście sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. 3. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki - wymieszaj z sałatą i dopraw solą i pieprzem. 4. Sałatkę skrop oliwą z oliwek. Smacznego! Herb
Kuchnia w Słońcu Skąpanawywarze mięsno - warzywnym. Klasyczna włoszczyzna, mięso z kością - wołowina, porcja rosołowa z drobiu, chuda wieprzowina. Moja pomidorowa tworzy się na kilka sposobów: - dodaję passatę pomidorową, - koncentrat pomidorowy - wersja mojej Babci, kolor zupy wspaniały z dodatkiem śmietany, - zmiksowane pomidory z puszki, - świeże pomidory, najlepiej smakują sezonowe. Włoszczyzna z wywaru świetnie nadaje się do sałatki jarzynowej, tkwi w niej sekretny
Zasmakuj Kuchnijako dodatek do sałatek. Kasza gryczana niepalona uzyskiwana jest z gryki. Stosowana jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Kasza gryczana zawiera spore ilości białka, minerałów oraz witaminy z grupy B. Składniki: 4-6 filetów z kurczaka, 2 białe cebule, 1 cytryna, 4 ząbki czosnku, 1 papryka chili, świeży rozmaryn, 100 ml bulionu warzywnego, ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego, 50 ml oleju
Moniki SmakołykiZapraszam dziś na niezwykły przepis - ryż po meksykańsku - jak sama nazwa wskazuje danie pochodzi z kuchni meksykańskiej . Jest to swego rodzaju risotto , ale bez ryżu arborio
Kawa z mlekiemPyszna, kolorowa, aromatyczna, rozgrzewająca zupa meksykańska . Niektórzy dodają mielone mięso wołowe, ja zastąpiłam je kurczakiem. Dodając płatki chilli jej smak staje się wyraźny. Jest to idealna
Salonik smakówSałatki to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych dań na biesiadnym stole. Sprawdzają się na śniadanie lub kolacje. Można je przygotowywać na wiele sposobów, jak np. sałatki
Zasmakuj KuchniSchabowe inaczej, bez panierki i bez sosu. Przepis został zaczerpnięty z jednego z blogów kulinarnych, jednakże efekt przede wszystkim zdjęciowy jest zupełnie inny. Wstawiłam zdjęcia potrawy
Karola gotujełyżeczka przyprawy do mięs Natur Vegeta 1 łyżeczka kolendry w ziarnach 1 łyżeczka kopru włoskiego w całości sól pieprz Sałatka: 250g zielonego groszku 250g pomidorów cherry 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 100g świeżego szpinaku 2 łyżeczki przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta 1 łyżka sosu sojowego jasnego sok z 1/2 limonki Wykonanie: 1. Filet z indyka pociąć(...)chwilę całość smażyć. Następnie doprawić sosem sojowym, sokiem z limonki, dodać szpinak i ponownie chwilę smażyć. Zdjąć z ognia, dodać przyprawę do sałatek i dipów oraz całość dokładnie wymieszać. 7. Gotowe roladki podawać na sałatce ze świeżych warzyw. Inspirowana naturą kompozycja przypraw, ziół i wyselekcjonowanych warzyw sprawi,że mięso będzie pyszne i soczyste. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Vegeta Natur do mięs
Szalona Kuchnia Eweliny