Już mi tak bardzo brakuje świeżych warzyw, nie-szklarniowej sałaty, pomidorów o smaku pomidorów i całego tego naturalnego warzywnego bogactwa późnej wiosny i lata. Póki co
Zdrowa Kuchnia Sowyekonomiczną. W zestawieniu z kolorową sałatką daje to na prawdę smakowity posiłek. No dobra, pewnie wytkniecie mi, że proponuję Wam przepis z gotowych składników. Niemniej w momencie, kiedy ktoś staje przed dylematem, czy opłaca mi się gotować, to po prostu lepszy rydz niż nic. Potrzebne nam będą: Ciasto na pizzę, 250 g mieszanki warzywnej ze słoiczka, 200 g fety. Przygotowanie
MODA NA BIOwcześniej wspomnianą sałatką colesław, ogórkami kiszonymi, z sałatką szwedzką. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego mielonego 1 większa cebula 2 łyżki startej na drobnych oczkach marchewki 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek pęczek świeżego kopru 200 g śmietany 18% pół szklanki bulionu warzywnego (możecie go szybko zrobić rozpuszczając pół łyżki vegety natur w połowie szklanki gorącej
Zasmakuj Kuchniświeżej pokrzywy to warto z niej przygotować różnego rodzaju sałatki lub zupy. Pokrzywę należy zbierać z dala od dróg aby nie była zanieczyszczona. Jeżeli ktoś chciałby poczytać więcej o samej pokrzywie to odsyłam pod ten adres: Pokrzywa i jej działanie zdrowotne Będziemy potrzebować: 2 litry czystego wywaru warzywnego lub mięsno-warzywnego 250 g świeżej pokrzywy 250 g świeżego
Uwaga Babcia Gotujejest kapitalny. Założę się, że bez dokładki się nie obejdzie. Sałatka jest pyszna, bardzo polecam! Składniki na 6 porcji: 1 kg małych ziemniaczków 2 ząbki czosnku 40 g kaparów (ze słoiczka) pęczek zielonej pietruszki 6 łyżek oliwy sól, pieprz 2 łyżki octu winnego 1 cukinia 100 ml bulionu warzywnego olej do smażenia cukinii Wykonanie: ziemniaki oskrobać lub obrać i ugotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rodzina. Sery wspaniale nadają się na kanapki, do zapiekanek, sałatek i w sumie wszystkiego na co akurat mamy ochotę. Zapraszam na stronę pani Czesławy SER KORYCIŃSKI. A ja dziś zapraszam na sezamowe kieszonki drobiowe, pyszna propozycja dla drobiożerców. Składniki: 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny sól 3 szklanki sezamu
Z Majeczką w kuchnimięso i sałatka z warzywami i kuskusem, który praktycznie sam się przygotowuje. Dzisiejsza propozycja została zainspirowana przepisem Donny Hay z jej najnowszej książki - Szybko, świeżo, prosto - do nas ta idea przemawia w 100%! Ogromnie polecamy! Składniki: (dla 2-3 osób) 3 piersi kurczaka, za'atar, sól, pieprz 3/4 szklanki razowego kuskusu, 1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego, pęczek natki pietruszki(...)umyć, osuszyć i oczyścić. Przeprawić solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w za'atarze. Tak przygotowanego kurczaka zgrillować do zrumienienia z dwóch stron na patelni grillowej. Kurczaka podać na sałatce z kuskusu, posypać świeżymi ziołami. Smacznego
Plate of JoyWychodząc na przeciw potrzebom moich domowników, którzy nie tolerują białka i laktozy, stworzyłam nadzienie typowo warzywne, z delikatnym sosem na bazie oleju i soku z cytryny
Kulinarne przemysleniakasza bulgur oraz wyrazisty rozmaryn- to pyszny pomysł na treściwą sałatkę, która fantastycznie smakuje na ciepło, gdyż wtedy wszystkie smaki i aromaty są dużo intensywniejsze, aniżeli podane na zimno. W takiej ciepłej wersji, śmiało więc może stanowić nawet i danie główne! Kasza bulgur została ugotowana na bazie koncentratu bulionu warzywnego Krakus , dzięki czemu i ona jest bogata w smaku więc
Kraina Miodem Płynącastół w formie tortu to połączenie wytrawnego sernika z sałatką. Pyszny, wyrazisty smak z atrakcyjnym wyglądem. Wiosenne kolory przyjemnie się kojarzą, a że zbliżają się Święta Wielkanocne, to polecam przepis szczególnie na tą okazję - na stole będzie pysznie i efektownie! Na pierwszy rzut oka taki tort serowo-warzywny wydaje się pracochłonny - nic bardziej mylnego! Nie potrzebujesz nawet miksera! Ciasto zagniotłam(...)kostki zimnego masła 2 jajka 2 łyżki odciśniętego szpinaku rozdrobnionego Hortex 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka pokruszonego drobno czosnku niedźwiedziego sól, pieprz Nadzienie serowo-warzywne: 500 g chudego serka śmietankowego 1 op. mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex 150 g tartego sera mozzarella 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka bazylii
Kolorowy PrzepisownikSałatka nicejska z tuńczykiem, kolejna pozycja obowiązkowa dla miłośnika kuchni francuskiej. Sałatka nicejska z tuńczykiem jest sztandarową potrawą reprezentującą południe Francji i doczekała się wielu wariantów
Pociąg Do KuchniDzięki niezwykłemu aromatowi i smakowi tej zupy nikt się nie oprze. Zupa-krem z pieczarek jest świetnym pomysłem nie tylko na codzienny obiad, ale również na
Salonik smakówTabbouleh libańska sałatka z bobem, quinoą i ziołami. Jest to odmiana arabskiej, dokładnie libańskiej, sałatki z warzyw z kaszą kuskus. Jednak zamiast kaszy kuskus można też
Pociąg Do KuchniOdświeżająca sałatka o zróżnicowanej teksturze: chrupka kapusta i cieciorka mieszają się z aksamitnym mango. Wszystkie składniki są słodkie, ale każdy na inny sposób. Całość przełamuje kwaskowy dresing. Czas przygotowania : 10-15 minut Liczba porcji : 2 Przez lata słowo mango kojarzyło się w Polsce z pewną dość specyficzną stacją telewizyjną, od kilku lat na szczęście wiemy, że pod tą nazwą kryje(...)Mango jest bogate w witaminy, sole mineralne, ma działania antyrakotwórcze (szczególnie nowotworu piersi i prostaty). W naszej sałatce król owoców, jak mówi się o mango, pożeniliśmy z królową warzyw, czyli kapustą:) Powstał intrygujący związek słodki, chrupiący i aksamitny. Odświeżająca i sycąca sałatka. Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1 duże albo 1 małe mango 2 małe marchewki 1 puszka cieciorki
Niedzielny kucharz