Najlepszy z polskich pierników, miękki, rozpływający się w ustach, przepełniony korzennym aromatem 😋 Można go przełożyć powidłami, marcepanem lub masą orzechową, można polukrować lub oblać czekoladą
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeśli jesteście porannymi niejadkami, bądź tak późno wstajecie do pracy że nie zostaje Wam wiele czasu na śniadanie to czas pomyśleć o porannych koktajlach. W letniej
Kuchnia PROzdrowotnaPancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię
Kuchnia ŁukaszaPancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię
Kuchnia Łukaszadodatek do sałatek oraz do potraw mięsnych, ma jednocześnie korzystny wpływ na nasze zdrowie. Powodów, dla których warto sięgnąć po sos balsamiczny, jest wiele. Co miłośnicy dobrej kuchni powinni wiedzieć na jego temat? Wpływ sosu balsamicznego na nasze zdrowie O leczniczych właściwościach tego sosu decyduje jego główny składnik, czyli ocet balsamiczny. Ma on bardzo dobry wpływ na pracę jelit, pomaga
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Praca. Dom. Dzieci... I niestety ostatnio zaniedbuję blog. Ten weekend na szczęście spędziłam w domu zaspokajając zachcianki swoje i reszty domowników. Było drożdżowe, pachniało brownie, udała się nam pizzowa sobota oraz mieliśmy czas na wspólne niedzielne śniadanie. Zapowiadam więc kilka pyszności!!! Już niebawem na blogu bułeczki dyniowe z karmelizowanymi pomarańczami, pizza z 3 serami oraz sałatka
Dzieje kuchennej WiewiórySałatka z makaronem i kurczakiem to taki mój złoty środek. Z jednej strony jest lekka i zdrowa, a z drugiej to całkiem sycące, pełnowartościowe danie. Ma wszystko, co powinien zawierać dobry obiad - makaron, czyli węglowodany, warzywa i chude mięso. Do tego zdrowe tłuszcze w postaci pestek słonecznika i oliwy. To świetny pomysł na obiad do pracy
Kulinarne Inspiracjelinię, wspaniała do pracy, na drugie śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej i zabierać w pojemniczku do pracy! Składniki: Pół kapusty pekińskiej, 4 pomidory, 4 ogórki kiszone, 1 papryka czerwona, 4 jajka gotowane na twardo, 1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym, kawałek(...)pora, 1 serek capresi typu włoskiego (może być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona) Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, sok połowy cytryny, zioła do sałatek, może być zielona czubrica (ulubione) Wykonanie: Kroimy wszystkie warzywa, jajka, ser w kostkę. Dodajemy tuńczyka z puszki, odlać do sosu płynną zawartość puszki. W pojemniczku wymieszać wszystkie składniki sosu wraz
kgwjanczewoJeśli czytasz tego bloga, to wiesz, że jestem psychofanką śledzia i przeróżnych śledziowych sałatek i obiadów. Moje pomysły na rybkę znajdziesz tutaj . Taki domowy “śledzik na
Ugotowane pozamiataneSmaczna, aromatyczna, wiosenna sałatka na bazie ryżu, słodkiej kukurydzy, wyrazistego, lekko ostrego pora, jajka na twardo oraz świeżej chrupiącej rzodkiewki i miniaturowych kolb kukurydzy idealnie sprawdzi
Szalona Kuchnia EwelinySałatkę z tuńczyka robię od lat i nigdy nie znudzi się mi i mojej rodzinie. Jest pyszna i sycąca. Chętnie zabieram ją na śniadanie do pracy
Passions hobbies lifeCzasami potrzebujemy migdałów bez skórki, możemy je kupić w sklepie w postaci płatków migdałowych, ale takie płatki kosztują bardzo drogo ( na Litwie za 30 g
Kuchnia ŁukaszaPo tłustym czwartku, czas na coś lekkiego. Co prawda nikomu nic nie wypominam hihi. Sama nie byłam grzeczna i kilka pączusiów było ale dzisiaj trzeba dać
Niezły Młynekpracy czy np. wieczór panieński / kawalerski. Czasu na przygotowanie nigdy nie ma zbyt wiele, a musimy zadowolić różne gusta. Czasami nasze przyjęcie ma formę “stojącą” – wtedy jest jeszcze trudniej, bo nasze dania muszą być przystosowane do jedzenia w ruchu. Zauważyłam, że to, co podajemy na stół bardzo się zmienia. Już nie wystarcza śledź, półmisek wędlin i sałatka
Poezja smakusałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku. Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu do właściwej pracy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepracy naleśnik z masłem orzechowym i kremem czekoladowym, zwinięty w rulonik świetnie się trzyma w ręku:) Innym razem były to słoiki z musli, jogurtem i owocami. Teraz nastał czas lunch boxów, których zawartość zależy wyłącznie od naszej wyobraźni i zawartości lodówki. I tak pomyślałam, że skoro jest lunch box, to może być też lunch jar - czyli sałatka w słoiku
Obiad gotowypracy :) Przed chwilą. Komórką. Taki lunch-box :) O, i właśnie sobie przypomniałam, że nie dodałam jednego składnika ponieważ o nim zapomniałam! Tak to jest, jak człowiek rano zabiera się za kucharzenie bez wypicia kawy ;) Zapomniałam o słoneczniku! Nie dodałam też kukurydzy z puszki, ale tylko dlatego, że nie miałam. Składniki, które powinny znaleźć się w sałatce:) 1 łodyga selera naciowego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdanie które uwielbiam,jest odrobinę pracochłonne ale na pewno nie jest trudne do wykonania-a efekt zachwyci każdego smakosza,idealna z lekką sałatką ze świeżych warzyw SKŁADNIKI: MIĘSO MIELONE Z ŁOPATKI 1,40kg MAKARON DO LAZANII PRZECIER POMIDOROWY LUB POMIDORY W PUSZCE 3-4 POMIDORY BEZ SKÓRKI(ALE TYLKO W SEZONIE JAK SĄ TANIE I PYSZNE,POZA SEZONEM NIE DAJE(...)TARCE) SOS BESZAMELOWY : 4 ŁYŻKI MASŁA 3 ŁYŻKI MĄKI 800 ml MLEKA SÓL,PIEPRZ (MOŻNA TEŻ DOSTAĆ GOTOWY BESZAMEL W KARTONIKU W MARKECIE,ZAWSZE TO TROCHĘ MNIE J PRACY) PRZYGOTOWANIE: PODSMAŻAMY POKROJONĄ W KOSTECZKĘ CEBULĘ,DODAJEMY MIĘSKO I SMAŻYMY DALEJ, JEŚLI DODAJEMY ŚWIEŻE POMIDORY TO OBIERAMY JE ZE SKÓRKI I ZABIERAMY NASIONA ZE ŚRODKA,KROIMY,(JA NIE SPARZAM
Swojskie jedzonko