Niestety niewiele z nich uchyla rąbka tajemnicy. Ja wyłożę Wam kawę na ławę. Jakim sprzętem fotografuję? Skąd czerpię inspiracje? Jak wygląda moje "domowe studio fotograficzne"? Jak organizuję sobie pracę? Tego wszystkiego dowiecie się z dzisiejszego wpisu. Następnie raz w miesiącu znajdziecie u mnie post, w którym opowiem Wam dokładnie, jak przygotowałam konkretną fotografię. Witajcie w nowym cyklu "Kulisy fotografii(...)polewam sałatkę sosem i spryskuję mgiełką wody, aby wyglądała bardziej świeżo. Oczywiście nie wszystkie dania przygotowuję w dniu robienia zdjęć. Byłoby to niemożliwie ze względów logistycznych i nie zawsze koniecznie. Ciasta, placki, pasty kanapkowe, gulasze będą dobrze wyglądać także dzień po ugotowaniu. Bardzo często potrawę gotuję dzień wcześniej, żeby mój Mąż mógł wziąć ją ze sobą do pracy. Robię zdjęcia
Chilli Czosnek i OliwaBierzmy z nich przykład 😉 Warto ją hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno(...)kwasu foliowego (B9) wapnia żelaza magnezu potasu jodu miedzi manganu chromu siarki Właściwości zdrowotne rzeżuchy: wspomaga leczenie choroby wieńcowej leczy zaburzenia krążenia obniża poziom cukru we krwi wspomaga prawidłową pracę trzustki dezynfekuje przewód pokarmowy oczyszcza krew pomaga usunąć toksyny z organizmu wspomaga trawienie poprawia apetyt przeciwdziała anemii polecana dla kobiet w ciąży polecana dla osób osłabionych i wycieńczonych wskazana przy
Kuchnia MagdaLenyBierzmy z nich przykład 😉 Warto ją hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno(...)kwasu foliowego (B9) wapnia żelaza magnezu potasu jodu miedzi manganu chromu siarki Właściwości zdrowotne rzeżuchy: wspomaga leczenie choroby wieńcowej leczy zaburzenia krążenia obniża poziom cukru we krwi wspomaga prawidłową pracę trzustki dezynfekuje przewód pokarmowy oczyszcza krew pomaga usunąć toksyny z organizmu wspomaga trawienie poprawia apetyt przeciwdziała anemii polecana dla kobiet w ciąży polecana dla osób osłabionych i wycieńczonych wskazana przy
Kuchnia MagdaLenyidealnego, niewymagającego pracy, pysznego burgera? Wystarczą pięć składników, sól i pieprz. Burgery można usmażyć, zgrilować, albo upiec. Ma on tę wspaniałą właściwość, że bardzo lubią go dzieci. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Przepis na zdrowe burgery z wołowiną i cukinią Przepis brytyjskiego kucharza, który schudł 80 kg jedząc m.in. burgery i sałatki coleslaw. Obydwa dania
Niedzielny kucharzKopytka, szpinak, gorgonzola – obiad z trzech składników Dzisiaj pracuję z domu, więc mogę sobie zrobić obiad sama :) Tym razem nie do pudełka. Kopytka, szpinak, gorgonzola
Kuchnia na wzgórzuKopytka, szpinak, gorgonzola – obiad z trzech składników Dzisiaj pracuję z domu, więc mogę sobie zrobić obiad sama :) Tym razem nie do pudełka. Kopytka, szpinak, gorgonzola
Kuchnia na wzgórzutradycję w pracy, że przed wakacjami organizujemy w biurze spotkanie. Podsumowujemy miniony rok szkolny, dostajemy wakacyjne rozpiski i spożywamy. Jak na każdej polskiej imprezie składkowej, jedzenia jest pod kokardkę. Co roku wiele z nas ma ten sam dylemat, stojąc przed listą z deklaracjami kulinarnymi. Co zrobić, żeby nie było nudno i żeby nie skończyć z dwunastoma sałatkami? Oczywiście są klasyki
les mirabellesSałatka z grillowaną piersią z indyka, bardzo zdrowa szczególnie polecana osobom będącym na diecie. Bogata w składniki odżywcze, mineralne i witaminy. Przygotowanie zajmuje nam kilkanaście minut
Kulinarne pyszności MolkiSałatka z kurczakiem, mozzarellą i makaronem warzywnym to pomysł na pyszne danie, które sprawdzi się bez względu na okazję, porę dnia czy roku. Sałatka jest pełna
My Chcemy JeśćWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę z brokułem, ryżem i salami. Sałatka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do wzięcia do pracy na
Uwaga Babcia GotujeBataty to jedne z tych warzyw, które zwłaszcza jesienią powinny często gościć na naszych stołach. Są bogate w szereg cennych witamin, minerałów i składników odżywczych, dzięki
Even Better FoodPożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPieczona ciecierzyca to pyszna, bardzo zdrowa przekąska, którą możecie szybko przygotować dla siebie lub niezapowiedzianych gości 😋 Taka cieciorka w aromatycznych przyprawach, doskonale nadaje się jako przekąska
Słodko-Słony Świat Ilonywróciłam do pracy i w domu bywam mało... Nie tak dawno Rio Mare Polska zapytało czy nie chciałabym zrecenzować ich produktów. Ponieważ lubię ryby a tuńczyka jadam głównie w formie puszkowanej powiedziałam czemu nie! Rio Mare przecież robi dobre konserwy rybne. Paczka, którą dostałam zaskoczyła mnie. Oprócz tuńczyka w oleju i w sosie własnym zawierała kilka sałatek, grillowana makrelę, sardynki
Dzieje kuchennej WiewiórySałatka z selerem konserwowym jest dość popularna i wcale się nie dziwię, bo jest pyszna i robi się ja błyskawicznie. Sprawdza się na domowych imprezach
Simply FoodWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną i zdrową sałatkę z cieciorką i awokado. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu, możemy ją podać jako samodzielne
Uwaga Babcia Gotujeorzechów: wspomagają pracę układu nerwowego, pamięć i koncentrację, ułatwiają regenerację skóry, włosów i paznokci, pomagają w profilaktyce miażdżycy, działają przeciwzakrzepowo (dzięki jedno- i wielonienasyconym kwasom tłuszczowym), mają sporo białka i błonnika, a także witamin z grupy B i składników mineralnych. Orzechy mogą być spożywane na surowo, mogą być uzupełnieniem i dodatkiem do różnego rodzaju dań, ciast, sałatek i przekąsek. Warto
Ciasna Kuchniaefektywność w pracy i w życiu. Powinniśmy pić minimum 1,5 litra wody dziennie, aby zachować ciało w równowadze. Fasola Fasola to kolejny bogaty w białko produkt. Spożywanie tej rośliny strączkowej sprawia, ze czujemy się syci. Zawarte w niej wartości odżywcze wpływają na nasz układ trawienny. Dlatego czasem tradycyjna zupa fasolowa to lepsze rozwiązanie niż niskokaloryczna sałatka. Zielona herbata
Codogara