mógłby zabrać ze sobą do pracy. Leczo miał dzisiaj, przydałaby się jakaś odmiana. Ale z maluchem takim jak Zośka, wiecznie brak czasu. Przypomniała mi się się kasza. No tak, przecież kasza to nie tylko dodatek do mięska. To fajne, samodzielne danie! A jaglana jest na tyle wdzięczna, że można ją jeść i w sałatkach i jako dodatek i w kotletach
Mieszam w GarnkuProste danie, nie tylko fajne, bo jest szybkie i proste…jest pełne smaków i aromatów. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, świetnie nadaje się też na drugie śniadanie
R'n'G KitchenKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyKolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia Ewelinydodawałam go do zupy, szybkich sałatek, do dań z kurczakiem, potem do dań z makaronem. I tak moja miłość do zielonego groszku rosła, rosła z każdym posiłkiem. Bo groszek to też świetne źródło białka, a ja z tych co nie muszą jeść mięsa, zdecydowanie wolę zieleninę na talerzu. Potem gdy zaczęłam chodzić do pracy, zaczęłam robić moją ukochaną
SMYKWKUCHNIpodać z batatami lub prostą sałatką, np. taką. z czerwonej kapusty. Do tego idealnie pasuje malinowy sos bbq , który na ostatnim grillu zrobił furorę. Jak widzicie na zdjęciu, została tylko jego resztka, ledwo udało się fotkę zrobić, takie miał wzięcie Przygotowywanie potraw w slow cookerze to bajka, wstawiamy np. rano przed wyjściem do pracy i po powrocie do domu mamy
PaleoLifeKasza bulgur z vermicelli z warzywami smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Na obiad podaję ją z kurczakiem, natomiast na zimno świetnie sprawdza się jako
Wrzosowa PolanaCzasem mamy ochotę na odmianę czy to dania obiadowego czy to grilla. Tak powstał pomysł na te warzywa. Warzywa pieczone z sosem, nie wymagają dużego nakładu
Mieszam w GarnkuWitajcie. Jesień rozgościła się już na dobre, jednak cały czas można ją "zaklinać" kolorowymi i zdrowymi posiłkami. Obecnie na topie jest dynia, w związku z czym
Codzienne Gotowaniewiększego doświadczenia zawodowego w pracy w kuchni, trochę przez przypadek, została zaproszona na 3,5-miesięczny staż do Nomy. Swoje wrażenia relacjonowała na łamach magazynu USTA . Prostota dań skandynawskich wydaje się być całkiem dobrym wyborem na wiosnę. Dziś zaczynam od przepisu Jamiego Olivera, który zachwycony Szwecją poleca smażonego sandacza na lekko pikantnej sałatce z buraków. Żałuję, że w Warszawie
W kuchni wieczoremoczywiście żur z kiełbasą, jakąś sałatkę, jajka, pieczone mięso, ćwikłę z chrzanem, domowy majonez i dobry chleb. Ciasta najwyżej dwa - jakaś babka i może sernik ? Pisząc tego posta pomyślałam, że takie zwyczajne jedzenie w tym tygodniu nikogo nie zainteresuje, ale przecież jeść trzeba. To jeden z naszych zwykłych obiadów - fajny bo jednogarnkowy i pracy przy nim niedużo a wyszło bardzo
Smaczna Pyzaprzywrócić właściwy bilans i odkwasić organizm. 7. Limonka leczy nerwice Neurastenia jest częstą postacią nerwicy, spowodowaną przeciążeniem układu nerwowego. Systematyczne spożywanie soku z limetki pozwala na regulację jego pracy, co skutkuje zmniejszeniem nadpobudliwości czy nawet osłabieniem bólów głowy. 8. Limonka chroni przed zatruciem bakteriami typu E.coli Największą, chociaż słabo znaną, zaletą soku z limonki jest zwalczanie bakterii typu E.coli. Może(...)zmniejszeniem ryzyka zawału serca i chorób serca. badania wykazały, że niektóre składniki odżywcze są wchłaniane lepiej, gdy spożywane są z awokado (naukowcy zaobserwowali, że łączenie awokado np. z sałatką pozwala na lepsze wchłanianie przeciwutleniaczy; likopen w pomidorach lub beta-karoten w marchwi może być lepiej wchłaniany jeśli spożyjemy je z kawałeczkami awokado). doskonałe źródło glutationu, ważnego przeciwutleniacza – naukowcy twierdzą
ClauditteMissCookingMarchewka karmelizowana z czosnkiem Marchewka karmelizowana, tak przygotowaną podałam w czasie urodzinowego grilla. Znacie to uczucie gdy mają przyjść goście, a Wy szukacie
Kuchnia na wzgórzuprzed wyjściem do pracy (Węglowodanowy: po min 2 godz. przerwy) 09:00 (Białkowy, a potem musi być 3-4 h przerwy) 13:00 (W) 15:00 (B) 18:00 (W) 20:00 (B) mały posiłek - przekąska, ok 2 godziny przed snem Równie dobrze można to odwrócić: 07:00 Śniadanie I - białkowe: Jajecznica + sałatka z pomidora
Dieta Rozdzielna i Zdrowierodzynkami, śliwką i żurawiną Sałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem Śledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...! Na koniec była
Życie zaczyna się w kuchnikolorowe i zdrowe sałatki można znaleźć na warzywneinspiracje.pl . Soczewica ma korzystny wpływ na zdrowie. Zawiera dużo roślinnego białka i może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Znajdziemy w niej kwas foliowy, szczególnie ważny dla kobiet w ciąży oraz błonnik, pozytywnie działający na układ pokarmowy. Soczewica jest bogata w potas - niezbędny do prawidłowej pracy serca. Zawiera żelazo, wapń, fosfor, magnez
My Chcemy Jeśćjestem wielką miłośniczką sałatek ale mam kilka swoich ulubionych. Zdecydowanie preferuję te kolorowe, z dużą ilością warzyw i jednocześnie sycące. W poniższym przepisie sycącym składnikiem jest tuńczyk z puszki w sosie własnym. Do tego miks zdrowych i smacznych warzyw: awokado, rzodkiewka, zielony ogórek, seler naciowy i sałata. Sprawdzi się jako lunch do pracy lub kolacja
Milion Smakówsałatka pewnie nigdy nie znalazłaby się na blogu, gdyby nie... no właśnie. Ktoś powiedział, że macierzyństwo to wszystko, tylko nie sztywny plan. Nie da się niczego zaplanować na 100 %. Pewnie można sypać przykładami, że mając dzieci nie trzeba z niczego rezygnować, można się spełniać, zwiedzać świat autostopem, wrócić do pracy w 4 tygodnie po porodzie. Można, pewnie że można. Czytaj
bistro mama