się również na wzmożoną pracę karnityny, co powoduje szybsze i większe spalanie tłuszczu. Zastosowanie oleju lnianego: Olej lniany tłoczony na zimno możne spożywać również tylko na zimno. Niestety podgrzany traci swoje wszystkie właściwości zdrowotne a nawet staje się nie zdrowy, gdyż ma niską temperaturę spalania. Za to idealnie sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek czy surówek. Można
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiczłowiek wkłada naprawdę dużo pracy, żeby wszystko było tak jak trzeba, a tu proszę. Najgorsze jest to, że bez żadnego ostrzeżenia czy informacji. No nic zobaczymy co będzie. Jeśli chodzi o przepis to dziś pyszny łosoś, którego zapiekłam z koperkiem, płatkami migdałów, czosnkiem i mozzarellą. Wyszedł naprawdę pyszny, u nas podany z ryżem brązowym i sałatką z roszponki, pomidorków
kruche babeczkiSuper prosta sałatka z fetą, w której słony smak słonego sera doskonale łączy się lekko słodkimi jędrnymi krewetkami. Idealna na letni lunch do pracy! Czas: 30
Niedzielny kucharzSałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i
Apetyt na ZieloneDziś przychodzę do Was z pomysłem na pyszną, lekką sałatkę z kaszą jaglaną. Wykonana w kilka chwil, od razu można zajadać. Sałatka jest przepyszna, dzięki dodatkowi
Zrób to smaczniePyszna i bardzo sycąca sałatka z brązowym ryżem i brokułem, z dodatkiem sera feta i oliwek. Taka sałatka będzie idealna nie tylko na imprezę ale też
greengoodiesSurówka dobra na wszystko, czyli dużo witamin, mikro i makroelementów zamkniętych w salaterce. Surówka dobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy
Moje Małe Czarowanieidealne na lunch do pracy czy na urodzinowe przyjęcie dla dzieci. Wszystkie dzieci lubią makaron! Dla smakoszy owoców morza proponuję mule w białym winie . To danie z makaronu mogę jeść codziennie. Idealne na kolację we dwoje z lampką białego wina. Jeśli wolicie krewetki i wędzonego łososia to makaron pesto na pewno Wam przypadnie do smaku. Sałatka makaronowa z indykiem Gotuję
codojedzeniaCodzienne chodzenie do pracy choćby na kilka godzin do pomocy koleżance wiąże się z tym, żę trzeba jeść posiłki poza domem. Może Was to zdziwi ale od tego też się odzwyczaiłam. Kanapki, kanapki, kanapki, i mam dość kanapek choćby z najlepszym chlebem i dodatkami! Dziś tez wybywam i postanowiłam zrobić sobie na tę okoliczność sałatkę. Proste smaki i zaskakujące połączenie
Dzieje kuchennej Wiewiórywspomagają oczyszczanie i pracę jelit oraz wątroby. Więcej przeczytasz tutaj . Najlepiej zadbać o różnorodność tych warzyw w diecie i jeść je naprzemiennie, by wzmocnić i oczyścić nasz organizm. Czosnek niedźwiedzi jest nie tylko super zdrowy, ale i bardzo smaczny. Jest łagodniejszy w smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chodzę do pracy, a tam trzeba coś jeść ;) Dziś chciałabym pokazać Wam jedynie zestaw obiadowy, który ostatnio sobie przygotowałam, ponieważ jakoś nie mam czasu szykować śniadań, przekąszam zazwyczaj jakąś bułeczkę (scone) i w ten sposób udaje mi się dotrwać do lunchu. Lunch : Szaszłyk z kurczaka z kuskusem z sokiem z cytryny i natka pietruszki, sałatka z pomidorów
Codzienne Gotowaniebędziemy dodawać codziennie): Poniedziałek: Panzanella – sałatka z chleba i pomidorów Wtorek: Chłodnik z ogórka i fety Środa: Sałatka z mango z czerwoną kapustą i cieciorką Czwartek: Gazpacho Piątek: Sałatka caprese na kuskusie Przepisy na kolejne dni będziemy dodawać codziennie rano. Jak gotować w upały? Nie gotować! „Ciężki, znojny to czas! Upał — i w krąg wszystko z pragnienia schnie(...)grecki poeta Alkajos z Mityleny (tłumaczenie Stefana Srebrnego). Radził on, żeby „winem zwilżać żar płuc”… Dobra rada do wykorzystania na wakacjach, ale jak tu chłodzić organizm winem w pracy? Jaki jest nasz patent na upały? Jeść lekkie dania, nie wymagające gotowania, generalnie raczej wegetariańskie, a jeśli z mięsem to suszonym, wędzonym. Upał fatalnie wpływa nie tylko
Niedzielny kucharzZdrowa, bo bez majonezu, a z pysznym lekko czosnkowym winegretem. Niezastąpiona na wiosenne i letnie grillowanie, jako dodatek do pieczonego mięsa i ryb. Idealna do zabrania jako lunch do pracy. Do zrobienia przez cały rok – z bobem konserwowanym, który smakiem nie ustępuje wcale temu świeżo ugotowanemu. Bób z puszki odcedzamy dokładnie na sicie. Wszystkie zioła bardzo drobno siekamy, razem(...)oliwę, ocet, sok z cytryny, suszone oregano. Miksujemy wszystko na gęsty sos, lub zakręcamy słoik i energicznie nim wstrząsamy do zemulsyfikowania składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (mocno!). Sałatkę zalewamy sosem, dokładnie ale delikatnie, żeby nie połamać bobu, mieszamy. Wkładamy do lodówki na przynajmniej 3-4 godziny, żeby smaki zdołały się połączyć. Przed podaniem wyjmujemy – najlepiej smakuje gdy osiągnie
Karo in the KitchenSałatka z fetą i ananasem jest zdrowa, lekka, kolorowa i bardzo pyszna. Połączenie słodkiego ananasa, słonej fety i mięsistych pomidorów jest bardzo udane. Sałatka jest idealna
e-PrzepisyKulinarneWpis pochodzi z mgotuje.pl Zielona sałatka z awokado, jajkiem i kurczakiem. Zielona sałatka z awokado, jajkiem i kurczakiem podana z sosem
Marta GotujeSzybka i łatwa w przygotowaniu sycąca sałatka na bazie ryżu, aromatycznego kurczaka i kolorowych warzyw w różnej postaci to doskonały pomysł zarówno na imprezową przystawkę jak
Szalona Kuchnia EwelinyNie wiem jak u Was, ale u mnie wiosny nadal ani śladu, więc rozweselam się choć troszkę kolorami potraw. Dziś jest lekko, kolorowo i bardzo smacznie
Codzienne GotowanieLubicie makaron? Ja bardzo! A jeszcze bardziej makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem feta. Mniam :) Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. Pyszny świeży i odgrzewany :) Idealne
The Sweet Damsel