sałatka - 52378 przepisów (strona:2081/3492)

Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka 124

kapusty. Podawane są z kaszą i z fasolą. Na słodko i na wytrawnie. Jako dodatek do zup i jako ich główny składnik. Na Kresach często dodaje się je do sałatek w towarzystwie włoskich orzechów, ale w połączeniu z orzechami są również doskonałym farszem do wigilijnych pierogów. Niegdyś każda gospodyni sama suszyła w piecu chlebowym śliwki węgierki lub wędziła

Trzeci talerz
Sałatka meksykańska 288

niedużej kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1/2 pora 3/4 ogórki konserwowe 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka meksykańska

czarrna od kuchni
Mini kanapeczki na krakersach. 161

ogórka oraz cebuli układamy fantazyjne wzorki. Mini kanapeczki są piękną dekoracją i smaczną przekąską . Łatwa i smaczna przekąska dla naszych gości. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia

Zdrowy Styl Joanny
Kruche słone korpusy 175

minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Wystudzone korpusy wyciągnąć z foremek. Foremki obrócić na ręce do góry dnem i delikatnie nacisnąć foremkę. W kruchych korpusach możemy podawać wszelkiego rodzaju sałatki. Artykuł Kruche słone korpusy pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Czosnkowe kromeczki chlebowe 170

Wystarczy 15 minut, aby zrobić te chrupiące, pachnące ziołami, maślano – czosnkowe kromeczki chlebowe . Są bez wątpienia doskonałą samodzielną przekąską na szybko . Ale również świetnym dodatkiem do niejednej sałatki oraz duszonego lub pieczonego mięsa. Czosnkowe kromeczki chlebowe to też świetna alternatywa dla klasycznych tostów, tym bardziej, że ich przygotowanie trwa tylko kilka minut. Dodatkowym ich atutem jest również fakt

Kuchnia Na Wypasie
Omlet z brukselką – szybki i smaczny 147

przepadałam za nią. Teraz jednak, sama na nowo odkrywając jej potencjał bardzo ją polubiłam. Najlepsza według mnie smażona albo pieczona . Jeśli gotowana to w towarzystwie i zestawach np sałatkach itd. Brukselka kojarzy nam się zimowo, ze świętami Bożego Narodzenia. Dzisiaj zapraszam na naprawdę smaczny omlet, który smakowało moim domownikom nie znoszącym na co dzień brukselki   PRZEPIS OMLET Z BRUKSELKĄ

Dorota Smakuje
Słodkie prażone orzechy 132

zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu  daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu  4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym

Niezły Młynek
Słodkie prażone orzechy 150

zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu  daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu  4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym

Niezły Młynek
GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM 131

SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ   Gołąbki klasyczne z sosem pomidorowym: – Aromatyczne i pyszne – Idealnie dobrane do sytuacji mięso – Sycące, pełne smaku – Klasyczne z sosem pomidorowym – Prosty skład ILOŚĆ PORCJI

globuskulinarny
Terrina z łososia z zielonym groszkiem 178

soczyste, pomarańczoworóżowe, ma wyrazisty smak, jest mało ościste. Przyrządza się je w piekarniku, na patelni, smaży, piecze, a także wędzi i je na surowo. Pysznie smakuje w różnego rodzaju sałatkach, zapiekankach, czy pastach do kanapek. Tworzy idealny duet z sosem śmietanowym i makaronem. Wspaniale też smakuje w zupie rybnej. Terrina  z łososia z zielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Dlaczego warto jeść kasze? 152

poprawia wygląd skóry, włosów, paznokci.  Kasza jaglana, podobnie jak kasza gryczana jest bogatym źródłem antyoksydantów. Mogą ją spożywać osoby na diecie bezglutenowej. Można ją dodawać zarówno do zup, sałatek, potraw mięsnych i warzywnych, jak i do potraw na słodko, naleśników i deserów.  Kasza jęczmienna Najpopularniejszą kaszą jest kasza jęczmienna. Zawiera duże ilości błonnika, witamin E, K, B6, minerałów

Kuchcik gotuje
Placki ziemniaczane 193

placki najlepiej nadają się ziemniaki z większą zawartością skrobi, czyli ziemniaki typu B lub typu C. Ziemniaki typu B to kategoria ogólnoużytkowa – można ja wykorzystywać do zup, sałatek czy do pieczenia. Należą do niej m.in. takie odmiany jak Gala, Irga, Irys czy Ignacy. Typ C to ziemniaki z największą zawartością skrobi, o charakterystycznym, sypkim, mączystym miąższu. Do bardziej popularnych

Na-talerzu.pl
Karmelizowane ziemniaki ze śledziem 157

podaje się do pieczonego mięsa, ale w rzeczywistości możne je zjeść ze wszystkim. Na przykład ze śledziem, który jest przysmakiem w Danii i podawany jest na różne sposoby, od sałatek, po smażone, marynowane w owocach czy warzywach. Niektóre przepisy na śledzie w Danii są owiane tajemnicą i są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na zakończenie życzę Ci smacznego

RafalCook
Widowiskowe Przekąski na Święta i Sylwestra – TOP 12 Najlepszych Przepisów 160

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za pewne wiele z Was zastanawia się jakie przekąski powinny znaleźć się na świątecznym stole. Oprócz pysznego ciasta czy też sałatki, na święta warto przygotować pyszne przekąski, które z pewnością zachwycą Waszych gości. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla Was 12 najlepszych przepisów na widowiskowe przekąski na święta i sylwestra. Każda z nich jest inna, więc na pewno

Damusia.pl
Torcik z lunch mixem, brokułem i szprotkami. 181

mamy grudzień. Ależ ten czas leci, kolejne święta w świetle pandemii... Ale przecież i tak może być pięknie. Dziś mam dla Was ekspresową sałatkę, wystarczy zrobić wieczorem, zostawić na noc w lodówce aby się scaliła i rano można się nią zajadać. Zapraszam! Składniki; 2 torebki mieszanki ziaren lunch mix od Kupiec   (ja użyłam mieszanki ryżu parboiled, kaszy bulgur, ryżu

Radość kipiąca uśmiechem.