sałatka - 51095 przepisów (strona:2089/3407)

Cuda natury. Orzechy pekan i ich wartość odżywcza 85

deserów. Znane są też przepisy na domowe ciasta, w których orzechy pekan pojawiają się jako jeden z ważniejszych dodatków, można je też z powodzeniem wykorzystać do zwiększenia wartości odżywczej sałatek i surówek. Możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez trudu powinien znaleźć najlepsze dla siebie rozwiązanie. Artykuł Cuda natury. Orzechy pekan i ich wartość odżywcza pochodzi z serwisu Przepis

ProstePesto.pl
Szynka drobiowa z szynkowaru / Homemade Chicken Ham 96

stoi na przeszkodzie by dodać do niej ulubioną mieszankę przypraw do mięsa. Szynka z kurczaka z szynkowaru to chuda, smaczna wędlina - idealna do kanapek, ale sprawdzi się też w sałatkach i na pizzy. Polecam, smacznego:) Do szynki z kurczaka warto przygotować również domowe pieczywo. Polecam mój szybki chleb dla leniwych: Przepis na szynkę drobiową z szynkowaru, składniki: 700 g piersi

Lekcje w kuchni
Sałatka z bobem 118

czereśnie, morele, maliny i ostatnie truskawki, a wśród tych pyszności mój ulubiony bób. Jak zwykle z trudem powstrzymałam się by nie zjeść całego woreczka po ugotowaniu i postanowiłam przygotować sałatkę, która zabrałam ze sobą do pracy. Jest pyszna, lekka i taka letnia. Częstujcie się przepisem, a jeśli szukacie innego ciekawego pomysłu na bób to polecam Wam pęczotto z bobem

Cynamonowe szczęście
Ogórki kanapkowe curry do słoików 106

tych ogórków wybieramy te większe, już przerośnięte ogórki, z reguły tańsze i równie smaczne przetwory możemy z nich zrobić. To moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Ogórki kanapkowe przygotowuję w lekko słodkie, niezbyt kwaśnej zalewie (jeśli lubicie bardziej kwaśne smaki do zalewy dodajcie 6 szklanek wody zamiast 7). Wybierzcie swoja ulubioną przyprawę curry

Dorota Smakuje
Dlaczego warto sięgać po pieprz cytrynowy? 86

nowością na naszym rynku, grono jej zwolenników stale się poszerza. Dlaczego? Powodów jest wiele. Przede wszystkim pieprz cytrynowy stanowi interesującą mieszankę przypraw, dzięki której można cieszyć się ciekawym smakiem sałatek oraz dań z rybami i owocami morza w roli głównej. W przyprawie tej, obok białego i czarnego pieprzy, możemy znaleźć skórkę z cytryny, suszone warzywa oraz kurkumę. Takie połączenie sprawia

ProstePesto.pl
Sałatka z kurkami 141

Pyszna i sycąca sałatka z kurkami i z soczewicą. Na zimno i ciepło. 3/4 szklanki soczewicy czarnej beluga luz zielonej 200 bram oczyszczonych kurek cebula 1 ząbek czosnku olej rzepakowy natka z pietruszki posiekana drobno sól i pieprz do smaku 4 suszone pomidory 1/2 papryczki chili Soczewicę ugotować ok.30 minut (jeśli wybraliście  czarną soczewicę). Zielona gotuje się

AZgotuj!
Sałatka z mango i awokado 73

Lekka sałatka z mango i awokado . 1 małe lub 1/2 dużego mango, 1 awokado, sok z cytryny, kilka plasterków chilli, garść płatków migdałów, kilka listków mięty, sól, oliwa, Avocado przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestkę. Pokroić, nie przecinając skórki. Wyjąć łyżką ze skórki. Wymieszać z sokiem cytrynowym. Mango obrać: naciąć mango wokół nacinając do pestki. włożyć łyżkę, stroną wklęsłą

królestwo garów
Spaghetti z cukinii z pieczoną cieciorką i batatem 79

Spaghetti z cukinii i podpiekanych warzyw to doskonała sałatka, połączenie świeżych i pieczonych składników. Chrupiąca eksplozja pyszności! Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Jeśli nie masz czasu, a chcesz zjeść coś pysznego, to spaghetti z cukinii będzie doskonałym rozwiązaniem. Danie jest chrupiące, bardzo świeże i soczyste. Wyraziste pesto z suszonych pomidorów daje mdłej ze swej natury cukinii

Niedzielny kucharz
Surówka z młodych warzyw i kapusty 86

4.9 / 5 ( 12 votes ) Surówka z młodych warzyw i kapusty Kolejna surówka z młodych warzyw i kapusty. Tym razem jest to miks, zawierający pomidory i chrupiące

Ogrodnik w podróży
Sałatka z wędzoną rybą 139

pekińskiej 200 g wędzonej ryby, u mnie trewal 2 jajka 1 puszka groszku 2 ogórki kiszone lub małosolne 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz … Czytaj dalej Sałatka z wędzoną rybą

czarrna od kuchni
Mielone pieczone z boczkiem 127

sadzone, czy jajecznica bez niego nie smakują już tak doskonale! A Kiełbasa w boczku z grilla jest pyszna. Często chipsy z boczku wędzonego lub szynki są pysznym dodatkiem do sałatek. Można owinąć boczkiem lub szynką też szparagi , schab, dzięki temu unikniemy przesuszenia i jednocześnie boczek stanie się przyjemnie chrupiący. Boczek sprawdza się także jako chrupiący dodatek do różnych zup kremów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Farfalle z warzywnym sosem na bazie z botwiny i sezonowych warzyw 92

makaronu. Nie cierpię marnować. Jestem chora jak mam coś w kuchni zmarnować, nie ma opcji żeby wyrzucić. Składniki - kilka liści botwiny + cała masa łodyżek botwiny ( pozostały po zrobieniu sałatki ) - kawałek selera, marchewki, pietruszki - natki marchewki, pietruszki, selera - suszony lub świeży czosnek - duży pióropusz cebuli dymki - sól , pieprz, suszona mięta, suszone trufle ( opcjonalnie), szczypta papryczki chili, oliwa z oliwek - 3 puszki

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z rzodkiewką i miks sałat 108

wymieszać. Przygotowanie : Ugotowane jajka kroimy w grubą kostkę Umyte rzodkiewki i ogórek kroimy w słupki Do sałaty dodajemy jajka, rzodkiewki i ogórka oraz szczypiorek- ostrożnie mieszamy Zalewamy przygotowanym sosem Sałatkę można dodatkowo posypać kiełkami. Ja ciągle przerabiam jagody.. Tak konserwowane są pyszne

Proste Potrawy
Sałatka z melonem i serem feta 62

Orzeźwiająca sałatka. Można dodać jeszcze np. jeżyny, pomidorki koktajlowe. Melona barattiere zastąpić innym. Wasza inwencja. Składniki: 1 melon barattiere   80 g rukoli   opakowanie sera feta ( greckiego )   1 łyżeczka oliwy extra vergine   100 g orzechów pistacjowych ( pokrojonych )   Sos : 2 łyżki miodu   2 łyżeczki startego imbiru   szczypta soli   świeżo zmielony czarny pieprz

R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana z fasolką 77

Idealna, orzeźwiająca sałatka do dań z grilla i piekarnika. Można przygotować ją wcześniej, gdyż schłodzona smakuje najlepiej. A jak sezon na fasolkę szparagową, to i my. Korzystać trzeba z tego co tu i teraz.  Składniki: 4 duże ziemniaki 150 g żółtej fasolki szparagowej 1 mała czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżka octu

R'n'G Kitchen