dużym ogniu. Tak przygotowane pieczarki możecie wykorzystać do klasycznych zapiekanek lub do tortilli zapieczonej z serem i szynką. Zapraszam Was po przepis. Zobacz też: Glazurowane pieczarki do obiadu Sałatka z pieczarkami marynowanymi Omlet z płatkami kukurydzianymi, kiełbasą i pieczarkami Karkówka z pieczarkami Przepis na smażone pieczarki do obiadu Drukuj przepis Składniki 500 g pieczarek cebula 3 łyżki masła łyżeczka domowej
Kuchnia Bazyliigrubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekałem. Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz. Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce
R'n'G KitchenGrubo ciosane ziemniaki i nie tylko one. Wyrazista sałatka w której dominuje ona, nowa królowa stołu, kiszona rzodkiewka. Musicie to wypróbować! Składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 150 g szynki konserwowej 10 sztuk kiszonych rzodkiewek 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczku natki pietruszki 2 pełne łyżki majonezu (wg upodobań) pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku
R'n'G Kitchenwarto go zamarynować kilka godzin przed pieczeniem, by mięso przeszło smakiem przypraw, czosnku oraz cebuli. Pieczony kurczak możecie podawać standardowo, jako danie obiadowe, jednak ja wykorzystuję go także do sałatek, a także robię z nim quesadillę! Tutaj przepis: Quesadilla z kurczakiem Zobacz też: Pieczony kurczak na butelce Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Pierś kurczaka w cieście francuskim Pierś kurczaka
Kuchnia Bazyliirobi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam Wam najprostszą wersję, czyli smażone kwiaty w cieście naleśnikowym. Oraz nadziewane lekkim twarożkiem krowim lub kozim. Kwiaty świetnie smakują na ciepło i na zimno, z dodatkiem
SprawdzonaKuchnia.pldużo wody i w porcji 130-150 g owocu, nie ma morza węglowodanów, a zaledwie 1WW. Z doświadczenia wiem, że mogę sobie na niego spokojnie pozwolić. Niezmiennie uwielbiam arbuzową sałatkę z serem feta na rukoli oraz chłodnik z arbuza i truskawek . W tym roku do arbuzowych hitów doszła jeszcze arbuzowa lemoniada! Składniki na 2 porcje : 500 ml wody świeżo nagazowanej
Dietologjednolitą masę. Keczup przekładam do uprzednio umytych i wyprażonych słoiczków, mocno zakręcam. Pasteryzuję 15 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką
Kuchnia z widokiem na ogródPtysie nie zawsze muszą być podane na słodko. Doskonale smakują również w wersji wytrawnej, podane np z sałatką czy pastą. Ptysie przygotowane w takiej odsłonie rewelacyjnie sprawdzą się na imprezowym stole jako poczęstunek dla gości. Natomiast pasta tuńczykowa z odrobina chrzanu to idealne połączenie z ptysiami. Przepis na ptysie znajduje się już na mojej stronie ( kliknij tutaj ). Jednak
Zrób to smacznieZrobienie papryki w zalewie jest bardzo proste, przepis jest od wielu lat w mojej rodzinie. Zalewa jest idealnie zbilansowana. Papryka marynowana idealna na kanapkę, jako składnik sałatki lub dodatek do obiadu. Składniki Różne kolory papryki Zalewa1 litr wody½ szkl octu `0%1 szkl cukru 1 ½ łyżeczki soliZiele angielskie Liście laurowe Wykonanie Przygotowanie zalewy Do garnka
Kulinarne pyszności MolkiUwielbiam kebaby i dlatego postanowiłam zrobić tą sałatkę,wyszła genialna !! Wymieszałam ze sobą wszystko co w kebabie lubię najbardziej,wymieszałam z czosnkowym sosem i do tego zamiast bułki czosnkowe grzanki- mniam!! Fajnie wygląda i do tego pysznie smakuje - sprawdzi się super na każdej imprezie ,lub po prostu na kolację czy lunch, polecam
Swojskie jedzonkokapuśniaki z takim dodatkiem. Pieprz ziołowy może się też rewelacyjnie sprawdzić jako dodatek do potraw z jajek oraz mięsa mielonego, nie brak też takich osób, które doprawiają nim domowe sałatki. Możliwości wykorzystania tego dodatku jest sporo, zatem każdy z nas powinien bez większego problemu znaleźć dla siebie idealne rozwiązanie. Artykuł Pieprz ziołowy. Dlaczego warto po niego sięgać? pochodzi z serwisu
ProstePesto.plgóra/dół ) i piekę 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem. Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką
Kuchnia z widokiem na ogródarabskim sklepie. Ale bakłażany na bazarze są tak świeże i piękne, że postanowiłam Baba ganoush zrobić sama! Polecam Wam też przygotować faszerowane bakłażany kaszą i warzywami, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . Baba gannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug to potrawa w formie pasty lub dipu, której podstawowym składnikiem są bakłażany i sezam , to popularna potrawa wegetariańska pochodząca z kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotowanego na patelni i serwowanego w tortilli. Najczęściej w towarzystwie papryki i cebuli, ale spotkać można także z dodatkiem guacamole, pico de gallo (charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej a'la sałatka-sos w postaci drobno pokrojonych pomidorów z cebulką i kolendrą, często także z jalapeno, serwowana jako dodtek do różnych dań, jak. np. taco, czy burrito) , sera czy pomidorów. Dziś zapraszam
Zielona Kuchniakrólują w mojej kuchni. Pierwszy pomidor. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że mój dzień zaczyna się od soku pomidorowego. Drugim warzywem jest burak. Nie wyobrażam sobie kotletów mielonych bez sałatki z buraków. Lubię eksperymentować, więc kolejny odniósł pożądane efekty. Składniki: 500 g buraków 150 g śliwek węgierek 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka bazylii 1 łyżka tymianku
R'n'G Kitchen