sałatka - 51095 przepisów (strona:2079/3407)

Schab w sosie daktylowo–śmietanowym 132

Świetne danie o słodko ostrym smaku pasujące do ziemniaków, ryżu, klusek śląskich, puree ziemniaczanego, warzywnego. Można podać tylko z dodatkiem ulubionej sałatki. Schab w sosie daktylowo-śmietanowym to doskonała propozycja na wystawny obiad lub ciepłą kolację. Mięso należy wcześniej przygotować i pozostawić na min 2h w lodówce, przed dalszym przyrządzaniem. Zapraszam do przepisu:) Składniki 4 kotlety schabowe, lekko rozbite

gotuj ze mną
Jak przedłużyć świeżość żywności? 137

pytanie: Jak przedłużyć świeżość żywności. Jak przedłużyć świeżość żywności? Kiedy zostaje jedzenie, często zadajemy sobie pytanie, jak najlepiej je przechowywać, aby dłużej było świeże. „Gdzie trzymać ser?” „Jak przechowywać sałatkę?”, czy też ,,co zrobić z połówką jabłka?” Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym wpisie. Kuchnia z szacunkiem do jedzenia [ebook] Promocja Produkt w promocji

365 dni dookoła kuchni
Buraczki z cukinią do słoików 97

mnie nadal trwa sezon na przetwory i dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę do słoików. Robię ją już kolejny rok, bo tam nam wszystkim smakuje :) Składniki: - 2 kg buraków - 2 kg cukinii - 5 cebul - 2 łyżki soli zalewa - 2 szklanki oleju - 2 szklanki cukru - 1 i 1/2 szklanki octu Przygotowanie: Buraki gotujemy w osolonej wodzie, obieramy i kroimy

Zainspirowana w kuchni
Focaccia z pomidorami 84

dół), wstawić ciasto, piec ok 10 minut, az stanie się rumiane, włączyć funckę grill, podpiec jeszcze 2-3 minuty.  Najlepiej smakuje na ciepło. Można podać jako dodatek do sałatki, do potraw z grilla albo jako przekąskę.  Smacznego

Obiad gotowy
Sałatka z kaszy i tofu 160

kaszy gryczanej 1/2 kostki wędzonego tofu, ok. 80 g 1/2 czerwonej papryki 1/2 małej cukinii 1/2 cebuli kilka różyczek brokuła sól, pieprz sos sojowy, u mnie … Czytaj dalej Sałatka z kaszy i tofu

czarrna od kuchni
Czy wiecie co to jest dukkah? 117

lubię dukkah z dodatkiem suszonej mięty pieprzowej i kminu rzymskiego. Jest pyszna. Zapytacie pewnie do czego stosować taką mieszankę? Ja dodaję dukkah praktycznie do wszystkiego. Posypuję nią kremowe zupy, sałatki, a ostatnio użyłam nawet do panierowania. Taka orientalna mieszanka świetnie podkreśla smak podpłomyków z ciecierzycą . Można nią również posypać twarożek na śniadanie. Dukkah przypomina nieco zaatar , na który przepis już

codojedzenia
KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ 115

pokrój w drobną kostkę przełóż do wyższej miski. 3. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do jajek. 4. Do masy dodaj pokrojoną dymkę. 5. Całą sałatkę popieprz i posól do smaku. Najlepiej posolić mniej i posmakować czy masa potrzebuje jeszcze więcej soli. 6. Dodaj 2 lub 3 łyżki mąki oraz pozostałe surowe jajko. Całość bardzo dobrze wymieszaj

globuskulinarny
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 114

jeszcze chwilkę aż ser się rozpuści. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką

Kuchnia z widokiem na ogród
Burrito z kurczakiem 146

danie na obiad i chcecie mieć bardziej pożywny posiłek dodajcie do niego ryżu białego lub pełnoziarnistego, będzie doskonałe i bardziej sycące. Zapraszam do innych moich przepisów inspirowanych meksykiem: – sałatka meksykańska z kurczakiem – tacos z tofu – tacos z rybą – tacos z szarpaną wieprzowiną – chilli con carne z dynią – bowl burito z łososiem – chili z fasoli – tacos ze stekiem – przepis

nietylkopasta.pl
BARSZCZ UKRAIŃSKI 76

dodać ziele angielskie i liście laurowe, ugotować wywar na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie mięso wyjąć z garnka (można je użyć do pierogów, krokietów , pasztetu lub sałatki ). następnie do wywaru dodać pokrojone w kostkę buraki i namoczoną odlaną z wody fasolę, od razu wlać ocet, w ten sposób barszcz nie straci swojego koloru. Całość gotować do czasu

Zrób to smacznie
Boczniaki z fasolką w pomidorach 117

Najbardziej z warzyw lubię zieloną fasolkę. Dlatego u mnie na blogu można jej znaleźć sporo. Dodaję gdzie się da. Do zup, omletów, sałatek. Zapiekam i gotuję.  Boczniaki z zieloną fasolką.  250 gram boczniaków cebula 2 garście zielonej fasolki liść laurowy sól i pieprz chili w płatkach 1-2 łyżki sosu tamari lub sos sojowy 2 łyżki wina białego

AZgotuj!
Sałatka cukiniowa z kurkumą 79

korzystnie wpływają na nasz organizm. I co ważne, nie odkładają się w niej metale ciężkie. Jej smak jest delikatny i neutralny. Dzięki temu wspaniale chłonie smaki różnych […] Artykuł Sałatka cukiniowa z kurkumą pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Sałatka z fetą i kuskusem 78

Sałatka z fetą i kuskusem idealna do pracy i na imprezę. 150 g kuskusu, 1 nieduża lub 3/4 czerwonej papryki, 1 mała cebula (najlepiej cukrowa), 200 g sera feta, 3 -5 łyżek czarnych oliwek, sól, pieprz świeżo zmielony, cukier, oliwa, sok z cytryny, Kuskus wsypać do miseczki, wlać 2 łyżki oliwy i wymieszać. Wlać wrzącą wodę

królestwo garów
Grillowane pieczarki – prosta przekąska 157

Grillowane pieczarki – prosta przekąska Lubicie pieczarki? Ja uwielbiam. Dodaje je do sałatek, sosów lub łazanek . Polecam Wam je też jako samodzielną przekąskę – chrupiące pieczarki w panierce  Dziś kolejna wersja takiej przekąski, ale tym razem z grilla. Grillowane pieczarki są bardzo proste do przygotowania. Najlepiej wybrać małe pieczarki, wówczas wystarczy je dobrze umyć i pozbawić ogonków. Potem wymieszać

Słodkie okruszki