Kiszona czerwona kapusta jest mocno, żeby nie napisać, cholernie traktowana po macoszemu. Są surówki, sałatki, awantury niedzielne co do rolady wołowej, jest kapusta marynowana w słoikach, ale kiszona czerwona kapusta to taki typ, z którym nikt się nie chce bawić. Smutna kapustka. Ja nie rozumiem dlaczego? Przecież kiszona czerwona kapusta jest pyszna, jest ciut twardsza niż biała, to daje
ladykitchenomega 6. Jest bogaty w witaminy A, E i D, witaminy z grupy B oraz selen, potas i cynk. Olej z pestek dyni to doskonały dodatek do sałatek, dresingów, makaronów, warzyw lub właśnie do past kanapkowych. Polecam olej tłoczony na zimno (nierafinowany), najwyżej jakość i świeżości. Olej z pestek dyni sprawdzi się nie tylko w kuchni, możemy go traktować również
Tajemnice SmakuCUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ Chlebki naan z bazylią i oliwą: – Świetne jako dodatek do indyjskich potraw – Idealne do hummusów i zup – Delikatne lecz pełne smaku – Bazylia nadaje im innego
globuskulinarnyuczulenia czy jakieś nietolerancje. Widziałyśmy różne opinie w Internecie na ich temat, od tych wychwalających po te całkowicie negatywne. My kupimy je ponownie jeśli postanowimy wykorzystać je do sałatki czy kanapek o ile ich dostępność będzie nieco większa bo niestety Biedronki w naszej okolicy ich nie sprzedają. Ocena: 5 pand
Candy Pandasposypać 1/3 pokrojonych ogórków kiszonych i oprószyć 1/3 ziół prowansalskich. Postępować w ten sposób do wyczerpania składników. Na wierzchu słoika powinny być ogórki kiszone posypane ziołami prowansalskimi. Tak przygotowaną sałatkę śledziową zalać w całości olejem rzepakowym. Słoiczek zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 dni, aby smaki się przegryzły. Po tym czasie śledzie nadają się do jedzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichcivotes ) Wieprzowina w sosie własnym, tradycyjny polski obiad Wieprzowina w sosie własnym towarzyszyła mi przez całe dzieciństwo z ziemniakami i buraczkami, grzybkami, korniszonami czy sałatką z zielonych pomidorów. Mało istotne było jaki kawałek blondyny lądował w brytfance, zawsze przyrządzano go tak samo i smakowało tak samo.. Pewnie macie takie same wspomnienia, ale fakt.. było magicznie .. mimo prostoty
Ogrodnik w podróżyPrzelać całość do słoika (cebula powinna być całkowicie zanurzona). Słoik zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki. Po ok. godzinach cebulka jest gotowa. Podawać jako dodatek do sałatek lub kanapek
Qchnia po prostuUsłyszałam ostatnio w jakiejś reklamie, że kurczak zawsze smakuje ;-) Czy to gotowany, pieczony, smażony, czy w sałatce, zupie, rosole, na kanapce... Całkowicie się z tym zgadzam. Dlatego przepisów na drób nigdy dość. Składniki: 2 nieduże piersi z kurczaka kilka kawałków suszonych pomidorów 1 mała cebulka troszkę oleju z zalewy z pomidorów suszony tymianek suszona bazylia słodka mielona papryka sól
Kuchnia domowa AniDzień dobry Bardzo dobra, sycąca sałatka, która może zastąpić obiad. Przepis pochodzi z bloga Margarytki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmodyfikowała. Warto spróbować bo ma moją ulubioną zaletę -szybko-prosto-pysznie. 1 op. tortellini (ja miałam grzybowe) 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 20 dag szynki pieczonej z indyka(może być szynka konserwowa) 3 średnie
Co w garnkach piszczycelu, należy go dobrze schłodzić i pokroić na cienkie plasterki. Można pokroić go też na grube plastry i podać na ciepło lub pokroić w kostkę i dorzucić do sałatki. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na domową wędlinę:) Jeśli lubicie pieczony drób, polecam również moją roladę z kurczaka z warzywami : Pieczona pierś z indyka na kanapki, składniki: 1.3 kg piersi
Lekcje w kuchniBooklist”. Na wstępie Michał pisze o polskich smakach i składnikach. Przewracamy kolejne kartki i zaczyna się rozkoszne gotowanie. Zaczynamy od śniadania, potem chleb i wypieki, zupy, dania główne, sałatki, surówki, pierogi, kluski, słodkości, a na koniec coś do spiżarni. Mamy więc przekrój dań z polskiej kuchni, ale wyjątkowo odświeżonych. W tych przepisach autor połączył tradycję z nowymi odkryciami. Wszystkie
Tajemnice Smakuzrobiłam dwie. Nie ukrywam, że wyszło pysznie, prosto i szybko. Jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Polecam podać z ulubionym sosem, najlepiej na bazie jogurtu greckiego i sałatką. U nas była na obiad, ale można i na śniadanie i na kolację. Polecam. Potrzebujemy: 20 dag ryżu Basmati od Kupiec 1 większa cebula 1 średnia marchewka olej do smażenia
Izabelawkuchnizawartości, chlorella wykazuje silne działanie wspierające odporność. Ta mikroalga wykazuje również silne działania detoksykujące i antybakteryjne. Warto wykorzystać chlorellę w swojej diecie i dodawać ją np. do koktajli, czy sałatek. Koktajl orzeźwiająco-oczyszczający – składniki: wyciśnięty sok z 1 cytryny, 3 łodygi selera naciowego, 1 kiwi, garść natki pietruszki, 2 łyżeczki sproszkowanej chlorelli, łyżeczka oleju lnianego tłoczonego na zimno, pół
Natka PietruszkiWszystko co jest podane w słoiczkach prezentuje się wspaniale, widać każdą warstwę, w przypadku zup – widzimy jakie warzywa w sobie zawierają. Po drugie, gdy przygotuje się deser, czy sałatkę w słoiczku wystarczy nakrętka i możemy taki posiłek wziąć ze sobą do szkoły, czy pracy. Czyż nie brzmi to wspaniale? Przepis na 4 słoiczki, z czego jeden to ok. 497kcal
Be Fit Be Stronggóra-dół przez około 30 minut. Możesz także, tak jak ja dzisiaj, usmażyć je z dwóch stron na rumiany kolor na patelni. Gotowe pulpeciki możesz podawać razem z ulubioną sałatką albo makaronem. Mogą stanowić także dodatek do zupy albo być zjedzone solo. Smacznego! Spróbuj także: kasza gryczana z pieczarkami, kuskus z zielonym groszkiem i suszonymi pomidorami. Jeśli chcesz być
Natka Pietruszki