sałatka - 51777 przepisów (strona:2069/3452)

Kotlety z mortadeli. Dawny schabowy. 190

potem w mące, znów w jaku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Lekko dociskając aby rozpuszczony ser skleił kotleta.  Podajemy z ulubioną sałatką.  U mnie rukola, małe pomidorki i ocet winny.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
RÓŻOWY GREJPFRUT NA RUKOLI Z SEREM 114

Po świątecznych szaleństwach kulinarnych wielu z nas postanawia rozpocząć dietę... Artykuł RÓŻOWY GREJPFRUT NA RUKOLI Z SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pulpety indycze w sosie pieczarkowym 80

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Gd y przychodzą święta, marzą nam się tradycyjne, rodzinne potrawy. Oczywiście sałatka jarzynowa, to bigos, gołąbki i wiele staropolskich dań. I przychodzi czas, kiedy kończy się świętowanie. Zaczyna się jedzenie tego, co zostało ze świątecznego stołu…Znacie tę historyjkę? XD No właśnie…każdy zna, i każdy „cierpi katusze”…w końcu przychodzi moment

R'n'G Kitchen
Chleb pszenny na suchych drożdżach 94

chleb na drożdżach suchych jest bardzo uniwersalny. To wspaniała baza do kanapek wytrawnych lub słodkich. Gdy troszkę straci świeżość idealnie nadaje się do przygotowania chrupiących grzanek do zupy lub sałatki, ale wspaniale smakuje też w zapiekanych kanapkach na ciepło. Smacznego:) Chleb pszenny na suchych drożdżach, składniki: na foremkę o wymiarach 10x20cm: 500 g mąki pszennej, 1 i 1/4 szklanki wody

Lekcje w kuchni
Keto krakersy lniane – 3 składniki! (wegańskie, low carb) 99

Gnocci kalafiorowe Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Jajeczne placki z cukinii Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Zobacz więcej keto przepisów >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie

WegePrzepis
Kotlety z ciecierzycy 127

głód, był ogromny apetyt na kotlety, ale nie było mięsa w lodówce. Otworzyłam szafkę i znalazłam tam 2 puszki cieciorki gotowanej na parze. Najczęściej dodawałam ją do zup czy sałatek, ale mój burczący brzuch podpowiedział mi, że tym razem trzeba ją wykorzystać w inny sposób. Połączyłam więc ciecierzycę z cebulą, czosnkiem, płatkami owsianymi, jajkiem i aromatycznymi przyprawami i powstały

Na-talerzu.pl
Śledzie w sosie samuraja 129

przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu, naprawdę smaczny! Idealny do sałatek, jajek, wędlin, kanapek, burgerów i wrapów. Ja postanowiłam przygotować w nim śledzie i genialne wyszły – polecam! Na blogu znajdziecie z nim takie przepisy jak Kanapka z jajkiem na wypasie

Dorota Smakuje
Szybka wiosenna zupa jarzynowa 127

tylko kilka produktów, a bez wątpienia cała rodzina będzie zachwycona. Jeśli chcesz, możesz ja także wzbogacić innymi warzywami takimi jak pokrojone w kostkę ziemniaki czy seler naciowy. Przepis na Sałatkę makaronową z parmezanem Składniki: 300 g pomidorków koktajlowych 300 g niewielkich pieczarek 1 czerwona papryka 1 średnia cukinia liście botwinki lub szpinak baby 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku świeży

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane pastą z brokułu 112

żółtkami i rozdrobnioną natką pietruszki. Zieloną masę doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Otwory po żółtkach napełnić zieloną pastą. Zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego. ----- Podobne: Sałatka pieczarkowa Pasta tuńczykowo-jajeczna Pasta jaglano-tuńczykowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Majonez z gotowanych żółtek 132

nawet pyszny, ale przy sporej ilości osób do wykarmienia to jest mało ekonomiczne. Poza tym taki majonez ma mega krótki termin do spożycia i raz mi się zdarzyło, że sałatkę z domowym majonezem szlag skiśnięty trafił. Majonez z gotowanych żółtek jest moim ulubieńcem ostatnio. Nie tylko dłużej można go przechowywać, ale też cudownie przyjmuje dodatki smakowe, można do niego dorzucić

ladykitchen
Sos Samuraja – przepis 103

Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu, naprawdę smaczny! Idealny do sałatek, jajek, wędlin, kanapek, burgerów i wrapów. Na blogu znajdziecie z nim takie przepisy jak Kanapka z jajkiem na wypasie czy Wege burgery z soczewicą . PRZEPIS NA SOS SAMURAJA Składniki

Dorota Smakuje
Polędwica w cieście francuskim 88

serii , podaj na swiąteczny stół. Dość prosty przepis, ale te są najlepsze. Mięso soczyste, bardzo aromatyczne i pięknie wygląda. Można również podawać na zimno jako dodatek do pieczywa czy sałatek. Bardzo dobre, polecam, skorzystajcie z przepisu:) Składniki 1 polędwiczka opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki masła kilka plastrów szynki świeży rozmaryn, tymianek musztarda

gotuj ze mną
Surówka Obiadówka 86

każdego obiadu. Przepis na surówkę jest bardzo łatwy, surówka zawiera w swoim składzie jabłko, marchewkę, ogórka kiszonego i oczywiście białą kapustę. Surówka z białej kapusty to nie tylko ulubiona sałatka dorosłych, dzieci także ją uwielbiają i bardzo chętnie zjadają ją jako dodatek do obiadu. Jeśli nie macie pomysłu na domową surówkę do swojego obiadu, ten przepis będzie dla Was idealny

Alle Dobre!
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze 118

służył mi ten przepis . A co wyszło zobaczcie poniżej. Mi na sam widok tych zdjęć ponownie cieknie ślinka, bo wyszedł naprawdę pyszny i był idealnym dodatkiem do obiadu, kanapek, sałatki. Może to tez być propozycja na świąteczny stół wielkanocny z dodatkiem sosu chrzanowego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim 131

dodatkiem chrzanu. Ta odrobina chrzanu dobrze smakowała z wędzoną rybą, wierzcie mi. A jak tytułowej pasty nie rozdziabiecie na śmierć, jak ja, wyjdzie z tego w sumie sałatka (zwiększcie tylko ilość jajek i ryby). To jak? Może jednak wyląduje u Was na świątecznym stole? Składniki: 100 g wędzonego filetu z pstrąga 4 jajka sos tatarski: 6 marynowanych grzybów (mogą być

Kardamonovy