sałatka - 51777 przepisów (strona:2093/3452)

sałatka śledziowa po chłopsku 333

[Głosów:  0    Average:  0 /5] składniki: 1 słoik śledzi w oleju wraz z cebulą 3 ziemniaki 3 ogórki kiszone 3 jajka 3

Domowy Smak Jedzenia
Jak zawsze mieć w kuchni gotową ciecierzycę 119

Stories na bieżąco pokazuję kadry z mojej kuchni i gotowania. Ciecierzyca zwana też cieciorką czy groszkiem włoskim to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej hummusy i pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Ciecierzycę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania soczewicy suszonej. Możecie ugotować więcej

Dorota Smakuje
Ryby głosu nie mają? 110

ryba, kto ją hodował. Kupuj lokalnie. Będziesz miał/miała pewność, że ryba jest świeża. Jemy! A osobiście polecam bardzo mocno wędzonego karpia jako dodatek do past kanapkowych i sałatek. Jeśli tylko macie okazję nabyć wędzonego. Ja osobiście jadam tylko w tej formie, jednak mam też postanowienie, by w tym roku jeszcze otworzyć się na smażonego. Jak unikam mięsa

Kucharzyca
Szybkie i miękkie pierniczki 156

klik) PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Szybkie i miękkie pierniczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kurczak w sosie curry / Chicken with Curry Sauce 103

Jeśli nie macie wszystkich wymienionych w przepisie przypraw, możecie wykorzystać tylko mieszankę curry. Duszony filet z kurczaka to dobry pomysł na obiad dla całej rodziny. Podajcie go z prostą sałatką lub zestawem surówek. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów inspirowanych kuchnią indyjską, a TUTAJ więcej przepisów z kurczakiem :) Jeśli nie macie pomysłu na obiad z kurczakiem , polecam również moje kotlety

Lekcje w kuchni
Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka 82

kapusty. Podawane są z kaszą i z fasolą. Na słodko i na wytrawnie. Jako dodatek do zup i jako ich główny składnik. Na Kresach często dodaje się je do sałatek w towarzystwie włoskich orzechów, ale w połączeniu z orzechami są również doskonałym farszem do wigilijnych pierogów. Niegdyś każda gospodyni sama suszyła w piecu chlebowym śliwki węgierki lub wędziła

Trzeci talerz
Sałatka meksykańska 222

niedużej kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1/2 pora 3/4 ogórki konserwowe 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka meksykańska

czarrna od kuchni
Mini kanapeczki na krakersach. 114

ogórka oraz cebuli układamy fantazyjne wzorki. Mini kanapeczki są piękną dekoracją i smaczną przekąską . Łatwa i smaczna przekąska dla naszych gości. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia

Zdrowy Styl Joanny
Kruche słone korpusy 138

minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Wystudzone korpusy wyciągnąć z foremek. Foremki obrócić na ręce do góry dnem i delikatnie nacisnąć foremkę. W kruchych korpusach możemy podawać wszelkiego rodzaju sałatki. Artykuł Kruche słone korpusy pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Czosnkowe kromeczki chlebowe 113

Wystarczy 15 minut, aby zrobić te chrupiące, pachnące ziołami, maślano – czosnkowe kromeczki chlebowe . Są bez wątpienia doskonałą samodzielną przekąską na szybko . Ale również świetnym dodatkiem do niejednej sałatki oraz duszonego lub pieczonego mięsa. Czosnkowe kromeczki chlebowe to też świetna alternatywa dla klasycznych tostów, tym bardziej, że ich przygotowanie trwa tylko kilka minut. Dodatkowym ich atutem jest również fakt

Kuchnia Na Wypasie
Omlet z brukselką – szybki i smaczny 103

przepadałam za nią. Teraz jednak, sama na nowo odkrywając jej potencjał bardzo ją polubiłam. Najlepsza według mnie smażona albo pieczona . Jeśli gotowana to w towarzystwie i zestawach np sałatkach itd. Brukselka kojarzy nam się zimowo, ze świętami Bożego Narodzenia. Dzisiaj zapraszam na naprawdę smaczny omlet, który smakowało moim domownikom nie znoszącym na co dzień brukselki   PRZEPIS OMLET Z BRUKSELKĄ

Dorota Smakuje
Słodkie prażone orzechy 102

zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu  daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu  4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym

Niezły Młynek
Słodkie prażone orzechy 112

zimowe wieczory uwielbiam taką przekąskę, szczególnie do dobrego filmu. Dziś właśnie taki szybki przepis na małe co nie co :) Ta wersja prażonych orzechów jest świetnym dodatkiem do sałatek. Składniki: szklanka orzechów włoskich (bez skorupki) 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu  daktylowego szczypta soli łyżeczka mielonego cynamonu  4 łyżeczki cukru Przygotowanie: W misce połącz oliwę z syropem daktylowym

Niezły Młynek
GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM 94

SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ   Gołąbki klasyczne z sosem pomidorowym: – Aromatyczne i pyszne – Idealnie dobrane do sytuacji mięso – Sycące, pełne smaku – Klasyczne z sosem pomidorowym – Prosty skład ILOŚĆ PORCJI

globuskulinarny
Terrina z łososia z zielonym groszkiem 101

soczyste, pomarańczoworóżowe, ma wyrazisty smak, jest mało ościste. Przyrządza się je w piekarniku, na patelni, smaży, piecze, a także wędzi i je na surowo. Pysznie smakuje w różnego rodzaju sałatkach, zapiekankach, czy pastach do kanapek. Tworzy idealny duet z sosem śmietanowym i makaronem. Wspaniale też smakuje w zupie rybnej. Terrina  z łososia z zielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut

Kulinarne przygody Gatity