Sałatka, którą robi się w 5 minut! Kilka prostych składników i nasz lunchbox gotowy! :) Składniki: 1 jajko, 50g mix sałat, kilka plasterków pomidora, kilka plasterków ogórka zielonego, kiełki rzodkiewki, pieprz, sól Przygotowanie: Jajko wbijamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy jajko pod przykryciem, aż białko nam się całkiem zetnie, ale żółtko pozostanie lekko płynne. W tym czas myjemy ogórka, pomidora i kroimy
Lena Gotujezalewy. Sałatę płuczemy i osuszamy, następnie rwiemy na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę. 3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem. 4. Podajemy i smacznego życzę. Przepis bierze udział
Izabelawkuchnizapraszam was na pyszną sałatkę. Jadłam ją na kolację i bardzo mi smakowała. Rodzina podziela moje zdanie.Jajeczka to tylko dodatek ale jaki smaczny. Składniki: sałata lodowa 1 szt ogórek zielony 1 szt rzodkiewka pęczek szczypiorek pęczek pomidor sparzony 2 szt Winegret: sok z jednej cytryny woda 4 łyżki olej 1 łyżka sól pieprz mielony papryka czerwona mielona do smaku jajka
Różowa kuchniaprzekładamy do miski. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki, dokładamy do sałaty. Rzodkiewki również kroimy w półplasterki a pomidorki na połówki, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy i dodajemy kukurydzę. Ponownie mieszamy. Sos: składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego Przepis na 3 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneniej warzywa i kasza jaglana, jest sycąca i ładnie wygląda w przeźroczystym naczyniu. Taka sałatka stanowi również ozdobę stołu. Zapraszam Składniki: 1/4 dużej czerwonej papryki 3/4 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1/3 średniego zielonego ogórka 50 g wędzonego łososia z koperkiem 1/2 pęczka rzodkiewek 4 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli i pieprzu garść pokrojonego szczypiorku Przygotowanie: Myjemy warzywa i osuszamy. Obieramy
słodkie i nie tylko historie kulinarneLekka i szybka w przygotowaniu sałatka z makaronem tortellini o smaku szynki, aromatycznym koperkiem i chrupiącymi warzywami. Znika błyskawicznie! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 pęczek koperku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron tortellini gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Rzodkiewki oraz obranego zielonego ogórka kroimy w kosteczkę. Kukurydzę
VioletoweKucharzeniemało dietetyczne) kanapki. Zrobiłam przydatne zestawienie 15 przepisów na sałatki w wersji FIT. * w trzech sałatkach pojawił się majonez, który śmiało możemy zastąpić jogurtem. Z ciecierzycą Z winogronami w sosie vinegrette Kapuściana w musztardzie Buraczana Z kuskus i łososiem Z młodego szpinaku i rzodkiewki Z jarmużem i jajkiem Białkowa z łososiem Lodowa z oliwkami w czosnku Dynia z pomidorami
Tradycyjna Kuchniałyżek z oliwy wymieszałem w małej misce. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, rzodkiewki, awokado i szparagi rozłożyłem na talerzach. Oliwę pozostałą rozgrzałem na patelni na średnim ogniu. Wrzuciłem krewetki, smażyłem 5 minut, aż stały się miękkie. Krewetki ułożyłem na wierzchu sałatki , skropiłem sosem z oliwy i soku z cytryny. Oprószyłem solą i pieprzem
R'n'G Kitchensię od młodych i świeżych warzyw i wtedy też najlepiej smakują. Szczególnie w surówkach i sałatkach. Dzisiaj proponuje Wam surówkę z młodej kapusty z dodatkami. Wcześniej była kapusta gotowana z koperkiem klik. Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 0,5 ogórka sałatkowego 5 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pokrojonego szczypiorku Sos 2 łyżki oliwy
Ala piecze i gotujeDelikatna sałatka z drobiowymi kabanosami i makaronem orkiszowym. Idealna do pracy jak i na podwieczorek. 2 kabanosy drobiowe 200 g makaronu orkiszowego wstążki FABIJAŃSCY (klik) 340 g kukurydzy Pęczek rzodkiewki 200 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie ok. 5 minut. Makaron orkiszowy jest bardzo delikatny i wymaga krótszego gotowania. Kabanosy kroimy
VioletoweKucharzeniewrzątkiem, odstawić do wchłonięcia wody i gotowe. Ja poznałam przy okazji robienia tej zdrowej sałatki. Okazała się bardzo smaczna i jak już wspominałam - niewymagająca. Na pewno częściej będzie gościć w naszej kuchni. 1 szklanka kaszy bulgur, u mnie od Piątnica 1 pęczek rzodkiewki 4 jajka 200g szynki w kawałku 1/2 pęczka szczypiorku 1 zielony ogórek sól, pieprz 1. Kaszę przygotowujemy
Szefowa kuchniciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem(...)kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Chrupiące grzanki z ogórkiem jogurtem i czarnuszką Sałatka z kolorowymi pomidorkami i czarnymi oliwkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano Focaccia z tymiankiem
Moja smaczna kuchniaSkładniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane
mojej kuchniSkładniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane
w mojej kuchniOstatnio w swoim menu lekkiego jedzenia wprowadziłam od dwóch miesięcy jedno danie sałatkowe.Jem sałatkę na kolację albo obiad i wiecie co, straciłam w biodrach 4 cm.Dlatego teraz jem lekko i pysznie ,nie katuję się dietami i czuję się lepiej.Czego i Wam życzę.Nie wrócę do starych nawyków ,tak jak to zrobiłam w tamtym roku po diecie ,że zakładałam się(...)zimą i resztę 1 sałata 1 - 2 pęczki rzodkiewek 0.5 kostki twarogu chudego pęczek rzeżuchy 1 biała cebula 1 ogórek zielony sól pieprz Olej bazyliowy lub inny ************************************* Sałatę umyć , osuszyć,porwać na kawałki ułożyć w misce.Rzodkiewki opłukać , pokroić w plasterki , posypać sałatę.Ogórek pokroić w cienkie plasterki , posypać sałatkę.Cebulę w pokroić w piórka i też dołożyć,posolić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki