Częściej zamierzam robić też sama pieczywo. Trzymajcie kciuki, oby się udało! :) Zapraszam na sałatkę. Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej 1/2 czerwonej cebuli 1 mały zielony ogórek 1 słoik marynowanych pieczarek 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki ziaren (u mnie z chilli) - np. Ziarenkowo pęczek rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej pokrojonej wg uznania natka pietruszki 1 obrany ze skórki pomidor
Trufelkowowiosna to czas warzyw, za którymi tęsknię przez całą zimę. Pachnąca natka pietruszki, koperek, rzodkiewka, młoda kapusta, szczypiorek i wiele, wiele innych – to dla mnie raj. Udało mi się kupić młodą kapustę, więc postanowiłam ją ugotować wraz z koperkiem. Bardzo, bardzo lubimy taką kapustkę. Pyszności!;) Salatka z młodej kapusty Młoda kapusta składniki: 1 młoda kapusta 1 duża cebula 1 pęczek
Gotowanie-ukSałatki lubi chyba każdy, fajny pomysł na szybką kolacje. Zresztą sałatkę możemy zjeść o każdej porze dnia! Warzywa możemy dodać właściwie jakie tylko chcemy, u mnie padło akurat na takie. A więc zapraszam! Składniki; 1 mały brokuł pół dużego ogórka kilka rzodkiewek 3 ogórki kiszone pół czerwonej papryki sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Brokuł gotujemy kilka
Radość kipiąca uśmiechem.Prosta i szybka sałatka, którą możemy zabrać do pracy, szkoły czy na piknik. Sprawdzi się również jako dodatek do obiadu. 125 g sera camembert 5 liści sałaty lodowej 1 ogórek 1 pomidor 1 pęczek rzodkiewki Sól Pieprz Oliwa z oliwek z oregano Ser kroimy w niewielkie trójkąciki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w pół
VioletoweKucharzeniepodniebienia. :-) Do zrobienia jej używam kiełków, które sama hoduję, dokładnie opisałam to TUTAJ . Sałatka jest orzeźwiająca (taka wiosenna) i sycąca. Świetnie sprawdza się też jako obiad na wynos. 1 szklanka kaszy kuskus 200g dobrej jakości szynki w kawałku 1/2 dużego ogórka 2 garści kiełków rzodkiewki 3 łyżki serka homogenizowanego + 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Kaszę kuskus solimy, przekładamy
Szefowa kuchnisobą jako lunch, gdyż są łatwe do zapakowania i szybkie do przygotowania. Ta sałatka jest o tyle ciekawa, że wystarczy ugotować jedną torebkę kaszy do obiadu więcej, dodać do niej warzywa i mamy zdrowy posiłek na wynos :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej 2-5 rzodkiewek w zależności od wielkości Pół większego pomidora Pół ogórka zielonego ¼ pęczka koperku Sól Pieprz
Fabryka pomysłówSałatka, która jest szybka do przygotowania i można ją podać zarówno jako przekąskę, jak i treściwą kolację. Sprawdzi się także jako posiłek do pracy (wtedy dressing najlepiej zabrać w osobnym pojemniczku/słoiczku). Po prostu świetna! Indyka można zastąpić kurczakiem. Składniki: 1 op. mixu sałat lodowych 1/2 op. roszponki 1 op. kiełków rzodkiewki 1/2 kg fileta z indyka 1,5 łyżki(...)roszponką, posypujemy kiełkami (zostawiamy odrobinę do oprószenia po wierzchu). Fileta oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego wraz z przyprawami, studzimy. Rozkładamy na sałatce. Dressing: Olej wlewamy do miseczki, dodajemy miód, musztardę, sok z połowy cytryny i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy aż składniki się połączą i polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Jeśli wykonanie zaczniemy
Kolorowy Przepisownikringach, dzięki którym uzyskałam różnokolorowe warstwy. Poniższą sałatkę możecie również przygotować w szklanym półmisku układając warstwami albo od razu całość wymieszać. Składniki na 2 porcje: 1/2 brokułu 100 g pieczarek 1/2 cebuli 4 jajka 100 g szynki 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego sól, pieprz odrobina masła klarowanego do dekoracji kiełki, np. rzodkiewki Brokuł umyć, pokroić w różyczki i ugotować(...)drobno pokroić, posolić i wymieszać. Żółtka przełożyć do miseczki i rozetrzeć wraz z jogurtem oraz solą i pieprzem. Szynkę bardzo drobno pokroić. Brokuła drobno posiekać. Na talerz położyć ring, sałatkę ułożyć warstwowo lekko dociskając poszczególne warstwy (od spodu: pieczarki, białka, szynka, brokuł i żółtka). Przed podaniem udekorować kiełkami. Pomysł STĄD Wygląd sałatki po wymieszaniu wszystkich składników
UgotowaćSkładniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2
mojej kuchniPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta
Ugotujmy Cośdobrze osączyć Pokrojoną cukinie obsmażyć krótko na maśle lub oleju Cebulę, łodygi selera, rzodkiewki, ogórki i paprykę pokroić w kostkę Składniki wymieszać, polać przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem, wymieszać. posypać natka i koperkiem Można przygotować sos; z cytryny, miodu i oleju. Wtedy jeszcze posypujemy sałatkę solą i pieprzem wg uznania. Sos koperkowo-ziołowy doprawiłam po swojemu tzn.dodałam
Proste PotrawyWitajcie. mam dla Was propozycję sałatki w sam raz na kolację. Powstała z tego co akurat było w lodówce. Jest bardzo sycąca i chrupiąca. Zapraszam Składniki: 1 szkl ugotowanego ryżu 2 jajka ugotowane na twardo pół pęczka rzodkiewek 1 kabanos (50g) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Rzodkiewki myjemy i osuszamy, odcinamy ogonki. Rzodkiewki kroimy w małą kosteczkę
słodkie i nie tylko historie kulinarnePieprzem, chili, wyostrzamy, miodem lekko dosładzamy, ziół dokładamy i całość na gładko mieszamy. Sałatka: Sałaty, różne rodzaje na kawałki dzielimy, a pomidorki koktajlowe: żółte, zielone, czerwone na połowę kroimy. Marchewkę, paprykę różnokolorową na paski tniemy, a czerwoną cebulę na prążki, kostkę, tak jak chcemy. Kształt rzodkiewek na plasterki lub ćwiartki zamieniamy, a groszek i kukurydzę z zalewy odcedzamy. Do miski
Moniki Smakołykidzięki czosnkowi ma wyrazisty smak. Bardzo dobrze smakuje w towarzystwie grillowanego mięsa. Sałatka jest godna polecenia ze względu na jej smak, chrupkość i to, że bardzo szybko można ją przygotować. 1/2 dużego kalafiora 1/2 puszki kukurydzy 2/3 puszki groszku konserwowego 4 ząbki czosnku 6 rzodkiewek 1/2 pęczka koperku sól pieprz 2 łyżki majonezu Kalafiora dzielimy na różyczki, płuczemy
Smakołyki Asinawyk robienie sobie gotowych dań do zabrania do pracy, czy to słoik z sałatką czy po prostu pojemnik pełen świeżych warzyw lub owców. Teraz mam przygotowane jedzenie na cały dzień i żadne pokusy mi nie grożą. 8. Kiszonki Czy to kapusta, ogórki, kimichi czy marnowana rzodkiewka, to nie tylko mega dawka witamin, ale także spora ilość naturalnego probiotyku, bakterii kwasu
PaleoLife