wierzchu układamy plasterki ogórka, rzodkiewki i papryki *** *** Całość ciasno zwijamy w rulon *** *** Zwinięte tortille kroimy na około 3-4 centymetrowe porcje *** *** Mini tortille mogą stanowić świetną przekąskę na przyjęcie, ale mogą też zostać zabrane jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI
Blog z Apetytembanalna i szybka w przygotowaniu sałatka, ale jednocześnie, moim zdaniem, bardzo efektowna. Wraz ze mną wyzwania podjęły się Malwina , Siankoo i Mops . Składniki: 4 jajka ugotowane na jajko główka sałaty rzymskiej 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 0,25 łyżeczki pasty curry (ostrej, lub 0,5 łyżeczki pasty łagodnej) rzeżucha kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Na talerzu ułożyć liście
Codzienne GotowanieBardzo lekka, bardzo letnia i delikatna sałatka, którą możemy spokojnie jeść bez obawy o linię. Nadaje się jako przekąska, na spotkania towarzyskie, bez dodatku majonezu i białek jajka idealna dla naszego alergika. Zapraszamy! mix sałat np. z rukolą 1 duży pomidor 1 ogórek 1 awokado 2 ugotowane jajka (u nas same żółtka) kilka rzodkiewek pęczek szczypiorku oliwa z oliwek sól
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanielodówce". Bardzo lubię proste sałatki bez dressingu, pyszne w swej prostocie. Oczywiście można całość, tuż przed podaniem, polać oliwą z oliwek. Też będzie pysznie!Składniki (na dwie porcje): garść rukoli 4-5 plasterków szynki parmeńskiej 60 gram sera koziego, twardego jeden pomidor rzymski garść migdałów, w całości 1/2 awokado 4-5 rzodkiewek Na rozgrzanej patelni prażmy migdały z dodatkiem szczypty
Mango Papajawrzucania miękkiego owocu do pieca wydaje się szalony. Być może stąd jest nazwa: Mad Dog. Przepis pochodzi z repertuaru Jamiego Oliviera, jest mocno pokręcony, ale efekt jest naprawdę pyszny. Sałatka jest chrupiąca, a zarazem miękka, lekko pikantna, soczysta i bogata w mnóstwo składników korzystnych dla zdrowia, jak awokado, pestki dynii, nasiona słonecznika oraz rukola. Zobacz przepis Wtorek: Spaghetti z pieczoną(...)marghericie, diavoli, czy pizzy hawajskiej! To jest prawdziwa pizza, nieprzeładowana składnikami, prosta o pięknej dla oka i smakowitej kompozycji. Do tego solidna porcja sałaty ze świeżej rukoli i rzodkiewki Zobacz przepis Czwartek: Pieczone sznycle z brukselką i grantem Niesamowicie ciekawy przepis na zrobienie sznycli, bez smażenia, chlapania olejem itd. Kotlety z piekarnika są równie chrupiące i soczyste jak z patelni
Niedzielny kucharzprzełożyć do miski. Marchewkę, rzodkiewki i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucić do miski z posiekaną sałatą. Szczypiorek drobno posiekać i również wrzucić do miski z pozostałymi składnikami. Całość dobrze wymieszać. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Jeżeli lubimy lekko słodkawy posmak surówek, możemy dodać odrobinę cukru. Zalać tym sałatkę i ponownie dokładnie wymieszać. Źródło: smaker.pl linkwithin
Świat Domowej KuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: pę czek rzodkiewki, pęczek natki pietruszki, pęczek cebuli dymki
JejKuchniamiski z komosą przełóż rzodkiewkę, listki szpinaku i posiekany drobno szczypiorek wraz z cebulkami. Koperek umieść w kielichu blendera (grubsze łodyżki koperku lepiej odrzuć), dodaj olej, oliwę, miód oraz sok i skórkę z cytryny. Dokładnie zblenduj sos. Do komosy i warzyw wlej sos (tuż przed podaniem), dopraw solą i pieprzem i krótko wymieszaj. Sałatkę po rozdzieleniu na porcje posyp rozkruszonym
Delicious PlaceSałatę rozłożyć na talerzu. Pokroić rzodkiewkę i położyć na sałacie. Pomidory suszone odsączyć ( niekoniecznie), pokroić i dodać do reszty składników. Polać sosem: składniki na sos razem wymieszać (jeżeli wolisz wyraźniejsze smaki zrób sos z podwójnej porcji). Pestki dyni i słonecznik podsmażyć w minimalnej ilości oliwy z oliwy (uwaga gdyż mogą strzelać), odsączyć. Dodać do sałatki. Ugotowane jajka położyć na wierzch
W kuchni u Monikisałatki na Wielkanoc. Czy Wy też tak macie? Także zaczęłam już rozkmininiać i teraz na blogu będą się pojawiać przepisy sałatkowe. Zaczęłam od krabów - zawsze to coś innego. Dodatki możecie sobie układać indywidualnie ale z moimi wyszła przesympatyczna :-) Składniki: opakowanie paluszków krabowych 6 ugotowanych ziemniaków 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek
pieprzny smaczekUwielbiam rukolę z parmezanem i dobrą oliwą. Ostatnio dołączyłam do tego usmażone pieczarki. W wersji dla gości urozmaicam jeszcze suszonymi pomidorami. Ta na zdjęciu ma jeszcze
Cytryna&Co.W ten piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska
Kuchnia z widokiem na ogródWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach), pęczek dymki, pęczek
JejKuchniaWitajcie dzisiaj przychodzę do was z przepisem na surówkę do obiadu z kapusty pekińskiej i odrobiną kiełków. Składniki - 1/2 główki kapusty pekińskiej - 2 marchewki - mała garstka
Tanio szybko zdrowoTaka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta 2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane
Kuchnia BeatyNa upał najlepszy jest chłodnik. Ten, według bułgarskiego przepisu Fiolki, jest przepyszny i orzeźwiający. Doskonały sam lub do młodych ziemniaczków z koperkiem. Składniki: dwa średnie ogórki
Cytryna&Co.Zapraszam na smaczną i bardzo prostą w wykonaniu surówkę obiadową. Surówka doskonała do wszelkich rodzajów mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 2 duże marchewki - pół mniejszej kapusty
Kuchnia z widokiem na ogródbagietka Przygotowanie Rzodkiewkę, ser i szynkę pokroić w kostkę (maksymalnie 1x1 cm), szczypiorek posiekać - nie podawałam ilości, ważne żeby po pokrojeniu składników na desce do krojenia powstały tej samej wielkości kopczyki. Kopczyk szczypiorku powinien być o połowę mniejszy od pozostałych. Wszystko przełożyć do miski, wymieszać z łyżką majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Taką sałatkę można w zasadzie
Kulinarne Inspiracje