Szybka i Łatwa sałatka grecka bardzo często króluje u mnie na stole. Jest lekka a zarazem bardzo sycąca. Idealna na śniadanie czy lunch do pracy. Zapraszam do wypróbowania i podzielenia się opinią .Smacznego. SKŁADNIKI 1 cebula 1 ogórek świeży 5 rzodkiewek 1/4 główki sałaty lodowej 1 opakowanie sera feta typ Grecki pieprz,sól 1 łyżki oleju lub oliwy
Gotowanie Patkiweekendy staram się przygotowywać jakąś sałatkę do kanapek z wędliną. Ostatnio wymyśliłam taką oto kompozycję z warzyw, sera i jajek. Bardzo nam smakowała! Właśnie teraz jest okazja, by przepis wypróbować, do czego bardzo Was zachęcam... Składniki: 2 pory 5-6 jajek pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 4-5 korniszonów 3 łyżki majonezu ok. 150 g żółtego sera 2 łyżki kwaśnej
Czerwień i błękittakże świetnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, dzięki temu też sałatka nabrała fajnego smaku i aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy z puszki 100 g kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło kawałek pora 80 g żółtego sera 3-4 rzodkiewki Przygotowanie: Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru zalewy
Ala piecze i gotujesałaty płuczemy i targamy na małe kawałki, posypujemy je posiekaną drobno rzodkiewką i pomidorem pokrojonym w cienkie paseczki. Grzanki wykonujemy sami smażąc 4 kromki czerstwego chleba na 1 łyżce masła aż do chrupkości. Ciepłe roladki przekładamy na deskę, kroimy na 1,5cm plastry i układamy na talerzach pośrodku sałatki. Dekorujemy plastrami czerwonej cebuli. Smacznego
Kuchnia w czekoladziejestem wielką miłośniczką sałatek ale mam kilka swoich ulubionych. Zdecydowanie preferuję te kolorowe, z dużą ilością warzyw i jednocześnie sycące. W poniższym przepisie sycącym składnikiem jest tuńczyk z puszki w sosie własnym. Do tego miks zdrowych i smacznych warzyw: awokado, rzodkiewka, zielony ogórek, seler naciowy i sałata. Sprawdzi się jako lunch do pracy lub kolacja
Milion Smakówgrilla, smażonych, czy pieczonych, sprawdza się też jako dressing do sałatek, czy jako samodzielny dip np. do świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Mimo sporej ilości czosnku sos ten łagodzi ostrość grillowych potraw, podkręca, podkreśla ich smak. Na blogu jest jedna z wariacji na sos tzatziki z dodatkiem rzodkiewki, miąższu pomidorów i szczypiorku, który został podany do kotletów jagnięcych. Klasyczny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępowinno się zmarnować". W myśl tej wąskiej doktryny zrobiłem sałatkę warzywną, z warzyw, które mi zostały po zrobieniu wywaru do tego risotta . Czego potrzebujemy? -ugotowane: marchew, seler, pietruszka -dwa jajka ugotowane na twardo i zalane zimną wodą -dwa obrane ogórki kiszone -majonez -pieprz biały -garść kiełków rzodkiewki -szczypiorek świeży Wszystkie składniki kroimy na nieregularne kostki, łączymy z majonezem i kiełkami
BaRepaswyglądają mlecze i pokrzywy to chyba wszyscy wiemy, prawda?:) Pod koniec kwietnia wybrałam się z nożykiem na zbiór ostatnich niezakwitłych mleczy. Przygotowałam z ich liści dwie potrawy – francuską sałatkę oraz tradycyjną grecką hortę vrasta. Wkrótce podzielę się z Wami przepisami. Jednak chciałam Was w tym miejscu nie tylko zainteresować zbieraniem dzikich roślin, ale przede wszystkim zachęcić do jedzenia zieleniny(...)Polsce nie jemy niestety zbyt wiele warzyw liściastych, używamy mało ziół, a nacie warzyw wyrzucamy. Oto, co do zaoferowania ma nasza polska ziemia. Na zdjęciu szpinak, botwinka, liście rzodkiewki, rukola, roszponka oraz natka pietruszki Zielenina to nie tylko pożywienie dla królika. Liściaste warzywa to prawdziwa kopalnia składników odżywczych. Nie brakuje w nich witamin z grupy B, C, E oraz minerałów
Chilli Czosnek i Oliwasuperfood. Sałatka z batatów dostarczy dla naszego organizmu potężną dawkę witamin i minerałów. Mamy w niej wszystko, dzięki czemu jest super odżywcza, pyszna oraz zdrowa. Zapewnia naprawdę dużą porcję energii. Można ją użyć jako główne danie, albo jako dodatek do bardziej konkretnych rzeczy, super współgra z np. żeberkami. Składniki: bataty brokuł granat papryka chilli kiełki (buraka i rzodkiewki) kolendra pietruszka(...)pieprzu, łyżeczki musztardy i miodu. Wrzucamy roszponkę, bataty, brokuł, chilli oraz zioła i kiełki do miski i mieszamy, wszystko polewamy dresingiem, a na koniec dodajemy pestki granatu. Smacznego! sałatka z batatów Artykuł Pełna witamin sałatka z batatów oraz pestek granatu. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeSałatę masłową uwielbiam i znam w dwóch wersjach z młodszych lat. Pierwsza, bardziej klasyczna ze śmietaną, cukrem, czasem dla urozmaicenia z dodatkiem rzodkiewki. Druga wersja to
Zasmakuj KuchniMizeria latem jest nieodłącznym elementem obiadów, dlatego warto ją urozmaicać:) Dziś przedstawiam ją w wersji rzodkiewkowej, gdzie do ogórka dodałam świeżą, chrupiącą rzodkiewkę. Sprawdziło się idealnie
Szefowa kuchniIdealny dodatek do letnich obiadów. Pasuje do młodych ziemniaków z koperkiem i kawałkiem ulubionego mięsa. Spróbujcie też klasycznej mizerii . Składniki : * pęczek rzodkiewek * pół szklanki
Magiczne Życie Martywierzch ułóż upieczone jajo, posyp dymką, podaj z młodą rzodkiewką. Pyszne! Polecam Wam gorąco przepis na śniadanie wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego
SMYKWKUCHNIroku, poza tradycyjnymi daniami, słodkościami, nachodzi mnie ochota na lekkie sałatki i sałaty. Ta przekąska jest pyszna i łączy w sobie wiele smaków, a wymaga niewielu składników i minimalnej pracy. Pyszna i szybka! Składniki: duża garść roszponki 5 czarnych oliwek mały kawałek sera z niebieską pleśnią Lazur 2 rzodkiewki kilka kwiatów forsycji i bratków odrobina oliwy z oliwek Przygotowanie: Sałatę
Cakes By Kejtoctu balsamicznego Przygotowanie: Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Rzodkiewki i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Z marchewki wycinamy wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, a truskawki kroimy w ósemki, dodajemy do pozostałych składników. Z octu balsamicznego i oliwy z oliwek przygotowujemy dressing, polewamy sałatkę
Moja smaczna kuchnia