WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 6 zie mniaków, 5 ogórków małosolnych, pęczek koperku, 2
JejKuchniaOkoło 300 kcal. Przepis dla jednej osoby: - Duża garść sałaty lodowej - mały por - 3-4 ogórki świeże gruntowe - 60 g fety - 140 g piersi z
Pasje JolkiNigdy nie wiemy co się kryje w kupowanych przyprawach do grilla. Dlatego dziś przepis na domową mieszankę przypraw do grilla, także ta mieszanka może służyć nie
Kuchnia Łukaszaostrą lub łagodną. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką. Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nakładaj na patelnię niewielkie porcje ciasta kurczakowego, tworząc małe placuszki. Smaż po kilka minut z obu stron aż się pięknie zezłocą. W trakcie smażenia przygotuj sos. Wymieszaj majonez Kielecki, jogurt grecki, czosnek przeciśnięty przez praskę i koperek. Kurczaka podawaj z sosem czosnkowym, pysznie smakuje z sałatką
nietylkopasta.plnimi nabierać sos. Sprawdzają się idealnie na każdej imprezie i zawsze wraca pusta miska. Do Sylwestra zegar tyka więc może dacie się skusić na taki pyszny specjał. Składniki na sałatkę: - kapusta pekińska ok. połowy dużej główki lub jedna mała - 1/2 kg mięsa mielonego, ja użyłam z szynki - 1 czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 1/2 szklanki passaty pomidorowej - 4 pomidory(...)puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 400 g gęstego jogurtu naturalnego - 15 dag sera żółtego, oscypek tez się świetnie komponuje - 6 łyżek majonezu - czipsy tortilla - sól, pieprz, wędzona ostra papryka - olej 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulę, gdy się zarumieni dodajemy mięso, smażymy razem kilka minut, dodajemy sól, pieprz i paprykę, wlewamy passatę i smażymy
Apetyczna babeczkatopienia – nie mieszaj Po kilku minutach cukier zacznie się topić, teraz możesz delikatnie wymieszać, by rozpuściły się wszystkie grudki. Stopniowo wlewaj ocet – uważaj na reakcję – chwilowy ostry zapach i awanturę na patelni – wszystko to powinno się wydarzyć ;p Podgrzewaj na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu – około 7 minut. Jeśli cukier Ci się poskleja, pozwól(...)potem znów ją na bardzo małym ogniu podgrzej tym razem mieszając od początku – skarmelizowany cukier się rozpuści. Sosu wychodzi spora porcja, jeśli nie zużyjesz całości do polania sałatki, możesz ją przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie. Składniki 100 g cukru trzcinowego 75 ml octu balsamicznego najlepiej z czerwonych winogron Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage
Eat me! Fit me!Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Przepis na kurczaka z papryką, ananasem i ryżem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki podwójna pierś z kurczaka 3 kolorowe papryki połowa puszki ananasa średnia cebula 3 ząbki czosnku kawałek startego imbiru, bądź imbir w proszku 5 łyżek ketchupu sok z puszki z ananasa 2 łyżki sosu sojowego papryka ostra
Kuchnia BazyliiNessebarze mieliśmy okazję spróbować: wybornego różowego wina wyrabianego na miejscu - mocne, ale delikatne w smaku po całym dniu na słońcu naprawdę uderzyło nam do głowy tradycyjnie już - szopskiej sałatki - dodawaliśmy ją niemal do każdego dania, jest prosta i mega smaczna! miejscowej ryby - był to filet, ale nie byle jaki, bo z rekina wyłowionego z wód Morza Czarnego(...)białym serem - okazały się naprawdę wyborne, ser sirene nadał im nie tylko słonego posmaku, ale i delikatnej konsystencji, która w połączeniu z chrupkimi ziemniakami była kulinarnym orgazmem. ostrych grillowanych papryczek - niestety nie podołaliśmy, chociaż lubimy ostre smaki, to tutaj przegraliśmy z bułgarską papryką. :) Deser? Nie był już potrzebny i nawet nie mieliśmy na niego już miejsca, bo wisienką
Cooking Monsterpomarańczowe pomidory 8 czarnych oliwek kilka listków świeżego szpinaku Sos: 1 łyżka oleju nierafinowanego (np. rzepakowy) 1/2 łyżeczki octu jabłkowego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta ostrej papryki sól, pieprz 1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu 2. Do odcedzonego i zimnego makaronu dodaj pokrojone w niewielkie kawałki pomidory i oliwki. 3. Dodaj surowy szpinak. Możesz(...)odciąć twarde łodygi, jeśli nie używasz młodych liści. 3. Zrób sos - w małym słoiczku lub w szklance wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Polej sałatkę sosem i wymieszaj wszystko potrząsając garnkiem/miską. Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 482 kcal 12 g 15 g 79 g 7 g GDA - % wskazanego dziennego spożycia dla osoby
Powiedz dietom nie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie zaprezentujemy Wam coś, co chyba każdy z nas uwielbia. Na sam widok tego dania cieknie ślinka. Poniżej znajdziecie przepis na
Przepiski.plDziś przepis dla miłośników kuchni Koreańskiej, czyli ,,buldak" - pikantny kurczak zapiekany z serem. Mięciutki kurczak w bardzo pikantnym sosie z dużą ilością suszonego chilli i
Kuchnia ŁukaszaTofu jest twarożkiem sojowym.Jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych
Ostra na SłodkoTaką sałatkę można zjeść na drugie śniadanie, kolację lub podać do mięsa do obiadu. Jest naprawdę smaczna. Pomysł zaczerpnęłam z youtube. Składniki: 2 garści fasolki szparagowej zielonej 120 g sera sałatkowego typu feta kilka pomidorków koktajlowych 2 garści mieszanki sałat (u mnie masłowa i rukola) 1/2 czerwonej cebuli Dressing: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka miodu(...)łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: 1. Sałatę płuczemy i rwiemy na drobniejsze części. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. 2. Odcinamy końcówki fasolki, przekrawamy na pół i gotujemy w lekko osolonym wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu i odcedzeniu wkładamy na chwilę do naczynia z zimną wodą. 3. Cebulę kroimy w piórka, fetę
Kuchnia domowa AniZamilkłam prawie na dwa tygodnie ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie! Córcia zachorowała a poza tym nawarstwiły mi się różne sprawy. Za to przygotowałam wspaniałą
Dzieje kuchennej WiewióryPomysły na lekkie kolacje lub lunch do pracy zawsze były jednymi z moich ulubionych. Oglądając IG Kingi Paruzel zainspirowałam się do sałatki z sałaty rzymskiej z kurczakiem. Lekkie i pożywne, chociaż zdecydowanie lżejsze byłoby bez sera, ale co tam, raz się żyje. Składniki: 2 główki sałaty rzymskiej garść pomidorów koktajlowych polędwiczki z kurczaka w ulubionych przyprawach sos po łyżce(...)majonezu i jogurtu greckiego łyżeczka lub dwie startego twardego sera sól i pieprz do smaku Przygotowanie: kurczaka przyprawić wcześniej (natarłam sosem sojowym, ostrą maggi, słodką papryką, i curry), następnie podsmażyć na patelni sałatę umyć, wysuszyć i pokroić przygotować sos - wszystko dokładnie wymieszać - i zalać sałatę dodać pomidorki i dokładnie wymieszać na tak przygotowaną sałatę ułożyć pokrojonego kurczaka Smacznego
Gotowanie z pasją