czerwonych buraczków 1 szklanka oliwy z oliwek 4- 5 łyżek octu balsamicznego 8-10 ząbków czosnku ser fetta oryginalny grecki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu sałata roszponka do dekoracji WYKONANIE Buraczki płuczemy i gotujemy w skórce ok. 2 godziny. Ostudzamy i kroimy w grube plastry. Układamy w głębokim naczyniu, zalewny oliwą wymieszaną z octem. Czosnek
W kuchennym oknie Ewysojowy) Sos miodowo-musztardowy (wszystkie składniki wymieszaj w małym słoiczku): 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Dijon pieprz Dodatki: awokado pokrojone w plasterki pomidor w plasterkach sałata inne ulubione warzywa, np. ogórek, papryka, cebula 1. Rozgrzej na dużej patelni olej. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli. 2. Dodaj czosnek i trzymaj na patelni
Powiedz dietom niełyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól i pieprz Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Umyte rzodkiewki pokroić w plastry. Ułożyć wraz z bobem na sałacie, polać sosem
Czerwień i błękitPrzepis znajdziesz tutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia zaczęła już wcinać, a miała jajko ugotowane na twardo (zażyczyła sobie) i mix sałat z ogórkiem i pomidorem. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać
lady-och-mistrzyni.blogspot.comBułka ma być puszysta, mięciutka i domowa, parówka dobrej jakości i oczywiście dużo świeżych warzyw. Do środka możecie włożyć to, co Wam najbardziej smakuje. Do mojego hot-doga trafiła sałata, ogórek, pomidor, papryka i młoda cebulka. Wszystko zostało polane ketchupem. Zachęcam do przygotowania własnych bułek, wiecie jaka to radość i satysfakcja, że to jednak Wasza, własnoręcznie wykonana buła
Czerwona Porzeczkałososia 125 g brokułu 30 g makaronu spaghetti 1 łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5 g) 1 ząbek czosnku (ok. 3 g) Dodatkowo: kawałek cytrynki, kilka pestek słonecznika, listek sałaty Makaron ugotuj al dente wedle instrukcji na opakowaniu. Przypraw łososia (tutaj pieprz cytrynowy) i gotuj na parze razem z brokułem ok. 10 min. Makaron zmieszaj z łyżeczką
Vroblewska-fitlifeSkładniki: 2 tortille 4 jajka 1 łyżka chrzanu Proeco 1 łyżka majonezu sól i pieprz 100 g łososia wędzonego w plasterkach kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i zetrzeć … Czytaj dalej Tortille z pastą jajeczną
czarrna od kuchniPrzepis na tę sałatkę pochodzi ze strony Swedish Food nieco ją jednak zmodyfikowałam. Składniki : kilka plastrów bekonu 1 podwójna pierś z kurczaka opakowanie rukoli lub innej ulubionej sałaty 400-500g truskawek 4-5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin 1-2 łyżek z cytryny zioła prowansalskie, oregano ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka Przygotowanie
Codzienne Gotowaniepomocą foli w rulon. Włożyć rulony na 1-2 godziny do lodówki. Przed podaniem odwinąć z foli i pokroić ukośnie. Każdą roladkę obwiązać szczypiorkiem i podać na liściach zielonej sałaty. Inspiracja klik
Ala piecze i gotujemomentu aż masa zetnie się i spęcznieje Po wyjęciu z piekarnika tarta powinna lekko przestygnąć. Kroi się łatwo i nie rozpada się. Swoją podałam z prostą sałatką z ulubioną sałatą i pomidorami. Smacznego
Cooking MonsterOdlewamy z naczynia sos do miseczki, a mięso rozszarpujemy dwoma widelcami na pojedyncze ‘włoski’. Wlewamy sos z powrotem do naczynia i całość dokładnie mieszamy. Świeża bułka, zimny coleslaw lub sałata lodowa z dodatkami – smacznie i bez większych ceregieli, prawda? SKŁADNIKI 100-1200g szynki wieprzowej 3-4 szalotki albo 2 średnie czerwone cebula 100ml piwa 100ml klasycznej Coca-Coli
Karo in the Kitchenopcjonalnie doprawiamy). Sałatkę podajemy przyozdobioną koperkiem i pietruszką. Sałatkę można podać zarówno na ciepło, jak i zimno. Jeśli chcemy ją w wersji ciepłej dodajemy ciepłą (! nie gorącą) kaszę jęczmienną. Sałatę można przechowywać w lodówce. Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi Smacznego Przepis bierze udział w konkursie: http://warzywneinspiracje.pl/ Zapisz Zapisz
Słodkie okruszkijeden kawałek schabiku zamiast... Wykonanie banalnie proste. Fakt, schab w musztardzie powinien poleżeć minimum całą noc w lodówce. Robimy! Składniki porcja schabu musztarda bawarska Develey kefir lub maślanka sałata maślana pomidorki czereśniowe mnóstwo koperku sól do smaku oliwa z oliwek Schab obtocz obficie w musztardzie , posyp solą i dodaj listki bazylii jeśli chcesz. Włóż do lodówki ,najlepiej
Z Kuchni Do Kuchnibazylii, rozwiąże Wasze problemy. Sos do sałatek, makaronu. Jego wykonanie nie zajmuje dłużej niż 5 min. Cudownie pachnie bazylią. Jeśli chcecie poeksperymentować z sosem jako dodatkiem do sałat, to potraktujcie ten sos jako bazę i dodajcie np sok z cytryny, musztardę. W wersji makaronowej można dodać inne pyszności, chociaż w zupełności do makaronu ten sos plus parmezan zrobi nam doskonały
Mieszam w Garnkusosem sojowym, poszatkowaną natkę pietruszki i pieczarki. Całość mieszam i gotuję aż do zgęstnienia sosu co chwilę mieszając. Podać proponuję w towarzystwie młodych ziemniaczków i sałatki z sałaty z gęstą śmietaną i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Mechanik w kuchni