sałata - 10652 przepisów (strona:443/711)

Tarta ze szparagami i buraczkami 190

Pieczemy 15 min w 180 stopniach. Masa lekko nam się podniesie, ale tym się nie przejmujcie, bo w miarę jak będzie stygła, to opadnie. Podajemy solo lub z liśćmi sałaty. Smacznego! Post Tarta ze szparagami i buraczkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 148

Ornella Molon , Ribolla Gialla i Friulano z winnicy Traverso. Pinot Grigio to świeżość, rześkość i owocowość. Dominują aromaty cytrusowe. Przyjemna kwasowość. Proste wino na ciepłe dni, do lekkich przekąsek, sałat i potraw z ryb i owoców morza Friulano Traverso . Pachnie migdałami i czarnym bzem. Idealne do dojrzewającej szynki. Ribolla Gialla Traverso – wytworzone z winogron lokalnego szczepu rosnących

królestwo garów
Pomysł na obiad - pulpety z ziemniakami i sałatą 184

Piec w temperaturze 200 ° C około 40 minut. Pulpety najlepiej podawać w formie tradycyjnego obiadu, czyli z ziemniakami i sałatką. W mojej wersji sałatka została zrobiona z pomidorów, ogórków, sałaty masłowej i szczypiorku. Najlepiej dodać do niej odrobinę oliwy i soku z cytryny.  Smacznego

Kuchenne innowacje
QUICHE Z RICOTTĄ I CUKINIĄ 165

wersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie ● 3 jajka ● 30 cl gęstej śmietany* ● 60 g świeżo tartego żółtego sera** ● 2 ząbki czosnku ● 2 gałązki tymianku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pieczarki z kaszą jaglaną i dodatkami 196

smaku solą i pieprzem.  Każdą pieczarkę faszerować jaglanym nadzieniem. Na wierzchu umieścić ok. połowy łyżeczki tahiny. Pieczarki piec przynajmniej 20 minut. Podawać gorące jako samodzielną przekąskę lub z sałatą jako danie główne. ----- Podobne: Papryki faszerowane kaszą gryczaną Pieczarki faszerowane mięsem i natką Naleśniki z mięsem z rosołu

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 207

jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także grzanki z razowego pieczywa.  Jest naprawdę pyszna! :) Co potrzebujemy? jajko (ugotowane na twardo) sałatę lodową garść rukoli pomidor  1/3 ogórka kilka różyczek brokuła (ugotowanego al dente) łyżeczka soku z cytryny łyżka nasion słonecznika sól, pieprz, suszona bazylia opcjonalnie pieczywo razowe niewielka ilość masła

Kuchnia Ellie
Sałatka z newellą 108

oliwy z karczochów 3 łyżki miodu lipowego 1 łyżka musztardy dijon   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szpinak płuczemy i osączamy w wirówce do sałaty. Wykładamy na talerz. Posypujemy pieprzem, osączonym z zalewy. Truskawki (szypułki usuwamy) kroimy w kostkę, układamy na szpinaku. Na wierzch układamy pokrojoną w kostkę newellę. Olej, miód, musztardę mieszamy, olewamy sałatkę, dekorujemy

R'n'G Kitchen
Kolorowo sałatkowo 161

półmisku (w zależności w czym podamy sałatkę) Z sera feta zrobić jednolitą masę i uformować małe kulki (ostatnio uwielbiam tą zabawę). Każdą kulkę obtoczyć w czarnym sezamie. Dodać do sałat. Bakłażan pokroić w 1 cm plastry i podzielić na 4 części. Wrzucić do miski, dodać kilka łyżek oleju i pieprzu ziołowego i dokładnie wymieszać. Bakłażany ułożyć na patelni grillowej

gutfut
SAŁATKA Z POMARAŃCZY 136

Lekka i szybka w przygotowaniu sałatka z pomarańczy, polana moich ulubionym sosem miodowo- musztardowym. Smak na pewno Was zaskoczy.  Składniki: garść mieszanki sałat  1 pomarańcz  garść żurawiny garść orzechów włoskich  garść pestek z słonecznika  kozi ser  Składniki na dressing: 2 łyżeczki musztardy ( ja użyłam kremskiej) 1 łyżeczka miodu  100 ml oleju rzepakowego

Kukuleczki
Dieta CTZO, dzień drugi 149

ryż zmięknie. Dopraw go delikatnie solą do smaku. Podawaj na ciepło z drobno pokrojoną brzoskwinią. Drugie śniadanie 1 jajo gotowane 50 g bułki grahamki 50 g rzodkiewki 12 g sałaty Obiad 40 g jogurtu naturalnego 2% 140 g dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora

Kucharzyca
Domowy hamburger zbezglutenową ciabattą Incola. 182

pieprz do smaku 1 ciabatta Incola namoczona w mleku i zmielona przez maszynkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia lub olej kokosowy 1 cebula jako dodatek : ekologiczna sałata z własnej działki ekologiczna rzodkiewka kilka plasterków pomidora bezglutenowe ciabatty  Wykonanie : Bułkę namaczamy w szklance mleka i mielimy razem z mlekiem, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną

Sama słodycz i szczypta chili
Grillowana karkówka w marynacie barbecue FolWark. 166

tackach do grilowania, piec co jakiś czas przekładając raz na jedną stronę raz na drugą aż mięso będzie miękkie.Mięso możecie oczywiście doprawić według uznania. Podawać z dowolna sałatą lub surówką. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pesto z roszponki 174

roszponki 50g tartego parmezanu 3 łyżki ziaren słonecznika 1 ząbek czosnku około 100ml oleju rzepakowego sól, pieprz  Przygotowanie: Roszponkę umyć i bardzo dokładnie osuszyć, np. w suszarce do sałaty. Umieścić ją w wysokim, wąskim naczyniu. Słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni, przestudzić, dosypać do roszponki. Dodać również parmezan, ząbek czosnku, sól, pieprz i część oleju (z solą ostrożnie

Cakes By Kejt
Grillowany bekon z sosem czosnkowym. 168

bekonu oprószyć pieprzem i papryką, skręcić i nabijać na patyczek jak spiralkę. Piec na rozgrzanym ruszcie grilla lub na tackach. Ja polecam tacki :) Podawać z sosem czosnkowym i dowolną sałatą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami 168

mikrofalówce. Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki

Pyry na Gaz