już na pewno. Moja jest jedną z lepszych, wrzucam do niej wszystko to co lubię, oczywiście ser pleśniowy i pyszny sos. Polecam na błyskaw iczny piątek . Składniki : * mix sałat * kilka rzo dkiewek * czerwona papryka * kilka czarnych oliwek * pół ogórka * ulubiony ser pleśniowy * łyżka oliwy z oliwek * łyżka miodu * łyżka soku z cytryny * sól, p ieprz * oregano Przygotowanie : Oliwę, miód
Magiczne Życie Martykokosowym i wstawić na 10 minut do piekarnika.Wyciąvnąć wykałaczki i potnijcie mięso na kawałki.Gotowe danie skropić oliwą i podawać z ulubioną sałatka.Ja podałam z salatką z sałaty z sosem pomarańczowym winegret.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiimbiru, świeżo startego 1-2 łyżeczki miodu skórka otarta z 1 cytryny (cytryna wyszorowana i sparzona) sól dodatkowo: patyczki do szaszłyków zimna woda do podanie: np. grillowane szparagi, miks sałat ulubiony sos wykonanie: Patyczki moczymy w wodzie przez kilka minut. W szklanej misce łączymy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy, a następnie przekrawamy wzdłuż. Obtaczamy
Domowy Smak Jedzeniaciasta. NALEŚNIKI Naleśniki w mojej kuchni występują głównie w dwóch wersjach: jako naleśniki białkowe zrobione z samych białek plus ulubione dodatki ( u mnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie mleka/wody z budyniem bez cukru – i ponownie dzięki budyniowi mamy naleśniki czekoladowe, bananowe, malinowe, truskawkowe i inne. Naleśniki zazwyczaj pojawia się u mnie
Tetiisherismarujemy pomidorową masą. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Hummus z warzywami Składniki: Puszka ciecierzycy, oliwa z oliwek, opcjonalnie pasta tahini, ulubione warzywa: marchew, papryka, rzodkiew, natka pietruszki, sałata, kalarepa, ogórki, Miksujemy ciecierzycę z puszki wraz z dodatkiem 3-4 łyżek oliwy oraz 2 łyżek pasty tahini. Kroimy warzywa na kawałki i układamy na półmisku. Podajemy hummus, jako
Codogarazielonymi warzywami! Na zdrowie! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone
Moja smaczna kuchniaszklanym naczyniu przekładając liściem laurowym. Naczynie przykrywamy np. folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 24 godz. Po tym czasie żeberka grillujemy. Podajemy z ulubionymi warzywami, sałatami
Domowy Smak Jedzeniasię najbardziej jako wędlina. Jako danie główne, była dla mnie trochę zbyt mdła i nieco gumiasta (winię mój brak umiejętności). Ale pokrojona w cienkie plasterki, na dobrej bułce, z sałatą, ogórkiem marynowanym i francuską musztardą była idealna. I ten aromat mięty. Mniam! To co do mnie nie przemówiło, to miętowe "czipsy"- autorzy polecają podjeść listki , które zapiekają się razem
les mirabellesmiseczkach. Każdy z gości będzie sobie nakładał sam tyle składników ile chce. drugi – podgrzać tortillę, posmarować pastą z awokado, można dodatkowo posmarować majonezowo-ketchupowym, na to usmażone mięso, sałata. Zawinąć i zajadać. Sałatka – do miski wrzucić pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, pokrojonego ogórka szklarniowego,pokrojony drobno szczypiorek, rukolę. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Wymieszać. Pasta
Kuchnia Pokoleńodrobiną oleju wbić jajka, posolić. Smażyć na małym gazie, aż białko się zetnie, a żółtko będzie lejące. Rozłożyć jajka na podpieczonych warzywach i boczku. Można rozrzucić na górze sałatę roszponkę. Natychmiast serwować. To było pyszne, polecam
Kuchnia Pokoleńnaczyniu do zapiekania, posyp startym parmezanem, skrop oliwą i zapiekaj przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp cukinię resztą posiekanej bazylii i podawaj samą, z zieloną sałatą lub jako dodatek do mięsa. *Jeśli wolisz, możesz zastąpić bazylię świeżym (lub suszonym) tymiankiem lub rozmarynem. Ja dodałam do farszu odrobinę tymianku i bazylię, uważam, że dobrze się razem komponują
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚniadanie Garść suszonych owoców i jabłko. Lilcia po tych dwóch miseczkach owsianki nie miała ochoty na dużą przekąskę. Zupa Barszcz czerwony, 2 miseczki to standard. II Danie Mix sałat z sosem (olej lniany, sok z cytryny, odrobina miodu i zioła), jajko i kasza kuskus. Lekkie i pyszne danie (nie mieliśmy ochoty na długie gotowanie). Wszystko zniknęło z tego talerzyka
lady-och-mistrzyni.blogspot.composypał bym też prażonymi włoskimi orzechami. Jak ktoś toleruje i je na diecie paleo to trochę koziego sera też było by super. Składniki: szparagi zielone ogórek brokuł rukola bazylia sałata szpinak Dressing: ⅓ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy DIJON ząbek czosnku ⅓ szklanki oliwy z oliwek szczypta soli Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy ocet balsamiczny doprowadzamy do wżenia i redukujemy jego
PaleoLifesoku z cytryny 3-4 łyżki chrzanu 2 łyżki oleju do podsmażenia pora sól i pieprz do smaku 1 łyżka (płaska) masła na garnisz do wyboru: młode listki rukoli, sałaty lub botwinki główka zielonego szparaga przekrojona wzdłuż na pół kwiatki czosnku liściastego cienki szczypiorek Wykonanie: Rozgrzać w rondlu olej i wrzucić na niego pokrojony w pół-krążki seler (białą część
Sztuka gotowania w/g Samiry