drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, układamy w formie na jajkach, zalewamy tężejącym rosołem . Wstawiamy do lodówki do całkowitego ostudzenia, stężała galaretę wyjmujemy, układamy na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty
Bajeczna Kuchniarównowagi smakowej: - surówka z kapusty kiszonej (ze świeżo startą marchewką, olejem lnianym i plasterkami czosnku), - surówka z awokado (starte na tarce awokado i jabłko+pokrojona sałata lodowa+sos winegret), - kotlety pieczarkowo-gryczane . Spróbujcie koniecznie (chociaż sosu i nadzienia!). Pikantny sos orzechowy (zmieniony, na podstawie przepisu od Vegan Nerd) Składniki: 3 liście laurowe
Qlinarnie i Qlinarnieplastry. Ułożyć na wierzchu sałatki. Wierzch sałatki oblać oliwą z oliwek i obsypać oregano. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Do prawdziwej sałatki greckiej nie dodaje się sałaty czy kapusty pekińskiej. Oliwki i oregano nie stanowią obligatoryjnego składnika sałatki greckiej. Ogórka, w sałatce greckiej, powinno być o 1/3 mniej niż pomidorów. Podstawą dobrej sałatki greckiej jest wysokiej jakości
Gospodyni Miejskamaksymalnie 3 porcje do wyboru): topiony, topiony z papryczką lub naturalny cheddar i ser cesarski. Dodatki (do 8 porcji do wyboru): pomidor malinowy, grillowane pieczarki, sałata lollo bionda, nachosy, papryczki jalapeño, burak marynowany, czerwona cebula, słodkie pikle, Sos (3 porcje do wyboru): sos Big Mac, ketchup, pikantna salsa jalapeño, musztarda amerykańska, sos musztardowo-chrzanowy, sos majonezowy, pikantna salsa pomidorowo
Food Squaretroszkę inaczej :) Zapraszam :) Składniki : gotowe tortille 3 podwójne piersi z kurczaka 1 cebula czerwona 1 woreczek warzyw chińskich na patelnię 6 pieczarek sól, pieprz,szczypta chili do smaku sałata lodowa pomidorki koktajlowe 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich szczypta suszonego tymianku Do polania Remulada duńska Folwark. Wykonanie : Piersi myjemy i kroimy w paseczki lub dużą kostkę
Sama słodycz i szczypta chiliSKŁADNIKI jedna nieduża pierś z kurczaka pół papryki czerwonej ogórek konserwowy 1/3 puszki kukurydzy liść czerwonej odmiany sałaty Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnenaczyniu żaroodpornym. Polewamy pozostałą łyżeczką oliwy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30 minut. Podajmy z ulubionymi dodatkami - np. pieczone ziemniaczki+sałata. Smacznego :) źródło inspiracji
Moje Kuchenne Rewelacjeminut bez przykrycia. Faza końcowa, czyli przed podaniem. Ułożyć na talerzach po jednym filecie, oprószyć je solą morską, polać sosem musztardowym, do tego skropione liście ulubionej ( u mnie mix) sałaty oliwą oraz sokiem z cytryny, plaster cytryny i purée ziemniaczane z porem, które zaprezentuję w kolejnych przepisach. Smacznego
Wino Francja KuchniaCiasto francuskie po raz kolejny :-) Tym razem z mięsem z rosołu, boczkiem i cebulą - mocno sycące danie, które świetnie komponuje się z miksem chrupiących, świeżych sałat. Dobre na kolacje lub na obiad ;-) Francuska plecionka z mięsem FRANCUSKA PLECIONKA Z MIĘSEM Na 4 porcje: 1/2 dużego opakowania ciasta francuskiego 200 g wędzonego boczku
peggiwkuchnitartę. Na wierzchu układamy suszone pomidory pokrojone w cienkie paseczki. Zapiekamy przez kolejne 10-15 minut w temperaturze około 180 stopni do uzyskania złotego koloru. Podawać ze świeżą sałatą lub domowym keczupem. Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem A oto szklana forma TERMISIL w pełnej
peggiwkuchniukładamy na blasze wyłożonej papierem. Czynność powtarzamy do wyczerpania farszu i ciasta. Rożki pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni. Podajemy na ciepło z ulubionym miksem sałat. Równie dobrze smakują na zimno - świetnie nadają się na drugie śniadanie do pracy. Rożki z ciasta filo z serem Rożki z ciasta filo z serem SMACZNEGO
peggiwkuchnioraz make kukurydzianą, solimy, doprawiamy cząbrem i czosnkiem staropolskim - wszystko razem miksujemy. Formujemy nieduże płaskie kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (do zrumienienia). Podajemy ze świeżą sałatą i kaszą. Kotlety z fasoli i jarmużu SMACZNEGO
peggiwkuchniBardzo lubię takie szybkie a zarazem pyszne dania. Dzięki dodatkowi kaszy owsianej mój obiad był jeszcze zdrowszy. Ja podałam swojego kurczaka na ciepło z mixem sałat ale można potraktować go jako samodzielne danie na ciepło lub sałatkę do pracy na zimno. Danie podałam na porcelanie Bogucice "Scania" . duży pojedynczy filet z kurczaka 1/2 szkl zielonych oliwek 1-2 torebki
Smakołyki AsiPyszna propozycja obiadowa. U mnie w zestawie do sznycla frytki i miks sałat z sosem vinegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę, przykryć folią
Passions hobbies lifeLekko skropić ser oliwą z oliwek. Patelnię grillową rozgrzać i położyć kawałki sera. Obsmażyć, tak żeby było widać przypalone na złoto paski. Zdjąć z patelni i dodać do sałaty. Doprawić solą i pieprzem i polać oliwą z oliwek. Bardzo prosta, ale pyszna sałatka
Kuchnia Pokoleń