miód. Zmiksować na gładki sos. Kilkanaście listków czosnku niedźwiedziego zmiksować z 2-3 łyżkami oleju i garścią orzechów (dowolny wybór) przyprawić odrobiną soli i pieprzu...... Podałam na sałacie w sosie vinerette............... Smacznego
Gaździnka warzySzybkie i niezwykle proste danie, które mimo wszystko jest naprawdę smaczne. Korzystamy tu z gotowych tortilli, mieszanki sałat, którą można dostać w prawie każdym warzywniaku oraz sklepie i z greckiego sera sałatkowego typu feta. Całość tworzy pyszne połączenie, które na stole może pojawić się dosłownie w kilka minut. Proste pomysły w kuchni czasami sprawdzają się idealnie
Milion SmakówSKŁADNIKI: 2 kawałki łososia ze skórą 200 g truskawek 400 ml ciemnego octu balsamicznego 6% sól i pieprz do ssmku garstka zieleniny: mix młodych liści sałat, szpinaku, botwinki lub rukoli czy roszponki 1-2 plasterki cytryny 2 łyżki oleju lub oliwy do smażenia 1/2 łyżeczki oliwy (opcjonalnie) do zieleniny Wykonanie: Skórę łososia oskrobać z łusek, opłukać i dokładnie osuszyć papierowymi
Sztuka gotowania w/g Samiryobiedzie do ziemniaków i mięsa. Są wdzięczne, bo pasują na każdy stół, smakują zawsze i są zdrowe. Dziś zaprezentuję Wam szybką i zdrową sałatkę. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie mix sałat (endywia kędzierzawa, radicchio, roszponka) 250 g gotowej pokrojonej w kostkę fety classic około 15 pomidorków koktajlowych 200 g kukurydzy oliwa z oliwek łyżka soku z cytryny sól, pieprz, tymianek Wykonanie
Zasmakuj Kuchnibądź komosą ryżową. Najważniejsze żeby było delikatnie i tak jak lubicie :-) No i obowiązkowo surówka - przy rybie w takiej wersji raczej odpuśćcie tradycyjną kiszoną kapustę, wybierzcie raczej kapustę pekińską, sałatę rzymską, albo inna wiosenną kompozycję :-) SKŁADNIKI ok. 700 g filetów ze świeżego pstrąga łososiowego ze skórą 4 łyżki oleju aromatyzowanego cytryną i bazylią 1 płaska łyżeczka soli ziołowej
Czary - gary w kuchninastępnie podlać 1/2 szklanki wody i dusić na małym ogniu około pół godziny do 40 minut. Mięso ma być miękkie, ale sprężyste, nie może się rozpadać. Podawać z sałatą, frytkami i sosem
Cakes By Kejtprzegryzą. Polecam też wersję z użyciem grilla - połówki bułek podwędzić na grillu, by nabrały charakterystycznego dymnego smaku i aromatu. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA www.alma24.pl ----- Podobne: Sałata do potraw grillowanych Hummus z czosnkiem niedźwiedzim Grillowane cukinie i brokuły
Weekendy w domu i ogrodzierzadszą konsystencję. Wtedy wystarczy już tylko ugotować dobry makaron i pyszne danie gotowe. Próbowaliście kiedyś natki z takiej młodej marchewki? Lubicie pesto? Może skusicie się także na pesto z sałaty ? Tez jest pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennaporcję: 1 jajko 5 łyżek mleka 1 łyżka mąki pszennej sól do smaku niewielki kawałek surowego łososia niewielki kawałek papryczki chili 1 łyżka oleju Dodatkowo: zielenina: rukola, roszponka, sałata itp. pomidor szczypiorek Do mleka wsypać sól i mąkę, dokładnie rozmieszać. Dodać jajko i roztrzepać wszystko razem. Na końcu dodać posiekaną drobno papryczkę chili. Wymieszać. Wylać na patelnię
Codzienna kuchnia niecodziennasoli Słoiczek prawy: awokado (obrane i pokrojone w kostkę) zielony groszek (mrożony- rozmrożony) świeży ogórek (obrany i pokrojony w kostkę) zielona papryka (pokrojona w kostkę) (brak na zdjęciu) mieszanka sałat Sos: 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Wykonanie: Warstwy poukładać w słoikach. Wymieszać składniki sosów w małych słoiczkach i zachować lub wlać
zadanie-gotowanieuświadomiłam sobie, że jeszcze nie zagościła na blogu. Pamiętajcie koniecznie - kupcie do niej prawdziwą, dobrej jakości fetę - fetopodobne wykluczone!!! I pod żadnym pozorem nie dodawajcie do niej sałaty :) SKŁADNIKI (4 porcje, 1 porcja - 286 kcal) 4 dojrzałe pomidory (na zdjęciach widzicie koktajlowe - zapomniałam kupić zwykłe, a przy święcie nie było mowy o kupieniu dobrych pomidorów
Moje Kuchenne Rewelacjemąki pszennej (typ 650) 250 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 4 łyżki oliwy czarny i biały sezam Dodatkowo: sałata roszponka kiełki brokułów pomidor ogórek konserwowy sos seczuański chili fusion Uncle Ben's Przygotowanie: Ryż gotujemy 20 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno pokrojoną cebulę, następnie
Smakowity Blog KulinarnyItaliana, kolejny przykład sałatki niebywale prostej a jednocześnie bardzo smacznej. Roszponka idealnie pasuje tutaj w zamian za listki bazylii jednakże bez bazylii ta sałatka nie mogła się obejść. Składniki : sałata roszponka kilkanaście pomidorków koktajlowych mozzarella w mini kuleczkach bazylia suszona olej rzepakowy z oliwą z oliwek Przygotowanie : Roszponkę oczyść z ewentualnych korzonków i rozłóż na talerzu, dodaj
Mechanik w kuchnimajonezu 1 łyżka ketchupu Wersja I 5 liści kapusty pekińskiej 1 duża marchewka +łyżeczka cukru, sól, pieprz pomidor ogórek kiszony 3 kajzerki z makiem Wersja II 3 liście sałaty lodowej pomidor 2-3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka zielonego mała cebula bułka razowa Cebulę i czosnek drobno siekamy. wrzucamy do mięsa, dodajemy jajko, kaszę, przyprawy i mieszamy razem ręcznie. Formujemy
Idę coś wszamać