sałata - 10652 przepisów (strona:444/711)

Kapusta pekińska z kurczakiem, fetą i pomidorkami 561

rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła sos do sałatki, przesmażcie kurczaka. Gdy zmieni kolor na jasny, przyprawcie do smaku. Umyjcie sałatę, wysuszcie, poszatkujcie w drobne paseczki. Do miski wrzućcie wszystkie składniki, wymieszajcie porządnie ręką - gotowe. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
DORSZ bałtycki jak ze smażalni ryb 244

rondlu (tłuszcz minimum musi zakryć rybę na wysokość centymetra) 4/ Smażymy dorsza parę minut (można go delikatnie obrócić w połowie smażenia). Usmażonego wykładamy na papier a następnie na liść sałaty. Na rybę nakładamy masełko i podajemy z cytryną. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka wiosenna ze świeżym szpinakiem, mozzarellą, owocami i olejem rzepakowym Green Spoon 202

Wiosną bardzo lubię takie kolorowe sałatki, najczęściej robiłam z mixem sałat, mozzarellą, pomidorkiem, papryką i sosem winegret. Do takich sałatek bardzo często używam także świeżych liści szpinaku (które uwielbiam ;)). Dzisiaj postanowiłam trochę zaszaleć i dodałam trochę słodko-kwaśnych owoców, tj. pomarańcza, winogrona i granat. Całość posypałam słonecznikiem, sezamem i nasionami chia. Zamiast sosu winegret sałatkę skropiłam olejem rzepakowym tłoczonym

Aga w kuchni
Błyskawiczne piątki - Lekka sałatka z serem pleśniowym 147

już na pewno. Moja jest jedną z lepszych, wrzucam do niej wszystko to co lubię, oczywiście ser pleśniowy i pyszny sos. Polecam na błyskaw iczny piątek . Składniki : * mix sałat * kilka rzo dkiewek * czerwona papryka * kilka czarnych oliwek  * pół ogórka * ulubiony ser pleśniowy * łyżka oliwy z oliwek * łyżka miodu * łyżka soku z cytryny * sól, p ieprz * oregano Przygotowanie : Oliwę, miód

Magiczne Życie Marty
ROLADKI DROBIOWE Z JARMUŻEM I SUSZONYM POMIDOREM Z KASZĄ JAGLANĄ I PESTO WEDŁUG MARKA ZARĘBY 204

kokosowym i wstawić na 10 minut do piekarnika.Wyciąvnąć wykałaczki i potnijcie mięso na kawałki.Gotowe danie skropić oliwą i podawać z ulubioną sałatka.Ja podałam z salatką z sałaty z sosem pomarańczowym winegret.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
grillowana karkówka na patyczkach 152

imbiru, świeżo startego 1-2 łyżeczki miodu skórka otarta z 1 cytryny (cytryna wyszorowana i sparzona) sól dodatkowo: patyczki do szaszłyków zimna woda do podanie: np. grillowane szparagi, miks sałat ulubiony sos wykonanie: Patyczki moczymy w wodzie przez kilka minut. W szklanej misce łączymy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy, a następnie przekrawamy wzdłuż. Obtaczamy

Domowy Smak Jedzenia
5 razy fit śniadania 155

ciasta. NALEŚNIKI Naleśniki w mojej kuchni występują głównie w dwóch wersjach: jako naleśniki białkowe zrobione z samych białek plus ulubione dodatki ( u mnie zwykle mozarella, szynka sarreno i sałata z pomidorem) lub naleśniki budyniowe robione na bazie mleka/wody z budyniem bez cukru – i ponownie dzięki budyniowi mamy naleśniki czekoladowe, bananowe, malinowe, truskawkowe i inne. Naleśniki zazwyczaj pojawia się u mnie

Tetiisheri
Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości 256

smarujemy pomidorową masą. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Hummus z warzywami Składniki: Puszka ciecierzycy, oliwa z oliwek, opcjonalnie pasta tahini, ulubione warzywa: marchew, papryka, rzodkiew, natka pietruszki, sałata, kalarepa, ogórki, Miksujemy ciecierzycę z puszki wraz z dodatkiem 3-4 łyżek oliwy oraz 2 łyżek pasty tahini. Kroimy warzywa na kawałki i układamy na półmisku. Podajemy hummus, jako

Codogara
50 przepisów z zielonymi warzywami 160

zielonymi warzywami! Na zdrowie! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone

Moja smaczna kuchnia
grillowane żeberka wieprzowe z musztardą i rozmarynem 155

szklanym naczyniu przekładając liściem laurowym. Naczynie przykrywamy np. folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 24 godz. Po tym czasie żeberka grillujemy. Podajemy z ulubionymi warzywami, sałatami

Domowy Smak Jedzenia
Słowniański karku czuje miętę 163

się najbardziej jako wędlina. Jako danie główne, była dla mnie trochę zbyt mdła i nieco gumiasta (winię mój brak umiejętności). Ale pokrojona w cienkie plasterki, na dobrej bułce, z sałatą, ogórkiem marynowanym i francuską musztardą była idealna. I ten aromat mięty. Mniam!  To co do mnie nie przemówiło, to miętowe "czipsy"- autorzy polecają podjeść listki , które zapiekają się razem

les mirabelles
Fajitas z kurczakiem, pomysł na super kolację 159

miseczkach. Każdy z gości będzie sobie nakładał sam tyle składników ile chce. drugi – podgrzać tortillę, posmarować pastą z awokado, można dodatkowo posmarować majonezowo-ketchupowym, na to usmażone mięso, sałata. Zawinąć i zajadać. Sałatka – do miski wrzucić pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, pokrojonego ogórka szklarniowego,pokrojony drobno szczypiorek, rukolę. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Wymieszać. Pasta

Kuchnia Pokoleń
Ziemniaki zapiekane z piekarnika z jajkiem i chrupiącym boczkiem 157

odrobiną oleju wbić jajka, posolić. Smażyć na małym gazie, aż białko się zetnie, a żółtko będzie lejące. Rozłożyć jajka na podpieczonych warzywach i boczku. Można rozrzucić na górze sałatę roszponkę. Natychmiast serwować. To było pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
CUKINIE FASZEROWANE RICOTTĄ I KOZIM SEREM 201

naczyniu do zapiekania, posyp startym parmezanem, skrop oliwą i zapiekaj przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp cukinię resztą posiekanej bazylii i podawaj samą, z zieloną sałatą lub jako dodatek do mięsa. *Jeśli wolisz, możesz zastąpić bazylię świeżym (lub suszonym) tymiankiem lub rozmarynem. Ja dodałam do farszu odrobinę tymianku i bazylię, uważam, że dobrze się razem komponują

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Co Lila jadła w środę? 4 156

Śniadanie Garść suszonych owoców i jabłko. Lilcia po tych dwóch miseczkach owsianki nie miała ochoty na dużą przekąskę. Zupa Barszcz czerwony, 2 miseczki to standard. II Danie Mix sałat z sosem (olej lniany, sok z cytryny, odrobina miodu i zioła), jajko i kasza kuskus. Lekkie i pyszne danie (nie mieliśmy ochoty na długie gotowanie). Wszystko zniknęło z tego talerzyka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com