bazylii, rozwiąże Wasze problemy. Sos do sałatek, makaronu. Jego wykonanie nie zajmuje dłużej niż 5 min. Cudownie pachnie bazylią. Jeśli chcecie poeksperymentować z sosem jako dodatkiem do sałat, to potraktujcie ten sos jako bazę i dodajcie np sok z cytryny, musztardę. W wersji makaronowej można dodać inne pyszności, chociaż w zupełności do makaronu ten sos plus parmezan zrobi nam doskonały
Mieszam w Garnkusosem sojowym, poszatkowaną natkę pietruszki i pieczarki. Całość mieszam i gotuję aż do zgęstnienia sosu co chwilę mieszając. Podać proponuję w towarzystwie młodych ziemniaczków i sałatki z sałaty z gęstą śmietaną i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Mechanik w kuchniSmażymy na średnim ogniu na mocno złoty kolor z obu stron . Po zdjęciu z patelni , na chwilę układamy je na papierowym ręczniku ,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu . Teraz już tylko sałata ze śmietaną jako dodatek lub sosik pieczarkowy i można zajadać . Smacznego Post Chrupiące, placki z młodych ziemniaków i cukinii pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżygładka. Ogórka pokroić w drobną kostkę i dodać do pasty, podobnie postąpić z papryczką chilli. Na koniec dodać posiekany koperek, pieprz i sól. Najlepiej smakuje z chrupkim pieczywem, z sałatą i pomidorem na wierzchu. Smacznego
Dobra karmabyło??? Pierwsze śniadanie w formie s ałatki, jajek, chleba razowego i żółtego sera . Całość smaczna i dobrze zapakowana ale niestety dość sucha. Zabrakło mi tu choćby łyżeczki oliwy na sałacie i szczypty przypraw. Drugim śniadaniem był jogurt z chia i dżemikiem. Całkiem smaczna i sycąca kombinacja, porcja spora. Porcję obiadową z kolacyjną zamieniłam rolami z racji tego
Dzieje kuchennej Wiewiórywypłynie na zewnątrz. Empanadas mogą stanowć samodzielną przekąskę. Można je podać z jogurtem naturalnym, gęstą śmietana posypaną szczyptą chili lub z zestawem ulubionych dipów. Dobrze komponują się z zieloną sałatą z dodatkiem sosu vinaigrette. SKŁADNIKI na 4-6 porcji CIASTO NA PIEROŻKI 250 g mąki pszennej ( ok. 1 i 1/2 szklanki) 1/2 łyżeczki soli 60 ml oliwy 100 ml gorącej
cool and mintyNiewątpliwą zaletą jest krótki czas pieczenia łososia. 15-20 minut wystarczy, by można go było podawać na stół. Upieczonego łososia można serwować także na zimno np. w towarzystwie ulubionej sałaty skropionej sosem winegret. SKŁADNIKI / 2 porcje MARYNATA 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 cm kawałek świeżego imbiru 2 łyżki soku z limonki 1 mała czerwona cebula
cool and mintyserwowania na wszelkie uroczystości rodzinne lub jako wystawny obiad w czasie grudniowych świąt. Najlepiej smakuje z delikatnym puree ziemniaczanym lub kaszą jaglaną, gryczaną, jęczmienną. Jako sałatkę podałabym sałatę z winegretem. SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g polędwiczki wieprzowej ( 1 polędwiczka) w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki młotkowanego czarnego pieprzu (grubo zmielonego ) 1 łyżeczka różowego pieprzu sól SOS PIECZARKOWO-BOROWIKOWY
cool and mintyDodajemy posiekaną natkę pietruszki i podzielone na kawałki mięso. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami oraz sałatą z ogórkiem, rzodkiewką i naturalnym jogurtem
cool and mintydodajcie do marynaty odrobinę spożywczego barwnika w płynie lub proszku. Danie jest proste do przygotowania i idealnie nadaje się na familijną biesiadę letnią porą. Koniecznie podajcie je z ulubioną sałata, gęstym jogurtem i cząstkami cytryny do wyciśnięcia. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 kg podudzi z kurczaka 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego
cool and mintyzalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą. Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliporcji groszku. Wlewamy po małej chochelce galarety, można również posypać natką pietruszki. Zimne galaretki odkładamy do lodówki na kilka godzin aż zastygnią. Tymbaliki wyjmujemy z foremek, podajemy udekorowane sałatą, natką i cytryną
Kulinarne Fantazje MarioliDODATKOWO : dowolne bułki do hamburgerów kilka plastrów sera żółtego sałata czerwona cebula ogórek świeży i konserwowy dowolny sos do hamburgerów PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy
Kulinarne Fantazje Mariolimarchewką, cebulą, słonecznikiem, jajkiem i mąką. Doprawiamy do smaku i smażymy małe plaski, na małej ilości tłuszczu, z jednej i drugiej strony aż się zrumienią. Podajemy ciepłe z sałatą, mięsem i kleksem gęstej śmietany, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolizawijamy plastrem boczku i nabijamy naprzemiennie z cukinią, na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, około 15 minut, obracając co jakiś czas i skrapiając oliwą. Podajemy z sałata i salsą z pomidorów. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli