sałata - 10652 przepisów (strona:437/711)

Burgery z indyka 123

ruszt grilla. W wersji ze zdjęcia są z roszponką, serem, pomidorem, suszonymi pomidorami, majonezem i ketchupem. Oczywiście można eksperymentować z dodatkami. Idealnie nadaje się boczek, ogórek konserwowy, liście szpinaku, sałata lodowa, mozzarella. Zależy co kto lubi.  Polecam Emska

Emskie Smaki
Kotleciki rybne 134

zmiażdżonym w prasce) i szczypiorkiem.. Uformować kotleciki , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na niewielkim ogniu.  kotleciki rybne Można podawać je z sosami, sadzonym jajkiem z dodatkiem sałaty czy pomidorów. Smacznego

Aromatyczne Podróże
Działka. Kwietniowy weekend 118

aksamitki i bławatki. Aksamitki są niezastąpione w warzywniku. Odstraszają szkodliwe paskudztwa. Sadzonki czerwonych dalii ładnie się przyjęły. W sumie zrobiłam 6 sadzonek z jednej karpy! W szklarni posiałam też sałatę, rzodkiewkę i dymkę

Posadzone i zjedzone
Nasz ogród w maju 152

Młoda jabłonka   Winogrona w szklarni mają już pąki.                                Sałata. Po połowie maja posadzę pomidory.                                Młodziutki rabarbar z nasion. Część warzywna. Marchew, pietruszka, buraczki, cebula, kalafior, kalarepka, groszek

Posadzone i zjedzone
Tacos 191

jednak zapraszam na wersję z mięsem mielonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego 100 g fasoli czerwonej 1 pomidor 1 czerwona papryka 100 g kukurydzy 1 cebula Kilka listków sałaty 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz 1 cebula czerwona 100 g mąki kukurydzianej 50 g mąki pszennej Pół szklanki gorącej wody Przyprawa tacos (zamiennie mogą być inne ostre przyprawy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szybki obiad, czyli francuskie nadziane 553

się nie „rozmyją” podczas pieczenia). Piec w nagrzanym na 195 stop. C piekarniku (grzanie góra/dół) przez ok. 25 minut. Podawać ciepłe z dodatkiem np. ulubionej sałaty z pomidorami i/lub oliwkami.   Smacznego

gutfut
Tortille z łososiem 182

Składniki: 1 tortilla Fanex o średnicy 30 cm 100 g łososia wędzonego 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (150 g) posiekana dymka 2 liście sałaty lodowej sos 1000 wysp Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z łososiem

czarrna od kuchni
Krewetki z zielonym pieprzem, czosnkiem i pietruszką 153

koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, jeszcze odrobinę soli oraz świeżo mielony pieprz i całość dokładnie przemieszać na patelni. Podawać na ciepło np.  z bagietką i/lub zieloną sałatą z pomidorami koktajlowymi, szalotką i oliwkami

gutfut
Zbiory na polu u Państwa Majlertów 102

jabłkami . Rukiew wodna, niestety u nas przeważnie traktowana jako ozdoba talerza, a jest to jedna ze zdecydowanie najzdrowszych roślin, której właściwości lecznicze znane już były w starożytności. Zastąpmy zwykłe sałaty rukwią wodną!! Niedługo na blogu pojawią się przepisy na sałatki z rukwi. Majeranek taki prawdziwy prosto z pola. Zapach obezwładnia (można mrozić na zimę). Tak rośnie brukselka. Jedni lubią

królestwo garów
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 125

paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu, bo najlepiej go nie zapiekać). Pożywne grzanki możesz również przygotować na wynos jako posiłek na II. śniadanie.   Opiekacze do przygotowania idealnych kanapek Żeby

Codogara
Szybkie kanapki z pasztetem 122

ciemnym pieczywem – chlebem oraz bułkami. Aby wydobyć jego smak możemy wcześniej posmarować kromki masłem lub margaryną. Na śniadanie lub do pracy przygotujemy klasyczne kanapki z warzywami – przekładamy kromki sałatą, pomidorem, ogórkiem czy papryką i rzodkiewką. Smak pasztetu w połączeniu z warzywami będzie jeszcze bardziej wyrazisty oraz aksamitny. Idealne połączenie stanowi w połączeniu z produktami kiszonymi: ogórkami, marynowaną papryką lub patisonami

Moja smaczna kuchnia
Ciasto cukiniowe z fetą. 165

formę i umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Piec 45 - 60 minut do zrumienienia wierzchu i "suchego patyczka". Podawać po lekkim przestudzeniu, pokrojone w kwadraty, z mieszanymi sałatami. Doskonałe na zimno na drugi dzień

zadanie-gotowanie
Prosty pomysł na figi! 151

miseczki. Skropcie go oliwą, sokiem z cytryny i posypcie posiekanym koperkiem, doprawcie solą i pieprzem. Całość wymieszajcie i odstawcie na 15 minut.  Na kromki chleba wyłóżcie dowolną ulubioną sałatę, zamarynowanego łososia a na sam wierzch pokrojone w cienkie plastry figi. Gotowe! Jeśli lubisz bogate w smaku wersje kanapek, to możesz dodatkowo kanapki posypać startym parmezanem bądź pokruszoną fetą

SMYKWKUCHNI
Jak zrobić kurczaka w glazurze miodowej? 132

glazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka w przygotowaniu kurczaka polega na tym, aby był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą i delikatnie chrupiącą

SMYKWKUCHNI
Sałatka ze śliwką, awokado i kurczakiem 179

lodowej  kilka orzeszków brazylijskich albo pini oliwa z oliwek balsamico do modena przyprawy: pieprz, sól, cząber Pierś z kurczaka umyć, pokroić na paski lub w kostkę i przyprawić. Sałatę umyć, porwać, dodać obrane i pokrojone awokado. Pokroić śliwki, dodać pokrojone orzechy. Dodać kurczaka (wersja ciepła, jak i zimna jest równie smaczna). Skropić oliwą i balsamico

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania