Dziś ta sałatka, szybka i pyszna. Energia na resztę dnia! Składniki - pół szklanki ugotowanej ciecierzycy, lub z puszki. Jednak gotowana w domu to zupełnie inna bajka! - świeży ogórek -mix sałat najwyższej jakości - garść prażonych na suchej patelni pestek dyni - pomidorki koktajlowe - olej z ostropestu tłoczony na zimno gdyż dbam o moją wątrobę - ser feta - glassa di soia z octem balsamicznym
Z Kuchni Do Kuchnicytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchnialubi Rozgrzać na patelni olej rzepakowy i smażyć rybę na niewielkim ogniu z obu stron, na złoty kolor Czego chcieć więcej? :) Może jeszcze ewentualnie kaszy gryczanej oraz zielonej sałaty z jogurtem naturalnym kozim i jajkiem na twardo drobno posiekanym :) Moja córka oczywiście z frytkami... O masz... ;) To jest ryba! Na zdrowie
Szczęśliwa kuchniastanęły mi przed oczami ugotowane, a nie surowe :D Zjadłam na kolację z takim smakiem, że nie do opisania! Myślę, że na obiad też można je podać, np. z sałatą czy ugotowaną marchewką karmelizowaną (przepis na marchewkę -niebawem). Aaa... Ta porada... Zapomniałam :) Otóż: Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 6 łyżek suchej kaszy jaglanej 1 marchewka
Szczęśliwa kuchniamuszę podjąć kolejną próbę ich przygotowania... Palce lizać! Składniki: 1/2 kg wołowiny pieprz ziołowy szczypta soli - naprawdę niewiele 1 awokado 1 cebulka 2 ogórki kiszone keczup majonez sałata a w zasadzie to Wasze ulubione dodatki Najważniejsze w tym wszystkim tak naprawdę jest przygotowanie mięsa, dlatego nie będę szczegółowo podawać Wam jak wygląda mój gotowy hamburger, tylko napiszę jak przygotować
Szczęśliwa kuchniamieszając. Przekładamy do miseczki Pieczarki i cebulę siekamy niezbyt drobno i dusimy do miękkości. Przekładamy do miseczki z mięsem Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy Następnie nadzienie nakładamy na liście sałaty. Wychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek zależy od wielkości liścia Zwijamy najpierw od siebie... ... następnie z jednego boku... ... i drugiego Całość zawijamy jak krokiety
Szczęśliwa kuchniaobłożyć szalotką pokrojoną w piórka i posypać ziołami Rybę szczelnie zamknąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego Piec 25 minut Ja podałam z ziemniakami i z miksem sałat. Na zdrowie :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniamiski i dodajemy jajka - mieszamy i przyprawiamy Następnie przelewamy do foremek i na wierzch układamy ser Wkładamy do piecyka na ok. 25-30 minut Można podać z miksem sałat, ketchupem, albo tak, jak ja z chrzanem śmietankowym Smacznego
Szczęśliwa kuchniakotlety mielone z kaszą jaglaną i kilkoma warzywami, bez jajka. Na zewnątrz wspaniale chrupkie, w środku przepysznie miękkie. Nawet ziemniaków nie trzeba do obiadu :) Zjadłam z mieszanką sałat polaną jogurtem naturalnym. Składniki: 250 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżka masła 1 marchewka 5 cm pora 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki drobno startej
Szczęśliwa kuchniapotem ostatnią, trzecią. Całość zajmie około 15 minut, czyli do momentu, aż ryż będzie miękki. Po zredukowaniu płynu Kolejna porcja wywaru A tu ostatnia porcja wywaru Możemy podać z sałatą albo ogórkiem kiszonym :) Smacznego
Szczęśliwa kuchniastopni Rybę skropić oliwą z oliwek, doprawić solą morską, pieprzem cytrynowym oraz tymiankiem Całość obsypać płatkami migdałowymi Wstawić do nagrzanego piecyka i piec 20 minut Przygotować sałatkę : sałatę ułożyć na talerzu, pomidor pokroić w ćwiartki Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą truflową i polać sałatkę. Wierzch posypać nasionami chia oraz sezamem Smacznego
Szczęśliwa kuchniakolorową sałatkę pełną witamin. Sos do sałatki jest zrobiony z awokado dzięki czemu jest jeszcze zdrowsza i smaczniejsza. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 główka sałaty zielonej 500 g pomidorów 1 czerwona papryka 1 puszka 400 g kukurydzy 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 cebula czerwona (około 100 g) 1 pęczek usiekanej natki pietruszki 1 pęczek
Uwaga Babcia Gotujezamiast patyczków do szaszłyków) z polską, a właściwie wielkopolską tradycją z której pochodzę (ziemniaczana rolada z boczkiem i chrzanem w kapuście) oraz smakowego mixu, czyli sosu na bazie sałaty rzymskiej, śmietanki i mleka kokosowego. Do przygotowania swojego dania należało użyć produktów sponsorów: Indykpol, Octim, House of Asia, Ogródek dziadunia i Jan Niezbędny. Jurorami w konkursie byli: Joseph Seeletso – , przewodniczący jury
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcebula, 1 łyżka bułki tartej, 3 łyżki zimnej wody, sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia. Ponadto: olej do posmarowania blachy, ciepłe mleko ( do posmarowania bułeczek ), sezam, kilka liści sałaty ( umytych i osuszonych ), 1/2 cebuli, 15 pomidorków koktajlowych, sos: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 1 łyżka majonezu. Przygotowanie
W kuchni u Monikisię starty ser. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut, aż ser na wierzchu zapiekanki roztopi się i ładnie przyrumieni. Podawaj na ciepło w towarzystwie sałaty lub surówki
Chilli Czosnek i Oliwa