Jeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna. Dlaczego by nie jeść ich częściej? Składniki: 4 jajka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego szczypta soli łyżeczka musztardy ziarnistej lub mały ząbek czosnku świeżo mielony pieprz
Ugotowane pozamiatanebagietki. Pomidory kroimy w kostkę, odsączamy z nadmiaru soku. Wkładamy do miseczki, mozzarellę również kroimy w kostkę a bazylię siekamy na grubsze kawałki listków. Mieszamy wszystko razem i wykładamy sałatę na bagietki. Zapiekamy w piekarniku ok. 5 minut aż grzanki się podpieką a ser roztopi. Posypujemy jeszcze świeżymi listkami bazylii, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem
Życie zaczyna się w kuchnikarkówki podawaj z warzywami. Kotleciki wyszły naprawdę pyszne. Mięciutkie kawałki karkówki otacza chrupiące ciasto. Będą idelane z młodymi ziemiakami z wody z koperkiem oraz z mizerią lub dowolną sałatą
blog.moje-pasje.infojajko, cebula czerwona, ogórek zielony, rzodkiewka, posiekany szczypiorek, ORIENTACYJNA CENA: 10 ZŁ. bagietka, masło, ser feta, posiekana botwinka, rzodkiewka, natka pietruszki. ORIENTACYJNA CENA: 11 ZŁ. chleb, masło, wędlina, sałata strzępiasta, pomidor malinowy, posiekany szczypiorek, kwiatki z rzodkiewek. ORIENTACYJNA CENA: 12 ZŁ. bagietka, masło, ser z niebieską pleśnią, oliwki zielone i czarne, pomidor koktajlowy, koperek. (kanapki górne) ORIENTACYJNA CENA
JejKuchniaróżyczki z szynki, - kwiatki z pomidorów koktajlowych, - sałata masłowa spięta wykałaczkami, - koperek do dekoracji. - ruloniki z wędlin na wykałaczkach, - kwiatek z ogórka i pomidorka koktajlowego, - kiełki do dekoracji. - kwiatki z cebuli czerwonej, rzodkiewki i pomidorków koktajlowych, - warzywa: pomidor malinowy, ogórek, szczypiorek, papryka zielona, oliwki zielone, oliwki czarne
JejKuchniaWyszło super, jestem pewna, że zrobię to danie ponownie. Można zrobić takie grzybki w wersji na imprezy . Wtedy nie podawać ziemniaków, tylko rozłożyć grzyby na sałacie i tak serwować. Małe ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Muszą być ugotowane do miękkości. Przykryć, żeby nie ostygły. Grzyby umyć i osuszyć, wyciąć nóżki, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok. Przygotowanie nadzienia
Kuchnia Pokoleńteż przepis na kwaśnicę z wędzonym żeberkiem, pieczonego pstrąga podanego jak zawsze oraz bardziej nowoczesne przepisy - krewetki z czosnkiem i chilli, podpalane brandy, na grzance, z czerwonym pesto i sałatą, łosoś marynowany w imbirze i chilli z orientalną sałatką z fenkułu i sosem mango. Nie zabrakło też deserów i tu mamy - pączki zbójnickie, diabelski mus czekoladowy i inne :-) Podsumowując - świetna
kruche babeczkichrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1 nieduża sałata pekińska posiekana w paseczki 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w talarki 3 suszone pomidory z zalewy pokrojone w kosteczkę 1 marchewka starta na tarce na większych oczkach
Zasmakuj Kuchnisię oczami. I to prawda jest! No, bo popatrzcie na te kolorowe kanapki. Nie macie ochoty ich zjeść 😊 Kanapka nr 1: Plastry pieczonej polędwiczki w ziołach, ułożone na sałacie, z dodatkiem cząstek pomidorów i kiełków z rzodkiewki. Kanapka nr 2: Plastry awokado na przemian z plastrami białej rzodkiewki z dodatkiem papryczki chili. A wszystko to ułożone na połówkach bułki
Kulinarne przemysleniaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejna śniadaniowa propozycja: dwa plastry szynki długo dojrzewającej, plaster twarogu. mix sałat, pomidorki koktajlowe z makaronikiem z awokado, plasterki białej rzodkiewki z kiełkami a do tego dwie grzanki z masłem czosnkowym. Czy może być coś pyszniejszego? Pewnie tak, ale spróbujcie tego śniadania 😊 Szybko, pysznie, z bogactwem witamin. Do tego proponuję szklankę soku pomarańczowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniazastanawia się co jem… Jak można jeść różnorodnie, kiedy na talerzu brakuje mięsa. Myślę, że niektóre osoby w mojej rodzinie mają wrażenie, że pożywiam się codziennie trzema główkami sałaty… na śniadanie, obiad i kolację. A przecież wystarczy zajrzeć tutaj do mnie i przekonać się, że na jedzeniową nudę nie narzekam i moje dania są baaardzo urozmaicone. Uwielbiam jeść
rabarbarowonaszego organizmu rożnych toksyn. Warto (od czasu do czasu) zrobić sobie oczyszczanie organizmu i włączyć do naszego menu zielone koktajle. Koktajle możemy przygotować z szerokiej gamy produktów: szpinak. jarmuż, sałata, szczaw, natka pietruszki, ogórek, awokado, kiwi, melon, winogrona, gruszki, jabłka banana oraz cytryny. Przeważnie do koktajli dodaje banana, który nadaje słodyczy i koktajl
kulinarne odsłony patirukoli. Tortille możemy nadziewać także: cienko krojonymi wędlinami świeżymi warzywami łososiem kurczakiem pastami warzywnymi, np z ciecierzycy pastami rybnymi innymi pastami suszonymi pomidorami różnymi serami i serkami liśćmi sałat Smacznego
kolorowotorcikoworavioli Arc-Pol Czaniec 1 wędzone udko 50 g sera z niebieską pleśnią pół pieczonej papryki pół ogórka pół cebuli 1 mała sałata rzymska oliwa 1 łyżka musztardy sól pieprz 1 plaster sera żółtego na dekoracyjne gwiazdeczki Ravioli gotujemy ok 15 min, odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Wszystkie składniki kroimy w kostkę , ogórka w plasterki. Z plastra sera wycinamy gwiazdeczki
Gotowanie jest łatwemasy dodałam koperek, sól, pieprz, kurkumę i całość dokładnie wymieszałam Na patelni rozgrzałam olej kokosowy i smażyłam uformowane burgery po kilka minut z każdej strony Podawałam z cebulą, pomidorem, sałatą Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com