sałata - 10652 przepisów (strona:422/711)

Sakiewki - jajka gotowane w folii spożywczej 171

bardzo! Naprawdę smakują rewelacyjnie i lepiej od tych tradycyjnych. Dodatkowo wyróżniają się wyglądem i mogą umilić niejedno śniadanie. W sumie to była moja przekąska - podana na mieszance sałat i posypana bluszczykiem kurdybankiem (*).   3 jajka 1 łyżeczka oleju sól, pieprz Dodatkowo: folia spożywcza  Miseczki (1 sztuka na 1 jajko) wysłać większym kawałkiem folii spożywczej (aby dał się zwinąć

Di gotuje
Fit burger wołowy 182

wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka

Kuchnia Bazylii
Fit burger wołowy 182

wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka

Kuchnia Bazylii
Medaliony wieprzowe z jabłkiem i cydrem 197

dodajemy cydr i starte na grubych oczkach jabłko i przysmażamy. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy jogurt. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u na ziemniaki z wody i sałata lodowa. Smacznego :)    1 porcja  - 210 kcal - białko - 110 g - tłuszcze - 22,5 g - węglowodany - 47 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej  strony

Moje Kuchenne Rewelacje
Bo gotować każdy może! 139

masy przepisów zdjęcia z sobotniego gotowania z półfinalistą drugiego sezonu Masterchefa. Brałam udział w konkursie na sałatkę ("Ruletka sałatkowa"). Składnikami, które udało mi się wybrać były: ser Lazur Błękitny, sałata, zielone oliwki, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, żółta papryka, oliwka, świeża bazylia i oregano, sezam. Wygrałam i dostałam nawet nagrodę z czego jestem dumna ;) Zdjęcia z imprezy

Karola gotuje
Burrito z kurczakiem. 272

Obiad lub kolacja na szybko z kurczakiem, sałatą ,awokado i serem.Sos jest niezbędny , ja podałam z gorgonzolą i smakował wyśmienicie. Składniki:dla dwóch osób 4 tortille 200 g filetu z kurczaka 1 awokado ,dojrzałe roszponka,lub inna ulubiona zielenina Ser tarty ,żółty Sól ,pieprz,ulubione przyprawy do mięsa Sos gorgonzola : 150 ml śmietany 18 % 100 g sera gorgonzola Sól ,pieprz

Ladylaura.
Jajka w gniazdach z rzeżuchą 136

ogonka i wydrążam miąższ. Do pomidorów wkładam białko jaj ugotowane. Za pomocą szprycy napełniam ich środek farszem z żółtek. Między pomidora i jajko wkładam rzeżuchę. Posypuję papryką. Podaję z sałatą

wesoła kuchnia
Placki makaronowo cukiniowe ze słonecznikiem 148

pieprzem. Wymieszaj dokładnie.  Smaż niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju z jednej strony. Przed przwróceniem na drugą posyp je ziarnami słonecznika. Smaż placki na złoty kolor. Podawaj placki z sałatą i pomidorkami koktajlowymi

Gotuj Sam!
Pesto roszponkowe w naleśnikach 155

roszponki ok. 60 ml oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 50 g koziego twardego sera sól i pieprz biały do smaku dodatkowo: 4 naleśniki 1 camembert z zielonym pieprzem Sałatę oczyść, umyj, zalej oliwą. Dodaj ząbek czosnku pokrojony w plasterki - zmiksuj wszystko na pastę. Dodaj drobno starty ser, dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój ser camembert w plasterki. Posmaruj

Gotuj Sam!
awokado w grillowanej tortilli 189

sycące i smaczne ale również bardzo zdrowe. składniki 4 tortille 2 dojrzałe awokado sok z 1/4 cytryny 1 ząbek czosnku szczypta bazylii 4 liście sałaty garść nasion słonecznika 3 łyżki oliwy pieprz, sól sposób przygotowania Na patelni prażymy nasiona słonecznika  Awokado obieramy ze skórki, usuwamy z nich pestki i wkładamy do miski.  Następnie

Miód i pieprz
Sałatka z brukselką i salsiccia 220

zeszkilj na maśle. Dodaj pieczarki i smaż aż pieczarki odparują. Dodaj do ziemniaków. Na tej samej patelni zrumień lekko brukselkę. Wymieszaj wszystkie składniki. Ułóż na półmisku razem z sałatą. The post Sałatka z brukselką i salsiccia appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
OŚMIORNICZKA Z CHRUPIĄCYCH POLĘDWICZEK 167

mąkę. Obtoczyć w niej polędwiczki. 4. W rondlu rozgrzać olej. Polędwiczki zanurzyć w jajku i wrzucić na głęboki olej. Smażyć na złoty kolor, Wyłożyć na papierowy ręcznik. Następnie na sałacie tworząc ośmiorniczkę

Kuchnia Paulettes
Eksplozja smaków 174

skrapiając go dopiero  na talerzu. Dlatego ja do upieczonych ryb podaję cząstki cytryn, aby każdy sam wg. swojego gustu skrapiał sobie rybę.  Na talerz wyłożyłam garść mieszanki sałat, na niej wyłożyłam mój Pęczak znakomity ( patrz zakładki:kasze, bezmięsne ),  a na końcu upieczonego łososia. Do dekoracji użyłam kiełków rzodkiewki oraz zaakcentowałam smak dodatkiem trzech oliwek. Ważne jest

Kulinarne przemyslenia
Carpaccio z Tuńczykiem, grzybami shiro-shimeji i nutką oliwy truflowej 210

lodówki pod przykryciem . Zajmujemy się grzybami. Oczyszczamy , myjemy osuszamy . Następnie rozpuszczamy masło dodajemy ząbek rozgniecionego czosnku Pietruszkę i szklimy grzyby kilka chwil. Dekorujemy wedle uznania Do ozdoby polecam kiełki sałaty , sos najlepiej chrzanowy , kolorową paprykę w tym chilli , czarne oliwki . Mam Nadzieje że ten przepis stanie się jednym z waszych ulubionych . Smacznego

Viola cooks with passion
Sałatka z burakiem i rukolą 201

spory burak (pieczony lub parowany) pół opakowania sera sałatkowego garść orzechów włoskich sos balsamiczny Rukolę układamy na talerzu, buraka obieramy i kroimy w dość drobną kostkę, wykładamy na sałatę, na to wszystko pokrojony w kostkę ser i podprażone na suchej patelni orzechy. Ja polałam to wszystko gotowym sosem balsamicznym, ale jeśli nie macie takiego to wystarczy zmieszać ze sobą oliwę

Cynamonowe szczęście