sałata - 10652 przepisów (strona:416/711)

Sałatka z burakami i słonecznikiem 134

wiosna, zbliża się do nas wielkimi krokami. A jeśli nadejdzie to stragany będą uginały się pod ciężarem sezonowych warzyw. Już nie mogę doczekać się młodej kapusty, naszych rzodkiewek czy sałaty. Do tego czasu trzeba przygotowywać sobie potrawy z tzw. "warzyw z serii zimowej". Przepis na sałatkę z burakami dostałam od koleżanki z pracy. Już po przeczytaniu składników wiedziałam, że sałatka

Pobite gary Barbary
Chili con carne 163

drobną kostkę, czerwoną fasolę, kukurydzę (jeżeli używasz), zamieszaj wszystko i powoli dodawaj bulion-tak aby powstał gęsty sos. Gotowe!  WSKAZÓWKI: Można podać z ryżem na sypko, tortillą, na sałacie lub samoistne danie

Kopystką po garach
Pieczony placek ziemniaczany z wędzonym łososiem i chili 161

minut, aż się zrumieni (ale nie spali). Placek gotowy:) Na wierzch układamy plastry wędzonego łososia, posypujemy papryczką chili, czerwoną papryką,kaparami oraz serem feta. Jeszcze lepiej smakuje podana z sałatą lodową z sosem winegret i cząstkami cytryny

Kopystką po garach
Kurczak Saltimbocca 112

łyżki masła a następnie włożyć filety. Skropić cytryną i odstawić z ognia.  WSKAZÓWKI: Do podania - u mnie:ziemniaki po szwedzku (przepis znajdziecie tutaj :  http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/ziemniaki-po-szwedzku.html  , sałata z rukolą (przepis znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/saata-z-rukola.html  , dipy (przepis znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/dip-z-pomidoramiserem-feta-i-bazylia.html  , http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/dip-rzodkiwekowy.html   http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/dip-zioowy.html

Kopystką po garach
Pasta jajeczna 119

Kolejna propozycja pasty,którą można owinąć w szynkę lub (zdrowiej) w liść sałaty. SKŁADNIKI:(2 porcje) 4 duże jajka 5-6 cm białej części pora Mały ząbek czosnku Łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżki majonezu (lub więcej-jak kto woli) Łyżka posiekanych ziół (szczypiorek, koperek, pietruszka) Sól Pieprz Czubrica zielona Curry PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę, dodajemy drobno

Kopystką po garach
Dorsz z piekarnika w pomidorach, z oliwkami, kaparkami i oregano 136

wierzch wykładamy resztę sosu, posypujemy oregano, oliwkami i kaparami.Wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na 12-15 minut. PODANIE: u mnie z niewielką ilością makaronu ryżowego oraz z sałatą z sosem winegret

Kopystką po garach
Niedzielny obiad w Ten Sushi 156

jest zupełnie bez smaku i bez charakteru. Potem na naszym stole pojawia się zestaw Masakari (20 szt, 63 zł). W skład zestawu wchodzi: 6 x futomaki z tuńczykiem , serkiem, sałata, awokado, ogórkiem  i rzepą 6 x hosomaki maślaną   4 x california z łososiem, serkiem i awokado owinięte  w nori, podane z dressingiem z rzepy

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z mango i awokado 227

prawie każdym sklepie, więc nie macie już wymówki 🙂 Sałatka z mango i awokado to super połączenie 🙂     Składniki /2-3 porcje/: 1 mango 1 awokado opakowanie mieszanki sałat (lub takie połączenie jakie Czytaj dalej... Artykuł Sałatka z mango i awokado pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Sałatka szpinakowa 154

kocham sałatkę szpinakową? Po pierwsze, jest jedną z najzdrowszych sałatek, po drugie za to, że jest przepyszna, a po trzecie, że nie więdnie, tak jak podobne sałatki np. z sałaty czy kapusty pekińskiej, gdzie po paru godzinach robi się nieestetyczna breja. Sałatka szpinakowa nawet na drugi dzień zachowuje swoja świeżość. Jednak aby pozostała na drugi dzień, trzeba

Jadło i czytadło
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 198

kotletów.  Kiedy kotlety się smażą możemy przejść do dodatków. I teraz czas na bitwę smaków: nowocześnie czy tradycyjnie.  Burger tradycyjny to oczywiście bułka, kotlet, roszponka lub sałata, pomidor, żółty ser. Jedną część bułki smaruję majonezem, a drugą ketchupem. Burger nowoczesny także ma tę samą bułkę, kotlet i jest też majonez i ketchup, ale dla odmiany zawierał roszponkę, kiwi

Emskie Smaki
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 148

gotowanie Krem z fasoli ; blog: Co w kredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku ; blog: Czerwień i błękit Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli ; blog: Hajduczek naturalnie Fasolka po bretońsku ; blog: To i owo stokrotki Fasolowe curry z morszczukiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem 146

sparzyć niż ugotować) i odsączone pokroić w kostkę. Ugotowane na twardo jajka także pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Sałatę doprawić solą i pieprzem, a następnie schłodzić w lodówce

Di gotuje
Dieta samuraja oraz przykładowy jadłospis. 231

naszej diety ryż: basmanti, jaśminiowy, sushi, itp. i inne bezglutenowe pseudozboża np. kasze (gryczana, jaglana), komosę ryżową. Jemy : ryby, drób, chude mięso i jajka, owoce morza. Bez ograniczeń: brokuł, sałatę, kalafior, itp. Nie liczymy kalorii z warzyw, które nie zawierają skrobi. Ograniczamy spożycie alkoholu. Nate radzi spożywać cheat meal 1-2 razy w tygodniu, dla lepszego samopoczucia psychicznego oraz fizycznego

PaleoLife
Szpinak z łososiem i "Przepowiednia" 167

brzuszek wędzonego łososia kiełki rzeżuchy gruba sól sok z cytryny oliwa  Do salaterki wrzucić szpinak. Chili rozdrobnić według uznania. Rozrzucić na szpinaku. Łososia rozdrobnić w palcach. Rozrzucić na sałacie. Sałatkę posypać kiełkami rzeżuchy i grubą solą. Całość polać dwiema łyżkami oliwy i skropić sokiem z cytryny. Po przeczytaniu " Niewinności " Deana Koontza postanowiłam dać autorowi jeszcze jedną szansę. I muszę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolorowa surówka 176

ogórek  1 paczka sera fety  5 łyżeczek oleju  sól  pieprz ziołowy  pieprz biały  łyżka balsamico  Wykonanie  Do wysokiej miski rozrywam naszą sałatę , następnie pomidorki kroję na połówki , ogórka myję i kroję w nierówną kostkę , następnie ser feta rozkruszam , dodaję olej , przyprawiam według uznania smakowego , i dodaję na końcu balsamico i wszystko bardzo

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania