sałata - 10652 przepisów (strona:411/711)

Programuj mechanizmy wewnętrznej samodyscypliny 141

prostu orgia smaków! :) Postanawiasz kupić kremówkę. Decyzja zapadła! 2,5 zł to nie majątek, a tyle przyjemności. Przychodzi Twoja kolej. Zamawiasz 100% żytni chleb i ... Olivka rwie listki sałaty na sałatkę oczyszczającą dla taty... ... widzisz siebie jak siedzisz w samochodzie. Wracasz do domu z połówką chleba dla pozostałych domowników na kolacje. Połówką dlatego, że Ty zaczynasz dziś wieczorem cotygodniowe dwudniowe

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Quiche z brokułem i fetą 153

kuchnię francuską. Quiche robiliśmy niemalże codziennie. Farsz był zależny od pory roku, zawartości restauracyjnej chłodni i nastroju kucharza. Mój osobisty M quiche je na ciepło, zimno, z sałatą lub bez. Przepis niemalże wierny z tym restauracyjnym. Jednak nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, dodała. Zamiast zimnej wody dodaje maślanki,  zamiast margaryny - smalcu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Quiche Lorraine 145

piec w temperaturze około 25 minut  ( sos powinien być ścięty szczególnie na środku).  Tarta powinna przestygnąć lekko, w przeciwnym razie bedzie bardzo źle sie kroiła. Podawać z sałatą jako danie główne, lub jako przekąskę na zimno

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kolorowe serowe kulki 380

orzechów Sposób przygotowania: Ser topiony rozgniatamy widelcem i mieszamy z połową orzechów, aż uzyskamy jednolitą masę. Formujemy kulki i obtaczamy je wreszcie orzechów. Wszystkie kulki możemy ułożyć na liściach sałaty lub cykorii

Menu Zdrowia
Pasta z awokado i orzechów 178

ciemnieje gdy nie ma w pobliżu magicznej dużej pestki. Warto z dodatkiem awokado przygotować nie tylko łatwe pasty, także makarony, czy sałatki, np. z wyraźniejszym pomidorem, cebulą, sałatą, posypane ziarnami sezamu czy orzechami. Połączenie awokado z orzechami wzbogacają naszą dietę o dodatkowe witaminy i cenne nienasycone kwasy tłuszczowe. Samo zdrowe na talerzu! I to jeszcze na start, na śniadanie

Zasmakuj Kuchni
KOKTAJL Z ROSZPONKI I BANANA 148

roszponka zwana również roszpunką bogata jest w witaminę A która wspomaga wzrok, zapobiega powstania nowotworów, działa uspokajająco? Roszponka wspomaga również trawienia,działa kojąco zatem zachęcam do wprowadzenia tej sałaty do waszej diety. Na blogu znajdziecie kilka przepisów w których użyłam roszponki,najczęściej dodaję ją do sałatek, a dziś zachęcam do przygotowania pysznego koktajlu do którego oprócz roszpunki  potrzebujecie

Kukuleczki
SZNYCEL WIEDEŃSKI 227

wówczas będzie to kotlet a'la wiedeński) smażony w panierce na dużej ilości klarowanego masła. Soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz.  Podawany tradycyjnie z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki, sałatą z ogórkiem i śmietaną oraz cząstkami cytryny do wyciśnięcia. Panierka pełni rolę "skórki" i chroni przed wysuszeniem mięsa. Bułka nie powinna być dociskana do kotleta, dzięki czemu podczas smażenia zacznie

cool and minty
Sushi 270

cukru, szczypta soli, sushi nori, Dodatki (najlepiej dodać według własnego smaku): 2 paluszki surimi, łosoś wędzony, 1/2 awokado, 1/2 żółtej papryki, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 świeżego ogórka, 3 liście sałaty karbowanej, kilka krewetek (do ich podsmażenia masło, sól, pieprz i kilka kropel cytryny), czarny sezam. Ponadto: sos sojowy, pasta wasabi, imbir marynowany. Przygotowanie: Ryż:  Ryż należy porządnie opłukać - płuczemy

W kuchni u Moniki
Pasta z wędzonej makreli 167

misce ze śmietaną ( powinny mieć temperaturę pokojową ). Dodać posiekaną makrelę i szczypiorek, utrzeć na jednolitą masę. Dodać łyżeczkę słodkiej papryki, odrobinę pieprzu. Podawać do kanapek z dodatkiem np. sałaty, pomidora czy świeżej papryki

Kulinarne przemyslenia
ŚLEDŹ PIECZONY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 216

środku oraz na zewnątrz) i marynować minimum 2-3 godziny w lodówce. Śledzie ułożyć na wyłożonej papierem blaszce. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawać z mixem sałat. — BTW śledzia świeżego w 100 g: 166 kcal

Ola la LCHF
KOTLETY SCHABOWE Z PIECZARKAMI 125

Kotlet schabowy z przyprawami: curry, papryka słodka i ostra, majeranek, sól. Pieczarki smażone na maśle z solą, świeżo mielonym pieprzem i natką. Sałata ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem

JejKuchnia
Zioła – suszenie i przechowywanie 164

wyjątkowy aromat. Kup różnego rodzaju zioła (zarówno te cięte jak i doniczkowe). Zioła dokładnie umyj pod bieżącą wodą, dobrze otrząśnij. Świeżynki osusz ręcznikiem papierowym lub użyj wirówki do sałaty. Usuń wszystkie suche, zwiędnięte i przyczerniałe łodyżki i liście. Pogrupuj zioła w małe wiązki – dzięki temu wyschną szybciej i bardziej równomiernie. Gumką recepturką zwiąż wiązki ziół i przymocuj do nich

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 162

jesteś zwolennikiem świeżych ziół, jednak nie lubisz gdy zbyt szybko więdną? Wystarczy zamrozić je w niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Oliwa zapobiegnie ich brązowieniu. Aby uniknąć szybkiego więdnięcia sałaty i innych warzyw liściastych, wystarczy owinąć je kawałkiem ręcznika papierowego i schować do lodówkowej szuflady. Pomidory – mimo plotek, pomidory nie lubią zimna! Pomidorki powinny być przechowywane w temperaturze pokojowej. Miskę

PysiaGotuje.pl
Klasyczna sałatka warstwowa z kurczakiem 259

wszystko to, na co macie ochotę. O! Śledzika też Sos to też zwykły klasyk. Odrobina majonezu, keczup, jogurt grecki, przyprawy i czosnek, bo bez niego nie ma u nas sałat:d Nie macie czasu na obiad? To świetna alternatywa. Zapraszam! Drukuj Klasyczna sałatka warstwowa z kurczakiem Składniki 150 g twardego sera żółtego 1 filet z kurczaka 5 liści kapusty pekińskiej

Mieszam w Garnku
Surówka na szybko z Pancettą 170

wstępnie kapustę lodową kroję bardzo cienko , następnie ogórka myję i kroję w kostkę , pomidorki kroję na połówki , pancette pokrojoną w kostkę przesmażam na odrobinie oliwy i dodaję do naszej sałaty , na końcu doprawiam do smaku solą pieprzem , oraz cukrem i ścieram odrobinę skórki z cytryny , następnie bardzo dokładnie mieszamy , kiedy mamy dobrze surówkę wymieszaną , gotowa do podania

Mój Smak