burakiem, rukolą i orzechami Koktajl buraczkowy z bananem i pomarańczą Buraczki tarte Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Gęsta jarzynowa z brukselką Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem
Moja smaczna kuchniasól z Hawajów (Black Lava) - zawdzięcza swój kolor lawie wulkanicznej. Sól ta jest produkowana na wyspie Molokai. Wykorzystywana jest głównie do grillowanych ryb, oraz do doprawiania wszelkich sałat, mięs i owoców morza. Należy ją dodawać w ostatniej fazie przygotowywania potrawy. czerwona sól z Hawajów (Alaea Hawaiian Sea) - otrzymywana jest przez odparowanie wody zawierającej chlorek sodu i czerwoną glinę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki (na 1 porcję) - 100 g mielonej wołowiny np. z udźca, - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - 2 bułki grahamki (ok. 100 g), - liść sałaty lodowej (ok. 40 g), - 2 plastry pomidora (ok 40 g), - ogórek kwaszony (ok. 30 g), - 4 łyżeczki musztardy (ok. 40 g), - 1/2 łyżeczki miodu (ok. 6 g), - 2 łyżeczki soku
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachrodziny kapustowatych. Wbrew nazwie, moim zdaniem, ani nie smakuje jak rzepa ani jak brokuł, choć jeśli miałabym doszukiwać się podobieństwa, to stawiam na brokuła. To taka przyjemnie gorzkawa sałato-kapusta. :) Najbardziej popularne zestawienie, z którym się spotkałam, to friarielli zasmażane z czosnkiem i ostrą nutą papryczki ze smażoną kiełbaską. Takie połączenie trafia często do zupy, na pizzę, czy do środka
PichceniomaniaSkładniki: 4 bułki w kształcie litery U 4 dobrej jakości parówki sałata cebula sos amerykańskie Fanex sos gyros Fanex ketchup nr VII Fanex cebula prażona Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki … Czytaj dalej Hot dogi
czarrna od kuchniśniadanie i nie tylko. Super łatwa przekąska i mega pyszna! Na każdy niespodziewany atak głodu! Składniki rzodkiewka ogórek pomidor mango twarożek sałata lodowa szczypior sól i pieprz do smaku, nasiona chia olej z ostropestu 1 łyżeczka Z podanych składników zrób sałatkę. Dosmacz oliwą z oliwek lub olejem z ostropestu.Posyp nasionami chia lub czarnym sezamem. Pamiętaj! Dzienna dawka oleju z ostropestu
Z Kuchni Do Kuchnisolą. Na końcu wrzucamy płatki kukurydziane. Mieszamy i odstawiamy na 15-20 min. Placki smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ketchupem lub innym sosem. Można do nich podać sałatę. Wersja na słodko: 2 szklanki płatków kukurydzianych => Tesco 2 jajka => Tesco 1/2 szklanki mleka => Lidl 1/2 szklanki mąki => Lidl 1 łyżka cukru pudru
Kuchnia MagdaLenyskład całodniowego zbilansowanego jadłospisu: jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure
Kulinarne przygody GatityPyszne, zdrowe i delikatne kotleciki. Będą idealne dla dzieci jak również jako lunch do pracy. Ja podałam je z miksem sałat z oliwkami i pomidorkami. Z tej porcji wyjdzie ok. 10 kotlecików. Kotleciki: woreczek kaszy jaglanej (100g) 5 jaj ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia
Smakołyki AsiSmażymy na małym ogniu ok 3-4 minuty z każdej strony. Najlepiej nakładać małe porcje ciasta wtedy łatwiej będzie obracać placuszki. Podawać gorące, najlepiej smakują w towarzystwie surówek albo sałat. Smacznego
Szybko Tanio Smacznierękoma. Połączyć z kaszą i formować kotleciki. Smażyć na patelni ok 10 minut z każdej strony na średnim ogniu. Podawać gorące z jeszcze większą ilością warzyw – najlepiej świeżą sałatą
Szybko Tanio SmacznieJeżeli nie macie pomysłu na warzywo lub sałatę do obiadu zachęcam Was do wypróbowania tego właśnie przepisu. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 1 opakowanie pomidorów koktajlowych – pieprz cytrynowy – oliwę z oliwek – ocet balsamiczny Pomidorki umyć i pokroić na połówki. Posypać pieprzem, skropić oliwą i octem. Można wierzch posypać świeżą bazylią. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniegładko”). Dodać ugotowaną komosę, zetrzeć marchewki. Wbić jajko, dodać przyprawy i całość wymieszać. Formować jednakowej wielkości kuleczki. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Podawać gorące w towarzystwie sałaty. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniewiemy co z tym zrobić ? Ani to na obiad , bo za mało, a wyrzucić szkoda. Oto moja propozycja na super kolację. Mięso rozdrobnić na małe cząstki, bardzo drobno. Liście sałaty umyć i wysuszyć, pomidorki umyć i pokroić w plasterki. Ogórka umyć i pokroić w plastry. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Ulubiony ser, taki co ładnie się topi, pokroić
Kuchnia Pokoleńupieczoną cebulę i/lub ząbki czosnku), pomidorki koktajlowe i oliwki przekrojone na pół. Skropić przygotowanym sosem z oliwy. Usmażonego kurczaka pokroić na plastry grubości około centymetra i ułożyć go na sałacie. Kurczaka można skropić pozostałą częścią sosu. Smacznego
Codzienne Gotowanie