mnie wyszło 11 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnymi dodatkami, ja podałam z surówką z sałaty lodowej
Monia miesza i gotujePanierkę trzeba przytrzymać ręką, ponieważ spada. Rozłożyć mięso na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut. Podawać z puree ziemniaczanym i sałatą. Polecam
Kuchnia Pokoleńjajko na miękko Energia:420kcal B:24g W:35g T:21g 1 połówka posmarowana serkiem kanapkowym niskotłuszczowym ( najlepej typu Bieluch )ok.1 łyżka z chudą wędliną (2 plasterki), sałatą , pomidorem i kiełkami rzodkiewki 2 połówka z makrelą w pomidorach (ok.1 łyżka), roszponką i ogórkiem jajko na miękko papryka 2.Owsianka z owocami Energia:390kcal
Marcepanowa kuchniaugotowane na twardo - 1/2 długiego ogórka zielonego, pokrojonego w długie plastry - 1 mały burak w kolorze pomarańczowym - kilka rzodkiewek, pokrojone w plasterki - garść kiełków z rzodkiewki - dwie garście mieszanki sałat - mała garść liści szpinaku - listki bazylii i mięty dressing: - łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, 1/3 łyżeczki musztardy miodowej, sól, przyprawy, możesz też dodać 1/2 łyżeczki miodu Całość
SMYKWKUCHNIgodzinę lub dwie. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy 1/3 szkl wody. Piekarnik nagrzewamy do 200 st , wstawiamy przepiórki i pieczemy ok 30 -35 min z termoobiegiem. Podajemy w sałacie z sałatkami
Gotowanie jest łatwepodsmaż. Dodaj posiekane pieczarki i podsmażaj przez około 5 minut. Wymieszaj z przyprawami oraz ciecierzycą. Zmiksuj. Na tortillę nakładaj szpinak a następnie pastę z cieciorki. Zawiń. Możesz podawać na sałacie
wysmienityspożywczą i wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia formę przyłożyć talerz,odwrócić do góry dnem i delikatnie ściągnąć formę i folię z sałatki. Boki talerza ozdobić sałatą i podać sałatkę na stół. Smacznego
Kolorowa kuchnia Elkipokrojonego na drobno łososia. Kawałek plastra łososia odłożyć do dekoracji. Farsz dokładnie wymieszać,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać posiekany szczypiorek. Połówki jajek ułożyć na talerzu,talerz ozdobić sałatą. Farsz przełożyć do szprycy i wycisnąć porcję do każdego jajka. Górę udekorować kawałkiem łososia. Podawać od razu po przygotowaniu
Kolorowa kuchnia Elkiwracamy do normy. Jakie sałatki? Oto kilka przykładów: sałatka w stylu greckim tylko bez sera feta sałatka "czerwona": z pomidorów, rzodkiewki, papryki, cebuli... sałatka "zielona": z ogórka, sałaty, szczypiorku i pietruszki - zielona natka przekąski: marchewka, rzodkiewka, ogórek itp. Natka pietruszki niezawodnie wspomaga usuwanie wody z organizmu. Kiedyś stosowali ją np. kulturyści przed zawodami. Woda znajdująca się w warzywach takich
Dieta Rozdzielna i ZdrowieMożna użyć dowolnych warzyw, a zamiast ciecierzycy fasolę. Smacznego! Składniki: 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta papryka ½ główki sałaty lodowej ½ puszki kukurydzy 1 dojrzałe awokado 1 duża garść zielonych oliwek 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy (lub 1 puszka) Składniki sosu: sok z cytryny + oliwa + odrobina wody sól + pieprz + ulubione zioła Pokrój warzywa i oliwki na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki
Qlinarnie i Qlinarnieśmietany 2 awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 2 jajka , ugotowane na twardo po 3 łyżki posiekanego kopru i szczypiorku sól do smaku 200 g wędzony łosoś, rzodkiewki, awokado, sałata i ogórek do dekoracji Przygotuj spód. Pokrój chleb w kostkę i zmiksuj na okruchy w malakserze. Dodaj rozpuszczone masło i zmiksuj do połączenia. Przygotuj duży okrągły półmisek. Rozciągnij metalową obręcz
codojedzeniaPiersi kurczaka, szpinak, ser, czosnek wszystko zapieczone we francuskim cieście podany z mixem sałat to idealny pomysł na obiad. Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem w cieście francuskim Dania Danie główne Porcje 4 osoby Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 40 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki 4 szt pierś kurczaka 300-400 gram szpinak mrożony 2 łyżki kwaśna śmietana
lysygotuje.plCezar – rodzaj popularnej sałatki, której głównymi składnikami są sałata rzymska, grzanki i parmezan. Za twórcę sałatki Cezar uważa się Caesara Cardiniego, pochodzącego z Włoch kucharza, który był właścicielem restauracji w meksykańskim mieście Tijuana. Według jego córki, Rosy, Cardini wymyślił tę sałatkę w roku 1924, kiedy pewnego dnia w kuchni skończyły mu się zapasy i musiał ugotować coś z tego
lysygotuje.plłyżki majonezu 1/2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru mała szczypta soli (u mnie himalajska) pieprz czarny mielony do smaku kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy serek wiejski i wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy majonez, jogurt, cukier puder, ocet winny (lub cytrynę) oraz małą szczyptę soli i pieprz do smaku. Całość mieszamy
Słodkie okruszkiCaprese to klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, ale robiłam już ją w postaci koreczków, oraz łódeczki na liściach sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię