sałata - 10652 przepisów (strona:447/711)

Pieczarki z kaszą jaglaną i dodatkami 168

smaku solą i pieprzem.  Każdą pieczarkę faszerować jaglanym nadzieniem. Na wierzchu umieścić ok. połowy łyżeczki tahiny. Pieczarki piec przynajmniej 20 minut. Podawać gorące jako samodzielną przekąskę lub z sałatą jako danie główne. ----- Podobne: Papryki faszerowane kaszą gryczaną Pieczarki faszerowane mięsem i natką Naleśniki z mięsem z rosołu

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 189

jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także grzanki z razowego pieczywa.  Jest naprawdę pyszna! :) Co potrzebujemy? jajko (ugotowane na twardo) sałatę lodową garść rukoli pomidor  1/3 ogórka kilka różyczek brokuła (ugotowanego al dente) łyżeczka soku z cytryny łyżka nasion słonecznika sól, pieprz, suszona bazylia opcjonalnie pieczywo razowe niewielka ilość masła

Kuchnia Ellie
Sałatka z newellą 86

oliwy z karczochów 3 łyżki miodu lipowego 1 łyżka musztardy dijon   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szpinak płuczemy i osączamy w wirówce do sałaty. Wykładamy na talerz. Posypujemy pieprzem, osączonym z zalewy. Truskawki (szypułki usuwamy) kroimy w kostkę, układamy na szpinaku. Na wierzch układamy pokrojoną w kostkę newellę. Olej, miód, musztardę mieszamy, olewamy sałatkę, dekorujemy

R'n'G Kitchen
Kolorowo sałatkowo 140

półmisku (w zależności w czym podamy sałatkę) Z sera feta zrobić jednolitą masę i uformować małe kulki (ostatnio uwielbiam tą zabawę). Każdą kulkę obtoczyć w czarnym sezamie. Dodać do sałat. Bakłażan pokroić w 1 cm plastry i podzielić na 4 części. Wrzucić do miski, dodać kilka łyżek oleju i pieprzu ziołowego i dokładnie wymieszać. Bakłażany ułożyć na patelni grillowej

gutfut
SAŁATKA Z POMARAŃCZY 114

Lekka i szybka w przygotowaniu sałatka z pomarańczy, polana moich ulubionym sosem miodowo- musztardowym. Smak na pewno Was zaskoczy.  Składniki: garść mieszanki sałat  1 pomarańcz  garść żurawiny garść orzechów włoskich  garść pestek z słonecznika  kozi ser  Składniki na dressing: 2 łyżeczki musztardy ( ja użyłam kremskiej) 1 łyżeczka miodu  100 ml oleju rzepakowego

Kukuleczki
Dieta CTZO, dzień drugi 126

ryż zmięknie. Dopraw go delikatnie solą do smaku. Podawaj na ciepło z drobno pokrojoną brzoskwinią. Drugie śniadanie 1 jajo gotowane 50 g bułki grahamki 50 g rzodkiewki 12 g sałaty Obiad 40 g jogurtu naturalnego 2% 140 g dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora

Kucharzyca
Domowy hamburger zbezglutenową ciabattą Incola. 151

pieprz do smaku 1 ciabatta Incola namoczona w mleku i zmielona przez maszynkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia lub olej kokosowy 1 cebula jako dodatek : ekologiczna sałata z własnej działki ekologiczna rzodkiewka kilka plasterków pomidora bezglutenowe ciabatty  Wykonanie : Bułkę namaczamy w szklance mleka i mielimy razem z mlekiem, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną

Sama słodycz i szczypta chili
Grillowana karkówka w marynacie barbecue FolWark. 141

tackach do grilowania, piec co jakiś czas przekładając raz na jedną stronę raz na drugą aż mięso będzie miękkie.Mięso możecie oczywiście doprawić według uznania. Podawać z dowolna sałatą lub surówką. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pesto z roszponki 155

roszponki 50g tartego parmezanu 3 łyżki ziaren słonecznika 1 ząbek czosnku około 100ml oleju rzepakowego sól, pieprz  Przygotowanie: Roszponkę umyć i bardzo dokładnie osuszyć, np. w suszarce do sałaty. Umieścić ją w wysokim, wąskim naczyniu. Słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni, przestudzić, dosypać do roszponki. Dodać również parmezan, ząbek czosnku, sól, pieprz i część oleju (z solą ostrożnie

Cakes By Kejt
Grillowany bekon z sosem czosnkowym. 150

bekonu oprószyć pieprzem i papryką, skręcić i nabijać na patyczek jak spiralkę. Piec na rozgrzanym ruszcie grilla lub na tackach. Ja polecam tacki :) Podawać z sosem czosnkowym i dowolną sałatą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami 148

mikrofalówce. Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki

Pyry na Gaz
Kapusta pekińska z kurczakiem, fetą i pomidorkami 539

rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła sos do sałatki, przesmażcie kurczaka. Gdy zmieni kolor na jasny, przyprawcie do smaku. Umyjcie sałatę, wysuszcie, poszatkujcie w drobne paseczki. Do miski wrzućcie wszystkie składniki, wymieszajcie porządnie ręką - gotowe. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
DORSZ bałtycki jak ze smażalni ryb 221

rondlu (tłuszcz minimum musi zakryć rybę na wysokość centymetra) 4/ Smażymy dorsza parę minut (można go delikatnie obrócić w połowie smażenia). Usmażonego wykładamy na papier a następnie na liść sałaty. Na rybę nakładamy masełko i podajemy z cytryną. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka wiosenna ze świeżym szpinakiem, mozzarellą, owocami i olejem rzepakowym Green Spoon 182

Wiosną bardzo lubię takie kolorowe sałatki, najczęściej robiłam z mixem sałat, mozzarellą, pomidorkiem, papryką i sosem winegret. Do takich sałatek bardzo często używam także świeżych liści szpinaku (które uwielbiam ;)). Dzisiaj postanowiłam trochę zaszaleć i dodałam trochę słodko-kwaśnych owoców, tj. pomarańcza, winogrona i granat. Całość posypałam słonecznikiem, sezamem i nasionami chia. Zamiast sosu winegret sałatkę skropiłam olejem rzepakowym tłoczonym

Aga w kuchni
Paleo tacos, wrapy z mięsem indyczym. 127

mięso będzie gotowe (około 5-7 minut). Dorzucamy wszystkie przyprawy, przecier pomidorowy i rosół. Zmniejszamy gaz i czekamy, aż sos się zredukuje (zagęści). Tak przygotowane mięso podajemy na liściu sałaty lodowej, kapusty pekińskiej lub innym (sztywnym) zielonym liściu Do dekoracji i urozmaicenia smaku dodajemy wszystkie te składniki, o których pisałem powyżej. Smacznego ! Artykuł Paleo tacos, wrapy z mięsem indyczym. pochodzi

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania